Pragarą kentusią moterį išgelbėjo jos šešiametė dukra

Britė Jodie Keegans (36 m.) trejus metus kentėjo nuo smurtaujančio vyro Scotto Keeganso (34 m.).

 Prasidėjus smurtui, Jodie nebuvo leidžiama dirbti, turėti mobilųjį telefoną bei matytis su šeima ir draugais.<br> Facebook nuotr.
 Prasidėjus smurtui, Jodie nebuvo leidžiama dirbti, turėti mobilųjį telefoną bei matytis su šeima ir draugais.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-02 18:05

Jodie įsitikinusi, kad smurtas būtų tęsęsis ir toliau, jei jos „superdidvyrė“ 6 m. dukra nebūtų 2017 m. spalį pasakiusi mokytojai „Tėvelis skaudina mamą. Ji sako, kad myli jį, tačiau jis vis tiek ją skaudina“.

Prasidėjus smurtui, Jodie nebuvo leidžiama dirbti, turėti mobilųjį telefoną bei matytis su šeima ir draugais.

Trijų vaikų motinai netgi teko praleisti savo sesers laidotuves, kai ši netikėtai 2015 m. mirė nuo laiku nenustatyto vėžio.

Kai galiausiai vyras buvo suimtas ir Jodie pristatyta į ligoninę, gydytojai nustatė, kad jai sulaužytas petis, beveik nuplėšta ausis, sutrupinti devyni šonkauliai ir šešiose vietose įtrūkęs stuburas, bei pasakė, kad jai grėsė plaučių bei kitų organų nepakankamumas.

Jodie pasakojo, kad jos kūnas buvo nusėtas mušimo žymėmis, o nuo galvos nurauti ištisi kuokštai plaukų.

Jodie prisipažino, kad ji bandė priklijuoti kadaruojančią ausį blakstienų klijais, kai Keegansas neleido jai vykti į ligoninę.

Donkasterio ligoninėje Jodie teko praleisti ir Kalėdas; išrašyta buvo tik penktą dieną po švenčių. Kalėdas ligoninėje įvertino kaip geriausias per visą gyvenimą.

Jodie teigė, kad Keegansas suagresyvėjo pragyvenus santuokoje dešimt metų. Vyras pradėjo ją nuolat kandžioti, kumščiuoti ir spardyti. Po išpuolių dažnai likdavo mėlynės, sulaužyti ir įskilę kaulai.

Mušė vos ne kasdien. Išprovokuoti galėjo be kas – netinkamai užplikyta kava ar tai, kad ji miega, o jis negali užmigti.

Jodie dėkinga savo drąsiai dukrai, kuri padėjo visa tai užbaigti. „Mano dukra – superherojė. Ji išdrįso papasakoti mokykloje, kas namuose vyksta. Tuomet pirmą kartą sulaukėme socialinių tarnybų pagalbos. Ji tikrąja to žodžio prasme išgelbėjo man gyvybę. Daug kartų maniau, kad vyras mane nužudys“, – žavėjosi savo dukra moteris.

Kaip teigė Jodie, tuokiantis nebuvo jokių ženklų, kad gyvenimas gali taip pakrypti. Jie susituokė 2009 m. per Heloviną. Vestuvėms buvo pasirinkta siaubo tematika. Jodie buvo pasipuošusi mirusios nuotakos apdarais.

Jodie pasakojo: „Santuokos pradžioje viskas tikrai buvo gerai. Jis buvo nuostabus sutuoktinis ir puikus tėvas. Tačiau prieš trejus metus pradėjo reikštis jo savininkiškas būdas. Vyras nenorėjo, kad aš su kuo nors bendraučiau. Vaikų nuolat klausinėjo, su kuo aš dieną kalbėjausi. Jis nesiliaudavo kartojęs, kad aš esu tinginė. Net ir vaikams kalbėjo, kad mama yra veltėdė“.

Viršūnę smurtas pasiekė 2017 m. gruodžio 23 d., kai Keegansas ją mušė su kočėlu dvi valandas. Mušimo rezultatas – 95 procentai jos kūno buvo nusėta mėlynėmis. Atvykus policijai, vyras pabėgo pro galines duris.

Jodie pasakojo: „Kai pamačiau policiją, supratau, kad tai yra paskutinė proga man išsigelbėti. Dėl visa ko apsižvalgiau norėdama įsitikinti, kad visos durys ir langai uždaryti ir kad jis tikrai išėjęs. Tuomet aš padariau tai, ko anksčiau nebuvau dariusi. Parodžiau pareigūnams sumušimus ir pasakiau „Manau, esu smurto namuose auka“. Taip pirmą kartą pripažinau sau, kas vyksta, ir kad man reikia pagalbos“.

2018 m. rugsėjo 5 d. Šefildo karališkasis teismas Keegansui paskelbė nuosprendį. Jis buvo pripažintas kaltu dėl šešių užpuolimo, seksualinio užpuolimo įsiskverbiant ir išprievartavimo atvejų.

Jodie atviravo: „Stipriai išgyvenau vėl susitikusi su juo teisme. Tačiau tai buvo pabaiga. Man reikėjo pradėti gyvenimą iš naujo“. Už savo darbus jis nusipelnė tokios ilgos įkalinimo bausmės“.

Šiuo metu Keegansas sėdi už grotų. O Jodie ėmėsi atstatyti savo sugriautą gyvenimą. Taip pat dalį savo laiko ji skiria padėti kitoms smurto namuose aukoms.

Jodie teigia: „Noriu padrąsinti moteris, o taip pat ir vyrus, nebijoti kreiptis pagalbos. Kiekvienas patyręs namuose smurtą gali sulaukti pagalbos – ir tai nuostabu. Tik reikia žengti pirmą žingsnį ir kreiptis. Tu nekalbi apie patiriamą smurtą, tyli, slepi, tačiau būtina jį iškelti į šviesą ir skatinti žmonių sąmoningumą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.