Kraują stingdanti sužadėtinio staigmena – gyvenimas po jos tapo kitoks

Skrydis laiptais žemyn – įžanga į būsimą vedybinį gyvenimą? Moteris džiaugėsi radusi mylimąjį, tačiau bėgant laikui išryškėjo vis keistesnis jo elgesys.

 123rf asociatyvi nuotr.
 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2018, 9:31 AM

Portalui „The Sun“ ji drąsiai prabilo apie svajonių vyro smurtą. Mylimasis nusviedė ją nuo laiptų žemyn galva, mat jam pritrūko dėmesio.

Louise Harmer (31 m.) manė sutikusi savo gyvenimo meilę ir susižadėjo su Joao Pedro Mano (34 m.) vos po trijų savaičių pažinties

Kontrolė - normalu?

Dvi savaitės po sužadėtuvių Mano – geriau žinomas vardu Pedro – ištempė Louise iš lovos, nustūmė nuo laiptų, o tada nesustodamas daužė ją, gulinčią kraujo klane.

Moters sužalojimai buvo tokie sunkūs, kad pas galvos sužeidimų specialistus ji buvo gabenama sraigtasparniu. Gali būti, kad Louise teks visą likusį gyvenimą vaikščioti su ramentais. Pedro buvo nuteistas 27 mėnesiams kalėjimo, o prie nukentėjusiosios jam uždrausta artintis 5 metus.

Louise papasakojo, kaip Pedro pradėjo ją kontroliuoti vos kelios dienos po pažinties. Jis rūpinosi, kad mylimoji tinkamai sukramtytų maistą ir sprendė, ką jai vilkėti.

„Pedro buvo labai pavydus, jis pavyduliavo, jei kam nors kitam skirdavau dėmesio. Jam nepatiko, kad juokaudavau ir linksmindavausi su savo geriausia drauge.

Jis ištempė mane iš lovos, suspaudė mano rankas ir kojas ir žemyn galva numetė nuo laiptų. Pasisekė, kad likau gyva.

Buvo labai sunku suvokti, kas nutiko. Dvi savaitės iki mane užpuldamas jis pasipiršo. Turėjome kartu planuoti ateitį.

Tik viliuosi, kad mano istorija gali tapti įspėjimu kitoms moterims. Kontrole ir smurtu grįsti santykiai pavojingi. Žinutė, kurią noriu perduoti, paprasta: ištrūkite, kol ne per vėlu“, – patarė Louise.

Atrodė idealus vyras

Louise su Pedro susipažino vasarį, per draugus. Ką tik nutraukusi vienus santykius moteris jautėsi duobėje.

„Neieškojau nieko naujo, tačiau Pedro buvo labai žavingas ir atkaklus. Jis buvo nuostabus: aukštas, tamsus, iš Viduržemio. Jis portugalas, seksualiu akcentu kalbėjęs netgi po 16 Jungtinėje Karalystėje praleistų metų.

Jis buvo tikras džentelmenas ir fantastiškas kulinaras. Tikrai rūpinosi manimi. Taigi nepaisant mano nusistatymo santykiai labai greitai tapo rimtais“, – pradžią prisiminė moteris.

Vos po trijų savaičų Pedro ją pakvietė praleisti romantišką vakarą mieste. Tuomet sausakimšame bare priklaupė ant kelio ir pasipiršo.

„Tai buvo taip vieša! Buvau pamaloninta ir nustebinta. Pajutau, kad pagauta momentinio įkvėpimo sakau jam „taip“. Žvelgiant atgal suprantu, kad viskas vyko per greitai“, – pripažino Louise.

Nuo tos akimirkos santykiai pasikeitė.

„Jis tapo pavydus ir labai kontroliuojantis. Kiekvieną rytą išėjusi iš dušo rasdavau jo man parinktus ir lovos kojūgalyje sulankstytus drabužius. Iš pradžių tai atrodė visai miela – jis domėjosi, ką vilkiu. Tačiau paskui tai ėmė varžyti – juk jis kasdien spręsdavo, ką man rengtis.

