Gražuolė kalnų slidininkė skina pergales ir tarp garsių vyrų

Ji – ne tik daugiausia pergalių iškovojusi kalnų slidininkė pasaulyje. Amerikietė Lindsey Vonn (34 m.) yra ir viena gražiausių sportininkių. Tačiau ar grožis ir įspūdingos pergalės garantuoja asmeninę laimę?

L.Vonn pripažino – traumų kamuojamas organizmas neatlaiko, reikia trauktis.<br>„Scanpix” nuotr.
L.Vonn pripažino – traumų kamuojamas organizmas neatlaiko, reikia trauktis.<br>„Scanpix” nuotr.
Dar vykstant skyrybų procesui su taip pat garsiu slidininku Th.Vonnu (nuotr.), 2012-aisiais Lindsey ėmė susitikinėti su garsiausiu golfo žaidėju T.Woodsu.<br>„Scanpix” nuotr.
Dar vykstant skyrybų procesui su taip pat garsiu slidininku Th.Vonnu (nuotr.), 2012-aisiais Lindsey ėmė susitikinėti su garsiausiu golfo žaidėju T.Woodsu.<br>„Scanpix” nuotr.
 2012-aisiais Lindsey ėmė susitikinėti su garsiausiu golfo žaidėju T.Woodsu.<br>„Scanpix” nuotr.
 2012-aisiais Lindsey ėmė susitikinėti su garsiausiu golfo žaidėju T.Woodsu.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 4, 2019, 6:53 PM

Minesotos valstijoje gimusi Lindsey Kildow – tokia sportininkės mergautinė pavardė – buvo tarsi užprogramuota tapti slidininke. Lindsey senelis ir tėvas buvo slidininkai, tad mažoji Lindsey, vos sulaukusi trejų, lipo ant slidžių.

Septynerių ji jau pradėjo intensyviai treniruotis ir netrukus pralenkė visus bendraamžius.

Kartą Lindsey, prisiminusi savo vaikystę, pasakojo: „Mano pergalės nebuvo pats geriausias būdas užmegzti draugystę. Po varžybų visos 14-metės verkdavo, kad jas nugalėjo dešimtmetė.“

Lindsey tėvas nuo pat pradžių neabejojo, kad iš dukters išaugs tikra slidinėjimo pažiba. Todėl visa septynių asmenų šeima – Lindsey turi du brolius ir dvi seseris – persikraustė į Veilio slidinėjimo kurortą Kolorado valstijoje, kad dukteriai būtų sudarytos idealios sąlygos treniruotis.

Lindsey prisimena, kad jos broliams ir seserims prisitaikyti Veilyje buvo sunku, tačiau aukotis buvo verta.

Dabar Lindsey laimėjimų sąrašas išties įspūdingas.

Olimpinė čempionė, daugkartinė Pasaulio taurės laimėtoja, visų laikų geriausia Pasaulio taurės kalnų slidininkė moteris – L.Vonn turi kuo didžiuotis.

Tiesa, 2010-aisiais, kurie Lindsey karjeroje laikomi vienais geriausių metų, asmeniniame gyvenime virė tikra audra. Gražuolė amerikietė kaip tik tuo metu išgyveno santuokinę dramą su dabar jau buvusiu sutuoktiniu Thomu Vonnu.

Devyneriais metais už Lindsey vyresnis Thomas – irgi slidininkas, buvęs JAV slidininkų rinktinės narys.

Praėjus porai metų po skyrybų olimpinio medalio savininkė atskleidė: „Visi mane matė per televizorių, skaitė straipsnius apie mano tobulą santuoką, mano išskirtinio gyvenimo sėkmę. Bet užkulisiuose tai buvo kova.“

Moteris neslėpė, kad santuoka buvo kupina liūdesio, kad ją apnikdavo depresijos priepuoliai.

„Kai supini meilę ir slidinėjimą, nieko neišeina“, – atviravo Lindsey, nors dar prieš keletą metų visiems kalbėjo, kad Thomas – visas jos gyvenimas, todėl kitiems neverta net bandyti prašyti jos telefono numerio.

Tuo pat metu sportininkė kitoms moterims siūlė ne tik nepainioti darbo su asmeniniais santykiais, bet ir iš viso netekėti.

Ir išties Thomas buvo ne vien tik mylimasis. Jis ne vienus metus buvo ir Lindsey treneris. Pora susipažino slidinėjimo kurorte „Park City“ Jutos valstijoje, kai talentingai jaunajai slidininkei buvo tik 16 metų, o Thomas jau buvo olimpietis. Juodu susiejo slidinėjimo aistra.

Kartą Lindsey apie jųdviejų santykius sakė: „Mes esame didžiausi vienas kito palaikytojai. Bet kartu mes esame priešingybės, kurios viena kitą traukia. Aš – emocinga, sprendimus priimu daug negalvodama, nes klausau širdies, jis – logiškas, kreipia dėmesį į detales.“

Slidinėjimo aistruoliai aukso žiedus sumainė 2007 metų rugsėjį. Kalbama, kad ši santuoka net sugriovė Lindsey santykius su tėvu. Lindsey nepakvietė savo gimdytojo į vestuves ir su juo po to nekalbėjo net šešerius metus.

