Restoranų tinklas „Čili Pizza“: prie vairo – nauja karta ir nauja tvarka restoranuose

Dar prieš keletą metų pasiteiravus, kur galima rasti jaukią ir svetingą vietą, tikrai niekas nebūtų pagalvojęs apie „Čili Pizza“. O šiandien šių restoranų lankytojai jau ir viešai skelbia apie akivaizdžius pokyčius. Girdėti ir vertinimų, kad šie restoranai tampa artimesni jaukiems šeimos restoranams. Ir visai nieko keista, nes „Čili Pizza“ – šeimos verslas, kuriam naują kvėpavimą suteikė tinklo įkūrėjo Tado Karoso dukra Goda ir sūnus Jonas, taip pat pokyčiai „Čili Holdings“ vadovybėje.

 Jungtinėse Amerikos Valstijose G.Karosaitė studijavo komunikaciją ir domėjosi sveika mityba, o J.Karosas buvo pasirinkęs verslo vadybos studijas.<br>„Čili Pizza“ nuotr.
 Jungtinėse Amerikos Valstijose G.Karosaitė studijavo komunikaciją ir domėjosi sveika mityba, o J.Karosas buvo pasirinkęs verslo vadybos studijas.<br>„Čili Pizza“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-09-28 11:04

Sėkminga naujo etapo pradžia

Dar prieš kelerius metus sesuo ir brolis neketino įsilieti į tėvo įkurtą „Čili Pizza“ restoranų tinklą. Jungtinėse Amerikos Valstijose G.Karosaitė studijavo komunikaciją ir domėjosi sveika mityba, o J.Karosas buvo pasirinkęs verslo vadybos studijas, traukė krepšininko karjera.

„Tėvai mūsų niekada nelepino ir neaugino kaip savo verslo pamainos. Žinojome, kad baigę mokslus turėsime rinktis savo kelią ir užsidirbti. Beje, ir gavę pasiūlymą įsitraukti į šį verslą ilgai svarstėme, nes mūsų tėtis – labai reiklus sau, o dar reiklesnis mums, – sako J.Karosas ir čia pat šmaikštauja: – Įsivaizduokite, kas būtų buvę, jei būtume sugadinę jo kūrinį!“

Bet T.Karosas tikrai gali būti ramus: šie pokyčiai restoranuose „Čili Pizza“ – sėkminga naujo etapo pradžia.

„Įsitraukę į šį verslą mes norėjome būti restoranų tinklu Nr.1. Ne skaičiuose – mūsų klientų širdyse. Norėjome sukurti jaukią, ramią, saugią aplinką, kurioje kasdien būtų gera mėgautis maistu, ir labiausiai džiaugiamės matydami rezultatą – žmonės čia nori sugrįžti“, – neslepia jaunuoliai.

Svarbiausia – skonis ir bendruomeniškumas

„Atėjusiems pavalgyti žmonėms svarbiausia – geras skonis, o jo nesukursi be kokybiškų maisto produktų. Nuo to ir pradėjome įgyvendinti pokyčius, – apie pradžią pasakoja J.Karosas, o paklaustas, kaip vyksta produktų atranka, priduria: – Taisyklė paprasta – restoranuose „Čili Pizza“ maistas gaminamas tik iš tokių produktų, kuriuos norėtume duoti savo vaikams, šeimai ir draugams.“

Dėl šios priežasties buvo išnagrinėta visų receptų sudėtis ir atsisakyta abejonių keliančių produktų – jie pakeisti aukštos kokybės brangesnėmis patiekalų sudedamosiomis dalimis. Pavyzdžiui, dabar picoms naudojama brangesnė ir kokybiškesnė prancūziška mocarela, pakeitusi anksčiau buvusį paprastą lydytą sūrį.

J.Karoso įsitikinimu, šiais laikais žmonių neapgausi – juk jie supranta, kada naudojami sūrio pakaitalai, kurie iš esmės net nėra sūris. „Todėl mes su Goda sau pasakėme, kad nedarysime jokių išlygų – kokybė mums svarbiausia kiekviename žingsnyje. Iki šiol dar neteko tam nusižengti“, – teigia jis.

