Vaikiną pražudžiusi girta vairuotoja sulaukė neįtikėtino jo motinos atsako

Amerikietė atvirai papasakojo apie skausmingą sprendimą atleisti girtai vairuotojai, kuri autoavarijos metu pražudė jos sūnų. Moteris taip pat prisipažino, kad „pamilo“ vairuotoją ir į ją žiūri „kaip į savo dukrą“.

  Tiki neteko sūnaus per kraupią girtos vairuotojos sukeltą avariją. <br>  Facebook nuotr. 
  Tiki neteko sūnaus per kraupią girtos vairuotojos sukeltą avariją. <br>  Facebook nuotr. 
 Tiki (dešinėje) pamilo Latishą kaip savo dukrą.<br> Facebook nuotr.
 Tiki (dešinėje) pamilo Latishą kaip savo dukrą.<br> Facebook nuotr.
Vaikinas žuvo per kraupią girtos vairuotojos sukeltą avariją. <br> Facebook nuotr.
Vaikinas žuvo per kraupią girtos vairuotojos sukeltą avariją. <br> Facebook nuotr.
 Tiki neteko sūnaus per kraupią girtos vairuotojos sukeltą avariją.<br> Facebook nuotr.
 Tiki neteko sūnaus per kraupią girtos vairuotojos sukeltą avariją.<br> Facebook nuotr.
 Tiki neteko sūnaus per kraupią girtos vairuotojos sukeltą avariją. <br>  Facebook nuotr. 
 Tiki neteko sūnaus per kraupią girtos vairuotojos sukeltą avariją. <br>  Facebook nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 19, 2019, 6:17 AM

Kaip nurodo „MailOnline“, Kevinas Yatesas (25 m.) iš Tenesio valstijos žuvo 2011 m. liepą, kai girta vairuotoja Latisha Stephens išvažiavo į priešpriešinę juostą ir kaktomuša susidūrė su vaikino vairuojamu automobiliu.

Motiną Tiki Finlayson pribloškė sūnaus mirtis, tačiau, nepaisant skaudžių išgyvenimų, ji priėmė nelengvą sprendimą atleisti Latishai. Galiausiai jos netgi susidraugavo.

Kaip prisipažino Tiki, tarp jų netikėtai užsimezgė ryšys ir dabar jos „gyvena kartu“. Ji sakė: „Pajutau jai meilę ir taip draugystė virto į kai ką daugiau. Ją pradėjau mylėti kaip savo dukrą“.

Paskutinis pokalbis

Tiki tikino, kad ji be galo žavėjosi savo sūnumi. Jis buvo jos akių šviesa. Moteris sakė: „Kevinas mokėjo kerinčiai šypsotis. Jei diena pasitaikydavo nekokia, nusiraminimo ieškodavai pas Keviną“.

Moteris pasipasakojo, kad paskutinį kartą su sūnumi kalbėjosi toje pat ligoninėje, kurioje vėliau jis mirė.

Moters tėvas, dar prieš sūnui patenkant į eismo įvykį, taip pat buvo pakliuvęs į vos mirtimi nesibaigusią motociklo avariją. Tuomet, kai paskutinį kartą kalbėjosi, jie ligoninėje lankė būtent jį.

Tiki sakė: „Jis pasakė, kad myli mane, ir apsikabino. Jam nerūpėjo, ką pamanys aplinkiniai matydami tokį vaizdą ir girdėdami tokius žodžius. Jis norėjo, kad visi sužinotų, kaip jis myli savo mamytę“.

Netikėta žinia

Moteris miegojo intensyvios terapijos skyriaus laukiamajame, laukdama žinių apie savo tėvo būklę. Tuomet jai paskambino vyresnysis sūnus ir pasakė, kad Kevinas pateko į autoavariją ir dabar atgabentas į ligoninę.

Tiki sakė: „Nuskubėjau į skubios pagalbos skyrių. Ten gydytojai man įteikė ilgą Kevino patirtų sužalojimų sąrašą ir patikino, kad visais įmanomais būdais stengiasi jam padėti“.

Nepaisant didžiulių Kevino sužeidimų, moteris tvirtino, kad jai net netoptelėjo mintis, kad sūnus galėtų neišgyventi. Ji sakė: „Esu tikinti, todėl meldžiausi. Turėjau vilties, kad Dievas padarys taip, kad Kevinas atsikeltų iš tos lovos“.

Kai visa šeima susirinko ligoninėje, sužinojo, jog avariją sukėlė girta vairuotoja. Vėliau visi nusprendė pasimelsti.

