Paslaptingiausiai JAV kino žvaigždei ant raudonojo kilimo motiną pakeitė širdžių ėdikė

Timothee Chalamet (25 m.) – nauja kino žvaigždė. Ne tiktai geidžiamiausias, bet ir paslaptingiausias amerikiečių aktorius. Jo paskyros prikausto milijonų socialinių tinklų vartotojų dėmesį, nors pasakojimais apie save jis nelepina. Kai įkeliamas naujas įrašas, aistruoliai iš karto puola prie ekranų ir godžiai apžiūrinėja kiekvieną detalę.

 Anksčiau ant raudonojo kilimo T.Chalamet pasirodydavo tik su motina N.Flender (nuotr.), o pernai į Venecijos festivalį atvyko su L.R.Depp.<br> „Scanpix” nuotr.
 Anksčiau ant raudonojo kilimo T.Chalamet pasirodydavo tik su motina N.Flender (nuotr.), o pernai į Venecijos festivalį atvyko su L.R.Depp.<br> „Scanpix” nuotr.
Anksčiau ant raudonojo kilimo T.Chalamet pasirodydavo tik su motina N.Flender, o pernai į Venecijos festivalį atvyko su L.R.Depp (nuotr.).<br> „Scanpix” nuotr.
Anksčiau ant raudonojo kilimo T.Chalamet pasirodydavo tik su motina N.Flender, o pernai į Venecijos festivalį atvyko su L.R.Depp (nuotr.).<br> „Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 6, 2021, 2:14 PM

Aktoriaus T.Chalamet veidas puošia visų populiarių žurnalų viršelius. Mažiausi jo išvaizdos pokyčiai apžiūrinėjami kone pro didinamąjį stiklą. Nestandartinis stiliaus pojūtis Timothee buvo būdingas jau paauglystėje. Bendraklasiai jį pamėgdžiojo pingvinais išdabintus violetinius sportinius marškinėlius derindami su pilkais džinsais ir tuo metu madingais violetinės spalvos sportbačiais.

Ir dabar, skirtingai nuo kitų įžymybių, T.Chalamet neturi asmeninio stilisto. Jis dievina tokius dizainerius kaip Rafas Simonsas, Haideris Ackermannas ar Hedi Slimane’as.

Ant raudonojo kilimo jaunoji kino žvaigždė puošiasi išmoningais raštais išdabintais „Alexander McQueen“ mados namų kūrybinės direktorės, britų dizainerės Sarah Burton (47 m.) kostiumais. Nors drabužius T.Chalamet renkasi savo nuožiūra, visada sulaukia internautų dėmesio.

2019-aisiais jis buvo pripažintas vienu įtakingiausių mados pasaulio asmenų. Tais pačiais metais žurnalas „British GQ“ suteikė T.Chalamet stilingiausio pasaulio vyro vardą. Jo drabužių pasirinkimas turi įtakos rekordiniam pardavimo augimui ne tik kelis kartus, bet ir greitai – per keletą valandų.

Būdamas toks populiarus Timothee sugeba likti viena paslaptingiausių žvaigždžių. Žurnalistams patinka imti iš jo interviu, nes aktorius stengiasi kiekvienam pašnekovui pateikti kokią nors įdomią savo gyvenimo detalę.

Jo originalumas veikiausiai paaiškinamas retu genų deriniu. Europa ir Amerika, charakterio sudėtingumas ir atvirumas, konservatyvios tradicijos ir šiuolaikiškumas.

Timothee tėvas Marcas Chalamet – vertėjas, Jungtinių Tautų Vaikų fondo UNICEF prancūzų skyriaus redaktorius.

Motina Nicole Flender – buvusi Brodvėjaus aktorė, šokėja, vėliau tapusi sėkmingai dirbančia nekilnojamojo turto agente. Jos šaknys iš vienos pusės nusidriekia į Minską (Baltarusija), iš kitos – į Austriją ir Vengriją. Bet save N.Flender vadina žydų kilmės amerikiete.