Brolis ir sesuo tikina esantys kitos kartos žmonės – į verslą jie žvelgia ne per skaičių, o per žmogiškų santykių prizmę. Todėl kuriant restoranus „Čilli Pizza“ jiems itin svarbi ne tik produkcijos kokybė, bet ir bendruomeniškumas.

„Daugelį produktų stengiamės pirkti iš vietinių lietuviškų ūkių – dažnai patys sėdame į automobilį ir važiuojame į kaimus pas tokių ūkių savininkus. Prireikia tikrai nemažai laiko, kol šviežiausi produktai pasiekia mūsų restoranus, nes ūkiuose apsilankome ne vieną kartą, žiūrime, renkamės ir, svarbiausia, užmezgame gerus santykius“, – sako G.Karosaitė.

Nuginklavo sunkiu darbu

Tai, kad žinomos šeimos vaikai įžengė į šeimos verslą, nedidelė naujiena: juk verslininkų vaikai dažnai seka tėvų pėdomis. Naujiena yra skaičiai: per dvejus metus restoranų tinklo apyvarta ūgtelėjo iki 40 procentų, nors iki tol augimas niekada neviršydavo kelių procentų per metus.

„Goda ir Jonas kartu su kitais profesionaliais vadovais paskatino nepaprastą „Čili Pizza“ restoranų tinklo pertvarką. Mano griežtą ir atsargų požiūrį vaikai įveikė ne tiek argumentais, kiek sunkiu darbu.

Dabar galiu drąsiai sakyti, kad vadovų komandos, prie kurios prisijungė ir Jonas su Goda, įgyvendinti pokyčiai restoranų tinklo maisto kokybės, aptarnavimo, aplinkos, vadybos, rinkodaros ir net tarptautinės prekės ženklo plėtros srityse sulaužė visas galiojusias žaidimo taisykles“, – neslepia restoranų tinklo įkūrėjas T.Karosas.

Dėl šios priežasties jis visiškai ramiai patikėjo savo kūrinį vaikams ir dabar restoranų versle dalyvauja tik tada, kai reikia tvirtinti svarbiausius strateginius sprendimus. Arba kai jaunuoliai prašo patarimų.

Tarsi gerai susižaidusi komanda

Jaunuoliai daro viską, kad kartu su meniu pokyčiais keistųsi ir restoranų aplinka. Lankytojai ta greitai pastebėjo ir įvertino: ji tapo ne tik gerokai jaukesnė, bet ir funkcionalesnė, suskirstyta erdvėmis, kuriose gerai jaučiasi ir pietaujantys vienišiai, ir šeimos, ir tie, kurie susitinka diskretiško dalykinio pokalbio.

„Žinoma, viską keičiant buvo labai svarbu sukurti ne tik jaukią pačių restoranų aplinką, bet ir gerą, saugią darbo atmosferą čia dirbantiems žmonėms. Juk kai darbuotojai laimingi, jie pasistengs ir padarys viską, kad ir klientai būtų laimingi“, – sako G.Karosaitė.

Įgyvendintus pokyčius klientų aptarnavimo srityje ji atsimena su nuoširdžia šypsena: labiausiai jų bijojo, o jie puikiausiai pavyko. Tad dabar „Čili Pizza“ restoranuose užsakyti patiekalai ant stalo atkeliauja per 15–20 minučių ar dar greičiau. Toks ir buvo tikslas.

„Mus supantis kolektyvas yra tarsi gerai susižaidusi komanda. Visų lygių darbuotojai. Be jų bet kokios mūsų idėjos liktų tik idėjomis. Puikūs profesionalai įvairių lygių grandyse, atsakingi darbuotojai kiekviename restorane. Klientai tai puikiai jaučia ir pastebi“, – sako J.Karosas. „Mus supantis kolektyvas yra tarsi gerai susižaidusi komanda. Puikūs profesionalai įvairių lygių grandyse, atsakingi darbuotojai kiekviename restorane.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.