Tiki pasakojo: „Išgirdau save sakant „Dieve, atleisk jai už tai, ką padarė savo šeimai“. Truputį nustebau dėl tokių savo žodžių, kadangi negalvojau, kad atleisiu girtai vairuotojai. Iš kai kurių savo šeimos narių reakcijos supratau, kad tuos žodžius ištariau garsiai“.

Tiki išsprūdę žodžiai supykdė giminaičius. Jie negalėjo suprasti, kaip ji gali melstis už asmenį, kuris jos sūnų privertė kautis už gyvenimą.

Moteris aiškino: „Pasakiau jiems, kai pyktis praeis, aš jai atleisiu. Tai jiems vėliau kelis kartus pakartojau“.

Tačiau Tiki pastebėjo, kad priimti tokį sprendimą buvo sunku. Jis sakė: „Norėjau susirasti ją ir uždusinti su pagalve“.

Priėję gydytojai informavo Tiki, kad Kevino smegenys mirė. Nieko nelaukdama ji nuskubėjo į palatą tarti jam paskutinių žodžių.

Moteris pasakojo: „Pasilenkiau prie jo ir pasakiau „Aš nepasiruošusi tavo išėjimui“. Pasirodė, kad išgirdau jį labai garsiai sakant: „Mama, labai skauda“. Net pamaniau, kad jis atsigavo. Atsitiesiau ir pažiūrėjau į jį. Supratau, kad jis neprabudo. Tuomet vėl prabilau į jį: „Aš nepasirengusi, kad tu mane paliktum, tačiau man viskas bus gerai“.

Susitiko su sūnų pražudžiusia vairuotoja

Netrukus po Kevino mirties Tiki inicijavo „1N3“, kampaniją, raginančią nevairuoti išgėrus.

Dalyvaudama vietinės televizijos tiesiogiai transliuotame pokalbyje su rėmėju, Tiki pasinaudojo galimybe kreiptis tiesiai į Latishą. Moteris pasakojo: „Pažvelgiau tiesiai į kamerą ir pasakiau „Latisha, jei dabar žiūri, aš tau atleidžiu“. Ji žiūrėjo...“

Praėjus aštuoniems mėnesiams po avarijos, Tiki susitiko su Latisha. Žvelgdama šiai į veidą, moteris dar kartą pakartojo, kad jai atleidžia.

Tiki sakė: „Stovėjome apsikabinusios ir verkėme. Ji vis kartojo ir kartojo „Atsiprašau“. Atsimenu, jai pasakiau, kad nuo dabar mūsų santykiai judės tik į priekį“.

Vėliau Latisha buvo nuteista kalėti aštuonerius metus. Latishai atliekant bausmę, moterų ryšiai nenutrūko.

Kartą vieno susitikimo metu Latisha pareiškė, kad nori prisidėti prie kampanijos.

Tiki užtarė Latishą, kai buvo svarstomas jos lygtinio paleidimo klausimas. Išbuvusi kalėjime 19 mėnesių, Latisha buvo išleista į laisvę.

Pamilo kaip tikrą dukrą

Tiki atvirai pasakojo: „Pradžioje viskas buvo panašu į įprastinę draugystę. Tačiau vėliau pajutau jai meilę. Draugystė man virto į kai ką daugiau. Ją pradėjau mylėti kaip savo dukrą. Ir ji tą pat jaučia mano atžvilgiu. Ji myli mane“.

Moteris pripažino, kad istorija atrodo neįtikėtina: „Kai į šią situaciją pažvelgiu iš šono, ji atrodo tokia beprotiška, tačiau kartu ir labai teisinga“.

Moteris nusprendė transporto priemonę pasilikti ir naudoti kampanijoje kaip vaizdinę priemonę. Ji teigė: „Automobiliu galiu žmonėms parodyti, kokios yra vairavimo apsvaigus galutinės pasekmės“.

Kai Latisha ir Tiki kartu dalyvauja renginiuose ir stovi greta viena kitos, niekas nežino, kas iš tikrųjų yra Latisha, iki jos nepradeda pasakoti savo istorijos.

Tačiau moterys artimai draugauja ir už kampanijos „1N3“ rėmų. Tiki neslėpė: „Kai mes nevykdome savo kampanijos, taip pat daug laiko praleidžiame kartu. Einame apsipirkti, dalyvauju jos sūnaus gimtadieniuose, einame kartu pavalgyti. Mes pasirinkome gyventi gyvenimą kartu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?