Erasmus+ studijos iš pirmų lūpų: ko tikėtis?

Akiračio praplėtimas, naujų kultūrų pažinimas, neįkainojamos tarptautinės studijų ar profesinės patirties įgijimas – visa tai žada Erasmus+ mainų programa. Kaip yra iš tiesų? Ar tikrai Erasmus+ studijos padeda įgyti įvairių naudingų kompetencijų? Kalbiname kelias Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Verslo vadybos fakulteto studentes, kurios dalinasi savo įspūdžiais iš pirmų lūpų.

 L.Mongirdaitės nuotr.
 L.Mongirdaitės nuotr.
 G.Valasinavičiūtės nuotr.
 G.Valasinavičiūtės nuotr.
 G.Valasinavičiūtės nuotr.
 G.Valasinavičiūtės nuotr.
 G.Valasinavičiūtės nuotr.
 G.Valasinavičiūtės nuotr.
 L.Mongirdaitės nuotr.
 L.Mongirdaitės nuotr.
 L.Mongirdaitės nuotr.
 L.Mongirdaitės nuotr.
 L.Mongirdaitės nuotr.
 L.Mongirdaitės nuotr.
 VGTU VVF prodekane M.Medineckienė.
 VGTU VVF prodekane M.Medineckienė.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Sep 18, 2019, 9:59 AM

Ketvirto kurso Finansų inžinerijos studentė Laura Mongirdaitė praeitą semestrą buvo išvykusi į Bolonijos universitetą Italijoje, kuris pagal QS reitingus patenka tarp 200 geriausių pasaulio universitetų.

„Labai džiaugiuosi savo sprendimu, nes pagilinau tiek finansų, tiek anglų kalbos žinias, taip pat buvo galimybė studijuoti italų kalbą. Susipažinau su daugybe šiltų ir draugiškų žmonių. Studijuoti nebuvo lengva, bet jei stengiesi ir skiri tam laiko, tikrai įmanoma išsilaikyti visus egzaminus“, – pasakojo pašnekovė. Laurą labai džiugina ir tai, kad be studijų, turėjo laiko pakeliauti ir pažinti naują kultūrą.

Kita VGTU Verslo vadybos fakulteto studentė, Greta Valasinavičiūtė, šiuo metu studijuoja Lundo, Švedijos universitete, kurį pasirinko, nes jis yra tarp 100 geriausių visame pasaulyje, be to visa Švedijos švietimo sistema yra labai aukšto lygio. Tai, kad ši šalis garsėja lyčių lygybe ir asmens laisve, paskatino pašnekovę rinktis studijas būtent čia.

Dažnai girdime jog Lietuvos studentams mokytis ir pritapti užsienio šalyje būna išties sunku. Tad ar mokytis lengva ir kaip skiriasi mokymasis nuo studijų Lietuvoje klausėme Gretos.

„Universitete tikrai negaliu pasakyti, kad mokytis yra lengva, bet juk mokytis ir važiuojame, tiesa? Nors ir nelengva, bet labai įdomu, paskaitos vyksta visiškai kitaip ir dažniausiai yra daug darbo grupėse, prašoma visada pažiūrėti į situaciją iš kitos pusės. Pavyzdžiui, jei buvo užduota perskaityti kažkokią knygą, dėstytojas paklaus, kas joje, mano manymu, buvo ne taip? Tas labai intriguoja ir motyvuoja“, – pasakoja G. Valasanavičiūtė.

Kokie iššūkiai laukia lietuvaičių svečioje šalyje?

G. Valasanavičiūtė nusprendė vykti viena, tad susidūrė su nemažai iššūkių: „Nors vienai keliauti nelengva, tačiau pažinau labai daug nuostabių žmonių, o kartu – ir pačią save. Yra labai daug dalykų, kurie man patinka, vienas jų, miestelis, kuris yra visiškai nedidelis, galima sakyti – tik studentų, bet žmonių čia pilna dieną ir naktį, visa jo architektūra yra be galo graži ir kartais tiesiog užtenka pasivaikščioti jo gatvėmis.“ Greta skatina nebijoti iššūkių ir rinktis studijas kitose užsienio šalyse, ypač kai galimybių šiuo metu yra labai daug.

„Universitetas, kuriame studijuoju, labai rūpinasi savo studentais, veiklų yra kiekvieną dieną ir tikrai visada randame ką veikti, nes net ir po orientacinių savaičių veiksmas nesustoja: organizuojami įvairūs renginiai, išvykos į kitas šalis ir panašiai. Labiausiai man patinka tarptautiškumas, tad būsimiems Erasmus+ studentams rekomenduočiau nebijoti tokių iššūkių, nes bent jau kol kas tai vienas geriausių mano sprendimų“, – nuoširdžiai įspūdžiais dalijosi G. Valasanavičiūtė.

„Keliauti, mokytis, ieškoti savęs ir vietos pasaulyje yra natūralus jauno žmogaus noras, kurį išpildyti padės Erasmus+. Šiuo metu savo studentams siūlome galimybe išvykti mokytis į geriausius universitetus Švedijoje, Vokietijoje, Čekijoje, Ispanijoje, Portugalijoje“, – sakė VGTU Verslo vadybos fakulteto Strateginės partnerystės prodekanė dr. Milena Medineckienė.

Per 20 metų net 63 000 studentų, dėstytojų bei administracijos darbuotojų jau pasinaudojo galimybe dalyvauti Erasmus+ mainų programose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.