Tačiau tėvą jai tarsi atstojo Thomas. Kalbama, kad jo įtaka Lindsey buvo didžiulė. Jis buvo ne tik Lindsey treneris, bet ir vadybininkas, sporto psichologas ir net patarėjas stiliaus klausimais. Tačiau porelei nuo pat pradžių koją kišo nuolatinis noras konkuruoti.

„Thomas nebenori su manimi treniruotis. Mes pernelyg mėgstame varžytis tarpusavyje. Jeigu aš šalia jo bėgu ant bėgimo takelio, nuolat tikrinu jo greitį. Negaliu liautis. O jis manęs klausia: „Ką darai?“ Atsakau: „Aš greitesnė už tave!“

Todėl pora vos po ketverių santuokos metų nusprendė pasukti skirtingais keliais.

Skyrybų procesas truko kelerius metus, tad galutinai pora išsiskyrė tik 2013-aisiais. Po skyrybų Lindsey liko šeimos namai Jutos valstijoje, kuriuos ji pati buvo nusipirkusi iki vedybų.

Dar vykstant skyrybų procesui, 2012-aisiais, slidininkė sutiko garsiausią golfo žaidėją Tigerį Woodsą (43 m.).

Tuo metu buvo praėję vos pora metų po vieno garsiausių neištikimybės skandalų, kuris žymiajam golfo žaidėjui kainavo skyrybas su buvusiu švedų modeliu Elin Nordegren, ne vieną pelningą sutartį ir gerą vardą.

„Mes daug kalbėjomės, susirašinėjome. Jis buvo geras draugas, kuris visada yra šalia. Ir vieną dieną mus sujungė daugiau nei draugystė“, – apie naujus santykius tuo metu prasitarė L.Vonn.

Tiesa, kol romantiškoji Lindsey gyvenimo pusė klestėjo, jai sunkiai sekėsi išsilaikyti ant slidžių. Moteris dvejus metus iš eilės patyrė rimtas traumas.

Po vienos jų T.Woodsas net pasiuntė savo privatų lėktuvą, kad iš Austrijos parskraidintų auksinio medalio laimėtoją, patyrusią traumą.

Dėl kelio traumos L.Vonn buvo priversta praleisti Sočio (Rusija) olimpines žaidynes 2014-aisiais, tačiau jos ambicijų siekti sportinių aukštumų tai nesustabdė.

O buvusio L.Vonn sutuoktinio Thomo gyvenime po skyrybų porą metų buvo štilis. Jis atsiribojo netgi nuo sporto. Į trenerių darbo rinką Thomas sugrįžo tiktai 2015-aisiais.

Kaip tik tais metais L.Vonn ir T.Woodsas oficialiai paskelbė, kad jų trejus metus trukęs romanas draugišku susitarimu nutrūko.

Po skyrybų su mylimuoju Lindsey tikino, kad visuomet žavėsis ir gerbs Tigerį, o jo šeima, kaip ir jis, visuomet jos širdyje užims ypatingą vietą.

Oficialiai buvo skelbiama, kad pora išsiskyrė dėl pernelyg intensyvios dienotvarkės ir daug laiko turėdavo praleisti atskirai.

Gražuolės blondinės širdį netrukus užkariavo trejais metais vyresnis buvęs amerikietiškojo futbolo trenerio asistentas Kenanas Smithas.

Tačiau ir su juo santykiai nutrūko vos po metų.

Buvo kalbama, kad pagrindinė draugiškų skyrybų priežastis ta pati, kaip ir su T.Woodsu, – įtempti jųdviejų darbo grafikai.

Tuo metu Lindsey intensyviai ruošėsi 2018 metų Pjongčango (Pietų Korėja) olimpinėms žaidynėms, kuriose iškovojo bronzos medalį, ir gimtinėje buvo reta viešnia.

Tada moteris aiškino, kad didžiausia jos gyvenimo aistra – sportas. Todėl tol, kol ji juo mėgaujasi ir jos kūnas gali pakelti krūvį, ji jo neapleis.

Vis dėlto dabar L.Vonn apsisprendė dėti tašką ir šiuose santykiuose.

Daugiausia apdovanojimų iškovojusi kalnų slidininkė atsisveikina su karjera.

„Startuosiu planetos pirmenybėse dviejose rungtyse, ir tai bus paskutinės mano varžybos“, – prieš neseniai Švedijoje vykusį pasaulio čempionatą paskelbė kalnų slidininkė.

34-erių olimpinė čempionė pripažino, kad traumų kamuojamas organizmas neatlaiko, – atėjo metas trauktis.

Aistrą sportui užgesino traumos. Ar dabar vėl įsižiebs gražuolės aistra vyrams?

Parengė Ernesta Vinevičiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.