Naujasis „Formulės 1“ karalius pirmiausia nusilenkė mylimajai

„Formulės 1“ pasaulio čempionu 2021-ųjų gruodžio viduryje tapęs Maxas Verstappenas (24 m.) tiesiai iš trasos dar būdamas su šalmu puolė apkabinti mylimosios Kelly Piquet (33 m.). Iš lenktynininkų šeimos kilęs naujasis garsiųjų varžybų karalius, regis, ir merginą išsirinko pagal save. Jos tėvas – „Formulės 1“ legenda, triskart pasaulio čempionas Nelsonas Piquet (69 m.).

K.Piquet lydėjo M.Verstappeną į „Formulės 1“ pasaulio čempionato iškilmes Paryžiuje atsiimti čempiono taurės.<br> imago images/PanoramiC/Scanpix nuotr.
K.Piquet lydėjo M.Verstappeną į „Formulės 1“ pasaulio čempionato iškilmes Paryžiuje atsiimti čempiono taurės.<br> imago images/PanoramiC/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2022, 4:28 PM

Nors Kelly pati ir nelenktyniauja, lenktynių dvasia yra jos genuose. Nenuostabu, kad dramatiškai susiklosčiusių Abu Dabio Didžiojo prizo lenktynių pabaigoje pirmoje eilėje tarp išskirtinių žiūrovų sėdėjusi K.Piquet apsipylė ašaromis.

Jos mylimasis „Red Bulls“ komandos pilotas M.Verstappenas paskutinio, 22-ojo, etapo lenktynėse „Yas Marina“ trasoje už nugaros paliko „Mercedes“ atstovą britą Lewisą Hamiltoną (36 m.), galėjusį tapti čempionu aštuntą kartą.

Tiesa, iš Belgijos kilęs olandas čempionu buvo paskelbtas praėjus 5 valandoms po kone dramatiškiausio „Formulės 1“ istorijoje finišo, kurį buvo užprotestavusi „Mercedes“ komanda. Organizatoriai sprendimų nepakeitė, tačiau britai pareiškė teisybę ginsią teisinėmis priemonėmis.

L.Hamiltonas į savo „Instagram“ paskyrą, turinčią per 26 milijonus sekėjų, po varžybų dar neįkėlė nė vienos nuotraukos. Tuo metu naujojo čempiono, ypač jo mylimosios K.Piquet, paskyros keletą dienų po lenktynių tiesiog mirgėjo nuo džiaugsmo kupinų vaizdų.

Čempioniška karštinė taip įsisuko socialiniuose tinkluose, kad modelio ir nuomonės formuotojos K.Piquet „Instagram“ paskyros sekėjų skaičius per gruodį padidėjo beveik 300 tūkstančių: šoktelėjo nuo 500 iki 790 tūkstančių, o dabar siekia 864 tūkstančius.

Regis, kad dėmesį patraukė ne vien K.Piquet demonstruojami kūno linkiai, garsaus tėvo pavardė, bet ir širdies draugo sėkmė bei talentas.

M.Verstappeno tėvas olandas Josas Verstappenas (49 m.) irgi buvo lenktyninių automobilių asas. 1994–2003 metais jis dalyvavo daugelyje komandų Didžiojo prizo lenktynėse, laimėjo du etapus.

Maxo motina belgė Sophie Kumpen (46 m.) taip pat varžėsi trasoje. Ji buvo profesionali karto vairuotoja ir jaunystėje dalyvavo varžybose su būsimais „Formulės 1“ pilotais Jensonu Buttonu, Ianu Magnussenu.

Maxo potraukį prie automobilių ir lenktynių tėvai pastebėjo, kai jam buvo ketveri. O kai Josas pats paliko didįjį sportą, susitelkė į sūnaus karjerą.

„Nustojęs lenktyniauti jis visą laiką praleido su manimi. Jei ne mano tėvas, dabar čia nebūčiau“, – sakė M.Verstappenas.

O jo tėvas Josas tikino, kad jei nebūtų įžvelgęs sūnaus talento, nebūtų tiek investavęs, nes kartingas, nuo kurio ir prasidėjo Maxo karjera, tarptautiniu mastu yra itin brangus sportas.