T.Chalamet šeimos nariai vienaip ar kitaip susiję su kūrybinėmis profesijomis – režisierių, prodiuserių, scenaristų, aktorių. Ar augant tokioje aplinkoje įmanoma pasirinkti kitokią sritį?

Pradžioje Timothee svajojo tapti futbolininku. Visas vasaras leido pas senelius nedideliame kaime prie Liono (Prancūzija), gainiojo kamuolį su kaimynų vaikais. Laimingos vaikystės šalį mylėjo taip stipriai, kad save ilgai laikė prancūzu.

Niujorke Timothee jautėsi ne taip gerai, nors šeima gyveno Manhatane. Mokytis mokykloje jam nelabai patiko, kaip ir motinos skatinamam filmuotis reklamose.

Timothee kambario sienas puošė garsių futbolininkų plakatai, ant lentynų pūpsojo segtuvai su prancūzų sporto žurnalų iškarpomis. Bet aistra futbolui užgeso sulaukus dvylikos metų. Po eilinės kelionės į Prancūziją vaikinukas suvokė, kad ant vejos atsilieka nuo bendraamžių. Jie kur kas geriau už jį valdė kamuolį.

Grįžęs į Niujorką jis patraukė į „Fiorello H.La Guardia“ – muzikos, meno ir scenos menų vidurinę mokyklą, kurią baigė jo mama ir sesuo Pauline.

Bet Timothee būtų nepriėmę, jei ne aktorinio meistriškumo dėstytojas Harry Shifmanas. Jis 13-mečio sugebėjimus įvertino aukščiausiu pažymiu.

Sužinojęs, kad vaikinuko nepriėmė, jis įtikino mokyklos direktorių pakeisti sprendimą. Vėliau H.Shifmanas tvirtino, kad per visus savo dėstytojavimo šioje mokykloje metus niekada nebuvo sutikęs tokio talentingo abituriento. Metai šioje mokykloje tapo laimingiausiu T.Chalamet gyvenimo laiku. Jį mylėjo visi – ir bendramoksliai, ir dėstytojai.

Pirmąja jo meile tapo popmuzikos žvaigždės Madonnos duktė Lourdes Maria Ciccone-Leon (24 m.). Jie susitikinėjo metus, tapo ryškiausia mokyklos pora. Santykiams nutrūkus pasklido kalbos, kad Timothee nepatiko Lourdes mamai.

Nuo 2008-ųjų jis pradėjo filmuotis trumpametražėse siaubo juostose. Po metų suvaidino viename populiaraus serialo „Įstatymas ir tvarka“ epizodų.

T.Chalamet kino karjeros šuolis prasidėjo po itin populiaraus televizijos serialo „Tėvynė“. Per atranką jis nurungė daugybę konkurentų. Iš pradžių turėjo pasirodyti tik vienoje politinio trilerio serijoje, bet režisieriai, greitai įvertinę Timothee galimybes, vaidmenį išplėtojo iki aštuonių serijų.

Pasipylus pasiūlymams Timothee buvo įsitikinęs, kad jam tikrai pakanka gebėjimų daryti aktoriaus karjerą. Bet gyvenimo matę T.Chalamet tėvai neturėjo jokių iliuzijų. Jie sūnui tiesiai šviesiai pasakė: negali nuspėti, kaip susiklostys aktoriaus karjera, geriau turėti patikimą profesiją ir gerą išsilavinimą.

Timothee pakluso ir įstojo į Kolumbijos (Niujorkas) universiteto Antropologijos fakultetą. Bet jo entuziazmas greitai atlėgo. Po audringo pokalbio su tėvais vaikinas metė studijas, perėjo į neakivaizdinį universiteto skyrių, išsinuomojo butą Bronkse ir vėl rengėsi nerti į aktorystę.

Bėgiojo po aktorių atrankas

Po mokslinės fantastikos filmo „Tarp žvaigždžių“ premjeros tikėjosi atsibusti įžymus, bet jo laukė didžiulis nusivylimas. Montuojant juostą režisierius Christopheris Nolanas (50 m.) jo vaidmenį taip apkarpė, kad nebeliko net svarbiausios scenos, kuria T.Chalamet labai didžiavosi.