Jis norėjo kiekvienos valandos kiekvieną minutę praleisti kartu. Netgi neidavo į darbą tam, kad galėtume pabūti kartu. Jis paruošdavo puikų patiekalą, o tada stovėdavo palinkęs virš manęs ir stebėdavo, kaip valgau. Norėjo užtikrinti, jog suvalgysiu kiekvieną kasnį. Liepdavo kramtyti lėtai. Elgėsi su manimi kaip su vaiku.

Jis ėmė vesti mane iš proto, supratau, kad santykiai per greitai juda pirmyn. Tačiau kai pasakydavau Pedro, kas nepatinka, jis reaguodavo labai jautriai ir pradėdavo verkti. Emociškai jis buvo nestabilus“, – pasakojo moteris.

Kraupus skrydis

Vieną kovo vakarą Louise nusprendė pasielgti kaip nori ir pakvietė į svečius kelias drauges.

„Man jau buvo bloga nuo to, kad su niekuo nesusitinku. Jaučiausi kaip kalinė. Pasikviečiau į svečius savo geriausią draugę Kirsty ir dvi jos dukras – mergaitiškai nakvynei. Bet Pedro tai nepatiko.

Jis visą vakarą aimanavo ir skundėsi, kad nerodau jam užtektinai dėmesio. Užlipau viršun apkamšyti vaikų, o tada jis atėjo paskui ir pradėjo šaukti, kad nerodau jam tinkamos pagarbos bei dėmesio“, – prisiminė Louise.

Tada Pedro ištempė Loiuse iš miegamojo, suspaudė jos rankas ir kojas ir žemyn galvą numetė nuo laiptų. Tuomet be perstojo daužė jau kraujo klane gulinčią moterį. Ji bematant neteko sąmonės.

„Panašu, kad prieš numesdamas mane nuo laiptų jis šaukė: „Ji mano!“ Mano draugė su vaikais ištrūko iš namo (nors Pedro ir mėgino užkirsti jai kelią), o tada paskambino į policiją“, – pasakojo nukentėjusioji.

Pasimokykite iš manęs

Policijai atvykus, Pedro užnešė vis dar nesąmoningą Louise laiptais aukštyn ir paguldė į lovą. Oru ji buvo nugabenta į specialią galvos sužeidimų ligoninę. Moteris atsipeikėjo, kai seselės jai iš plaukų plovė kraują. Iki tol dvi dienas Louise buvo be sąmonės.

„Paskutinis dalykas, kurį pamenu – kaip kambaryje kvailiojau su drauge. Visiškai neatsimenu, kaip atsidūriau ligoninėje. Kai policininkai pasakė, jog Pedro mane užpuolė, pasibaisėjau“, – sakė ji.

Moteris buvo gydoma nuo smegenų ištinimo ir kraujavimo smegenyse. Taip pat jai dviejose vietose skilo kaukolė, buvo sulaužytas žandikaulis, pažeistas dubuo, liko daug stiprių nubrozdinimų.

Teisme buvo pasakyta, kad Pedro buvo girtas ir neprisimena, kas nutiko. Jis prisipažino kaltu dėl sunkaus kūno sužalojimo. Anksčiau nė karto neteistas vyras gavo 27 mėnesius (2 m. 3 mėn.) kalėjimo. O Louise sužinojo, kad jos judėjimo galimybės gali niekados nebebūti tokios kaip anksčiau. Ji vis dar vaikšto su ramentais.

„Po užpuolimo neišeinu iš ligoninių. Dar reikia operuoti žandikaulį, taip pat kenčiu nuo sugrįžtančių prisiminimų ir psichologinės traumos. Dėl galvos sužalojimų turiu atminties ir nerimo problemų. Bet žinau, kad jis galėjo mane nužudyti. Turiu prisiminti, kaip man pasisekė. Ir norėčiau, kad kitos pasimokytų iš mano klaidų“, – teigė Louise.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.