Panašu, kad viskas pasiteisino. Iki 2013 metų pabaigos M.Verstappenas tapo aukščiausios kartingo kategorijos čempionu, o po keliolikos pergalių „Formulės 3“ varžybose olandu ėmė domėtis „Formulės 1“ komandos „Mercedes“ ir „Red Bull“.

Taigi 2015 metais 17-metis Maxas buvo įrašytas į „Formulės 1“ istoriją ir tapo jauniausiu pilotu, su „Red Bull“ dalyvavusiu lenktynėse Japonijoje.

Po metų jis laimėjo pirmąjį etapą Ispanijoje ir prireikė dar penkerių metų, kad sulaukęs 24-erių taptų pasaulio čempionu ir taip patektų į visų laikų jauniausių „Formulės 1“ nugalėtojų penketuką.

M.Verstappeno mylimosios tėvas brazilas N.Piquet pirmą kartą čempionu tapo 1981 metais būdamas 29-erių. Vėliau titulą susigrąžino dar du kartus – 1983 ir 1987 metais.

Ir kai dar tik artėjant pasaulio čempionatui lapkričio mėnesį M.Verstappenas pirmą kartą susitiko su N.Piquet, jis tikino patarimo lenktynių legendos neprašęs.

„Apie tai mes nesikalbėjome, man nereikia patarimų. Aš pats žinau, ką daryti būnant automobilyje, man nereikia niekieno klausti. Geriau daugiau laiko praleisti su šeima“, – paaiškino M.Verstappenas.

Devyneriais metais už mylimąjį vyresnė K.Piquet gimė Vokietijoje, šalyje, kur jos tėvas brazilas N.Piquet debiutavo „Formulės 1“ lenktynėse. Kelly pasirinko savo mamos olandų modelio Sylvios Tamsmos kelią.

Didžiąją savo vaikystės dalį Kelly gyveno Pietų Prancūzijoje, kol būdama dvylikos su šeima išvyko į tėvo gimtinę Braziliją. Tačiau po kelerių metų grįžo į Europą mokytis. Tada iš Anglijos atgal į Braziliją, paskui – į Jungtines Amerikos Valstijas, kur Niujorko „Marymount Manhattan“ koledže studijavo tarptautinius ryšius.

Studijų metu praktikavosi mados srityje – „Vogue Latinoamerica“, „Bergdorf Goodman“, KCD viešųjų ryšių agentūroje ir rašė žurnalui „Marie Claire“. Greta to dirbo modeliu, vaikščiojo podiumu įvairiuose mados renginiuose.

Būdama neabejinga automobilių sportui Kelly nuo 2015 metų įsidarbino „Formula-E“ viešųjų ryšių skyriuje.

„Užaugusi lenktynininkų pasaulyje ir iš arti mačiusi, kiek reikia pastangų norint pasiekti aukštą lygį, lenktyniavimą galiu susieti su aistra, ištvermingumu, atkaklumu, atsidavimu, drausme ir adrenalinu“, – sakė K.Piquet.

Panašu, kad ją žavi ne tik lenktynės, bet ir lenktynininkai. Prieš penkerius metus, 2017-ųjų sausį, ji ėmė susitikinėti su „Formulės 1“ pilotu rusu Danijilu Kviatu (27 m.), su juo susilaukė dukters Penelope (2,5 m.). Tačiau praėjus vos penkiems mėnesiams po mergaitės gimimo pora paskelbė pasukusi į skirtingas puses.

Kelly ir Maxas savo santykius paviešino praėjusių metų pradžioje. Vienų metų draugystės sukaktį pora paminėjo 2022-ųjų sausio pirmąją.

Pastaraisiais mėnesiais K.Piquet „Instagram“ paskyra mirga nuo kelionių po Braziliją, Monaką, Rusiją, Italiją, Olandiją nuotraukų – visur ji su mylimuoju.

„Mano jausmai būna labai prieštaringi. Aš visuomet esu pakylėta palaikydama Maxą, tačiau kartu nuolat baiminuosi, kad jam kas nors neatsitiktų trasoje ir jis nesusižeistų per avariją“, – prisipažino K.Piquet.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.