Net ir žirgininkystės darbuotojo profesiją galima įgyti pameistrystės mokymo formos keliu

Aistė Šulskytė dar būdama visai mažytė buvo labai smalsi, aktyvi ir labai mylėjo gyvūnus. Kaip pati sako, namo nešdavosi kiekvieną sutiktą keturkojį. Mokydamasi 12-oje klasėje Aistė svajojo apie veterinarijos studijas, tačiau jas pasirinkus ir pradėjus mokytis, ją apėmė abejonės, ar tai tikrai yra tai, ko ji iš tiesų nori.

Lrytas.lt koliažas.
Lrytas.lt koliažas.
Žirgininkystės verslo darbuotoja, pameistrė Aistė Šulskytė.
Žirgininkystės verslo darbuotoja, pameistrė Aistė Šulskytė.
Žirgininkystės verslo darbuotoja, pameistrė Aistė Šulskytė.
Žirgininkystės verslo darbuotoja, pameistrė Aistė Šulskytė.
Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro gyvūnų priežiūros skyriaus vedėja Gerda Švabienė.
Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro gyvūnų priežiūros skyriaus vedėja Gerda Švabienė.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 13, 2023, 4:29 PM

„Supratau, kad gyvūnų gydymas ne man, aš visada norėjau dirbti su gyvūnais visą dieną, prižiūrėti juos, jodinėti, vedžioti“, – sako studijas metusi ir padirbėti į Danijos žirgyną išvykusi Aistė. Metai Danijoje prabėgo itin greitai, grįžusi į Lietuvą, mergina ne tik leido laiką savanoriaudama Lietuvos žirgynuose ar renginiuose, bet ir Lietuvos Sveikatos mokslų universitete įgijo gyvūno ir žmogaus sąveikos specialybę.

O galutinai rasti savo vietą po saule padėjo studijos Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre, kuriame mergina įgijo žirgininkystės darbuotojo profesiją. Įgyti žirgininkystės darbuotojo profesiją gali kiekvienas nors kada nors svajojęs apie jojimą ant žirgo, amžiaus cenzas šioje profesijoje negalioja.

„Ši programa skirta susipažinti su žirgais iš esmės. Nuo žirgo gimimo, jo auginimo iki verslo galimybių. Čia susipažįstama su žirgu, kaip gyvu partneriu, nes norint su juo dirbti, reikia žirgą pažinti plačiau. Įgyjama žinių kaip įkurti savo žirgyną, jį valdyti, bendrauti su klientais ir dar daugeliu dalyku“, – sako Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro gyvūnų priežiūros skyriaus vedėja Gerda Švabienė

Žirgininkystės darbuotojo profesiją Aistė pasirinko studijuoti pameistrystės mokymo formos būdu. Žirgininkystės darbuotojo profesijos studijos apima tiek teorinį, tiek ir praktinį mokymą, todėl Aistė jas ir pasirinko. Tikriausiai sunku įsivaizduoti žirgininkystės darbuotoją be žirgo.

Aistės profesines svajones padėjo įgyvendinti jos didžiausias motyvatorius neseniai įsigytas nuosavas žirgas Donkichotas, be kurio Aistė nebeįsivaizduoja savo kasdienybės. „Kiekvieną dieną žinau, kad žirgas manęs lauks, važiuoju į darbą su didžiausiu malonumu, nes turiu juo pasirūpinti, prajodinėti, jis negali manęs laukti garde visą dieną, dalyvaujame varžybose, nuolatos keičiasi darbo vieta, tai labai dinamiškas darbas“, – dalinasi patirtimi Aistė Šulskytė.

Aistė sako, jog neįsivaizduoja savęs nemylimame darbe. Jos gyvenimo didžiausias hobis virto darbu. Šiandien Aistė save realizuoja ir džiaugiasi kiekviena diena.

Kaip tapti žirgininkystės darbuotoju, kokių žmogiškų savybių tam reikia ir ko galima išmokti Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre, žiūrėkite šeštadienį laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ 17 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.