Viešbučių vadovas grįžo prie vaikystės svajonės

Verslininkas Juozas Tubinas (43 m.) grįžo prie vaikystės svajonės – nors nesimokė muzikos mokykloje, dabar rašo dainas, jas atlieka ir įrašinėja.

 J.Tubinas dirba pagal išsilavinimą, tačiau po darbo mielai laiką leidžia įrašų studijoje.<br> G.Žilinsko ir S.Danilavičiaus nuotr.
 J.Tubinas dirba pagal išsilavinimą, tačiau po darbo mielai laiką leidžia įrašų studijoje.<br> G.Žilinsko ir S.Danilavičiaus nuotr.
 J.Tubinas dirba pagal išsilavinimą, tačiau po darbo mielai laiką leidžia įrašų studijoje.<br> G.Žilinsko ir S.Danilavičiaus nuotr.
 J.Tubinas dirba pagal išsilavinimą, tačiau po darbo mielai laiką leidžia įrašų studijoje.<br> G.Žilinsko ir S.Danilavičiaus nuotr.
G.Žilinsko ir S.Danilavičiaus nuotr.
G.Žilinsko ir S.Danilavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Oct 31, 2018, 2:41 PM

Keturių viešbučių pajūryje vadovas neseniai užsiminė: jeigu klausytojams patiks jo dainos, galbūt jis rengs koncertus. Tačiau šiuo metu vyras dar nesijaučia esąs subrendęs atlikėjas.

Klaipėdos universitete rekreacijos ir turizmo vadybos bei Kauno technologijos universitete verslo vadybos ir administravimo magistrantūros studijas baigęs J.Tubinas dirba pagal išsilavinimą, tačiau po darbo mielai laiką leidžia įrašų studijoje.

„Mano verslo tikslas – įkurti lietuviško standarto viešbučių tinklą „Tubinas“, kuris galėtų konkuruoti su didžiaisiais užsienio viešbučių tinklais.

Čia būtų puoselėjamos lietuviškos aptarnavimo tradicijos, skatinami šalies gamintojai, menininkai.

Sieksiu, kad viešbučiai tai ir atspindėtų“, – tvirtino bendrovės „Tubinas International“ vadovas, įkūręs viešbučius „Navalis“, „Bohema“ Klaipėdoje ir „Smilčių vilą“, „Prie parko“ Palangoje.

Praeityje J.Tubinas dešimtmetį dirbo įvairiuose bankuose, tačiau 2008-aisiais šalyje kilus finansinei krizei bankininkas ėmėsi nuosavo verslo.

„Bankuose ėjau skyrių valdytojo pareigas, buvau paskolų komiteto narys. Dirbau labai sėkmingai, įgyvendinau daug įdomių projektų, gavau daugybę apdovanojimų už gerus darbo rezultatus“, – pasakojo verslininkas, siekiantis pertvarkyti savo viešbučių tinklą ir jį praplėsti Kaune bei Vilniuje.

Kadangi pajūrio vasaros sezonas trumpas, viešbučių pelningumas nėra labai didelis, J.Tubinas nutarė investuoti į tinklo pertvarką, kuri atitiktų jo sumanymą. Tad verslininkas nusprendė ieškoti naujų viešbučių didžiuosiuose miestuose.

Viešbučių vadovas sugeba susikaupti ir per trumpą laiką nuveikti daug darbų, todėl turi laisvo laiko, kurį skiria dainavimui. Laisvalaikio vyras nenori iššvaistyti veltui, todėl skyrė jį vaikystės troškimui.

„Kai sulaukiau 40 metų, buvau papuolęs į rimtą verslo ir emocinę krizę. Turėjau labai pasikeisti, kad išsikapstyčiau. Ir pasikeičiau – paverčiau blogiausius gyvenimo metus savo svajonių išsipildymo metais.

Tada pradėjau dainuoti.

Tai buvo svajonė nuo mažens, bet ji tuomet neišsipildė, nes nesimokiau muzikos, tik dainavau mokyklos chore, net buvau jo solistas.

Po to – šeima, karjera banke, verslas. Bet muzika visada buvo mintyse, svajonėse, juk kai noriu atsipalaiduoti, jos klausausi, įsivaizduoju save scenoje, pats dainuoju.

Tuo metu būna gera, ir nuotaika visada pasitaiso“, – apie savo virsmą pasakojo verslininkas.

Viešbučių vadovui lavinti balsą padėjo vokalo mokytoja Loreta Ramelienė, o dainas jis rašo pats – iš savo širdies. Nors J.Tubinas mėgino mokytis skambinti pianinu, nepakako kantrybės. Jis norėdavo mintyse atsiradusią melodiją kokiu nors būtų užrašyti.

Tuomet vyras nutarė susirasti muzikos prodiuserį, kuris padėtų parašyti muziką, įrašyti ją studijoje. Verslininkas susipažino su buvusiu grupės „B’Avarija“ nariu Jonu Jonušu, kuris šiuo metu yra labiau pasinėręs į kulinariją.

Vyrų bendradarbiavimas – kūrybiškas, įdomus.

„Kuriu muziką ir žodžius, tada dainuoju ir įsirašau tai telefone, siunčiu Jonui, o jis padaro, kad mano niūniavimas ir dainavimas taptų visaverčiu, kokybišku ir profesionaliu muzikiniu kūriniu“, – džiaugėsi J.Tubinas.

Verslininkas jau įrašė porą dainų ir jas įkėlė į internetą. Šiuo metu Juozas ir Jonas įrašinėja dar du naujus kūrinius.

„Ieškau savo stiliaus, dar tik pati pradžia, tačiau tai labai įdomus procesas.

Būtent tai yra veikla, kurioje man svarbu pats procesas, ne vien rezultatas. Šiuo metu dainuoju geriau negu prieš porą metų, bet esu tikras, kad bus vis geriau, nes tobulėjimui nėra ribų.

Visada atrodo, kad galėjau geriau padainuoti, nes noriu būti profesionalas!

Juk tai veikla, kuria su džiaugsmu galėčiau užsiimti aštuonias valandas per dieną ir daugiau“, – tikino į dainininko karjerą įsijautęs verslininkas, neseniai parašęs du teigiamų minčių kupinus kūrinius „Buvo kas buvo“ ir „Po velnių“.

Šios veiklos rezultatas galėtų būti muzikos albumas.

To šiuo metu ir siekia J.Tubinas bei jo muzikos prodiuseris J.Jonušas.

Nors verslininkui malonu dainuoti ir jį žavi kūrybos procesas, jis negalėtų ko nors imtis neturėdamas tikslo ir nesiekdamas rezultato.

Todėl neabejojama, kad kada nors klaipėdietis pristatys pirmąjį dainų albumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.