Nuo teisės – prie radijo

Vilija Dailydaitė (33 m.), baigusi lietuvių filologiją tuomečiame Vilniaus pedagoginiame universitete, svajojo apie teisininkės darbą, taigi mokslus teko tęsti. Vis dėlto dešimt metų trukęs jos, kaip teisininkės, kelias pasibaigė – mergina pasirinko visiškai kitą kryptį, tapo radijo stoties „Lietus“ rytinės laidos vedėja.

R.Karlonienės tekstas, nuotr. iš asmeninio albumo
R.Karlonienės tekstas, nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 31, 2018, 5:12 PM, atnaujinta Jan 6, 2020, 2:35 PM

2017 metų pradžioje socialiniame tinkle „Facebook“ Vilija netikėtai aptiko skelbimą, kad M-1 radijo stočių grupė, kuriai priklauso ir radijo stotis „Lietus“, ieško laidų vedėjų. Mergina puikiai įsiminė mėlyną to skelbimo foną ir baltas raides. Vidinis balsas kuždėjo: „Užpildyk anketą“! Jau seniai buvo nusprendusi, kad per ilgai užsisėdėjo vienoje darbovietėje, – dešimt metų dirbo vienoje valstybės valdomoje draudimo bendrovėje teisininke ir jautė, kad atėjo metas kai ką keisti.

„Labai norėjosi pokyčių.

Matyt, nesu gimusi monotoniškam darbui. Man tiesiog trūko oro, norėjosi iššūkių“, – prisipažino V.Dailydaitė.

Vilija visada buvo smalsi ir aktyvi: išbandė save vestuvių vedėjos amplua, dalyvavo televizijos žaidimuose, netgi buvo pasiryžusi dirbti lėktuvo palydove! Tik štai sėkmingai perėjusi atranką paskutinę minutę Vilija skaudančia širdimi sumanymo tapti palydove atsisakė – išsigando gyvenimo „ant lagaminų“, sujauktos dienotvarkės, nestabilumo.

Vis dėlto lėktuvai išliko Vilijos silpnybė: skrisdama lėktuvu mėgaujasi skrydžiu, nuolat ilgesingu žvilgsniu palydi praskrendančius „paukščius“.

Bet atvira ir nuoširdi Vilija pirmą kartą gyvenime apie planus keisti darbą beveik niekam neprasitarė: „Apie savo planus papasakojau tik sesei ir artimam draugui. Jie mane palaikė ir tai suteikė drąsos keliauti pirmyn.“

Vilija puikiai prisimena vieną vasario penktadienio apsilankymą radijo stotyje „Lietus“. Po pusvalandį trukusio pokalbio su vadovais mergina išgirdo frazę: „Jūs mums įdomi.“ O dar po keleto susitikimų, maždaug po mėnesio, sulaukė pasiūlymo vesti laidą.

Taigi nuo paėjusių metų gegužės radijo stoties „Lietus“ eteryje kiekvieną darbo dieną nuo 6 iki 10 valandos ryto su kolega žadina visą Lietuvą.

„Faktą apie pakeistą darbą tėvai sužinojo dieną prieš mano balsui pasigirstant eteryje. Tai juos nustebino, tačiau vėliau, kai pamatė, kokia esu laiminga ir užsidegusi, susitaikė su ta mintimi ir iki šiol yra mano didžiausi gerbėjai bei kritikai“, – džiaugėsi Vilija.

Darbas radijuje be galo įdomus – niekada nebūna taip pat kaip vakar, kasdien nauji iššūkiai, nauji pašnekovai, kasdienį eterį lydintis jaudulys.

„Dirbame dviese su kolega, būna visko: ir džiaugsmo, ir kivirčų, būna, kad net ir pasitrankome durimis (Juokiasi.), bet dėl to tik įdomiau – darbas eteryje neapsieina be prieskonių. Bendraudami su žmonėmis tiesiogiai nestokojame kuriozinių situacijų, iš kurių reikia žūtbūt suktis“, – pasakojo laidų vedėja.

Vilija save vadina tikra pelėda, ir anksčiau, kai darbas prasidėdavo 8 valandą ryto, būdavo, kad kelias minutes pavėluoja, mat lovoje gulėdavo iki paskutinės minutės. Dabar yra kitaip: eteris miegančių nelaukia.

Savo rytą ji planuoja minučių tikslumu – kaip kokioje kariuomenėje.

Kita vertus, Vilija džiaugėsi, nes tik dabar regi, kokie gražūs yra ankstyvi rytai miestui bundant, kokia ramybė ir tyla, ypač vasarą, kai anksti švinta – energijos pliūpsnis visai dienai.

Vilija geba už save pakovoti, nebijo svajoti, keistis. Už daug ką ji dėkinga ir artimiems draugams, ir savo šeimai – Druskininkuose gyvenantiems tėvams ir sostinėje įsikūrusiai seseriai. Mama Valerija – švelni ir gera moteris, jos patarėja ir guodėja. Tėvelis Vytautas – linksmuolis, dainininkas, šokėjas.

Sesuo Sigita – jos paslapčių patikėtinė, įkvėpėja, tvirto charakterio pavyzdys. Beje, jos šeimoje visi meniškos sielos, ypač mėgstantys šokti: pati Vilija ir jos tėvai šoka savo malonumui, o jaunėlė sesuo Sigita – profesionali šokėja.

„Aš mėgstu pasaulį tapyti rožinėmis spalvomis net ir tuomet, kai, atrodo, žemė slysta iš po kojų. Juk viskas praeina ir įsijungia stebuklingas antrasis kvėpavimas. Mėgstu svajoti! O svajonės pildosi!“ – įsitikinusi radijo laidų vedėja tapusi teisininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.