Po premjeros atsibudo būdamas ne žvaigždė, o vargšas, ir dar sugėdintas. Metęs Kolumbijos universitetą, palikęs tėvų namus ir pradėjęs savarankišką gyvenimą Timothee apsiskaičiavo. Pinigai baigėsi, o prašyti iš gimdytojų neleido išdidumas. Dar neseniai stebuklinguoju vadintas berniukas paragavo to, su kuo susiduria šimtai ir tūkstančiai aktorių. Reikia pinigų – vadinasi, vaidmenų.

Jis bėgiojo po aktorių atrankas, kaulijo scenarijų, nervinosi – paskambins ar ne. Vienas po kito pylėsi atsakymai: „Ne.“ Atrodė, kad nuo T.Chalamet nusisuko sėkmė.

Tik 2017-aisiais jis atsibudo būdamas žvaigždė. Kasmečiame nepriklausomų filmų Sandanso festivalyje, kur buvo parodyta romantinė drama „Vadink mane savo vardu“, žiūrovai plojo atsistoję. Netrukus ovacijos T.Chalamet, juostoje atlikusiam svajotojo Elijo vaidmenį, jau griaudėjo Berlyno, Toronto, Niujorko kino festivaliuose.

Jauniausias „Oskaro“ nominantis

Galutinis T.Chalamet sėkmės įrodymas – kai jis tapo jauniausiu – nuo 1939-ųjų – „Oskaro“ nominantu už geriausią vyro vaidmenį. Bet „Vadink mane savo vardu“ gavo „Oskarą“ tik už geriausią scenarijų. Įvertintas Holivudo proveržio aktoriaus apdovanojimu T.Chalamet sulaukė pasiūlymų, apie kuriuos anksčiau negalėjo net svajoti.

Garsusis Holivudo režisierius Woody Allenas (85 m.) pakvietė jaunąjį talentą į savo romantinę komediją „Lietinga diena Niujorke“.

Baigus filmavimo darbus kilo skandalas. W.Allenas antrą kartą, praėjus 25 metams, buvo apkaltintas seksualiniu priekabiavimu prie įvaikintos dukters. Kaltinimai nebuvo įrodyti, bet buvo pareikalauta, kad „Lietingos dienos Niujorke“ aktoriai viešai išsakytų savo požiūrį.

Visi aktoriai pareiškė, kad atsisako honorarų. T.Chalamet atskirai paskelbė, kad savo honorarą perves trims organizacijoms, ginančioms prievartą patyrusių aukų teises.

„Lietinga diena Niujorke“ iki šiol nepasiekė JAV kino teatrų. T.Chalamet atsisako kalbėti apie savo vaidmenį šiame filme, nors jį atliko puikiai.

Aistruolių dėmesys krypo ne tik į profesionalius jaunojo aktoriaus pasiekimus, bet ir į asmeninį gyvenimą. Prieš dvejus metus T.Chalamet davė pretekstą kalboms.

Anksčiau ant raudonojo kilimo jis pasirodydavo tik su motina už parankės, o į Venecijos festivalį atvyko su Holivudo žvaigždės Johnny Deppo (57 m.) ir prancūzų atlikėjos Vanessos Paradis (48 m.) dukra Lili Rouz (21 m.). Buvo tarp jų meilės romanas ar ne – neaišku, bet kokiu atveju jis baigėsi per karantino įkarštį.

Neilgai trukus socialiniuose tinkluose pasirodė T.Chalamet nuotraukos su meksikiečių aktore Eiza Gonzalez (30 m.). Šįkart jaunasis talentas sutiko tikrą širdžių ėdikę. Jei tikėtume gandais, jos romantiškų santykių archyve yra nemažai skambių vyrų pavardžių.

Ar tai atsitiktinė meilės intrigėlė, ar ilgalaikis romanas, kol kas neaišku. Duodamas vieną pastarųjų savo interviu T.Chalamet tvirtino, kad jis – vienišius.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.