Savanorystė – būdas ieškoti pažinčių ir įkvėpimų

Iš Tauragės kilusi Simona Bendikaitė savanoriauti pradėjo visai to neplanuodama. Jai ši veikla taip patiko, kad liko ilgam. Dabar savanorė džiaugiasi atsivėrusiomis galimybėmis ir tikina – geresnio būdo susirasti naujų pažinčių nėra.

Simona Bendikaitė.<br>J.Petkevičiaus nuotr.
Simona Bendikaitė.<br>J.Petkevičiaus nuotr.
Simona Bendikaitė.<br>J.Petkevičiaus nuotr.
Simona Bendikaitė.<br>J.Petkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 22, 2023, 10:00 AM

Simona, įstojusi krimsti reklamos mokslų gimtojoje Tauragėje, suprato, kad ją kur kas labiau domina kultūra. Taip vedama paskatų būti kuo arčiau kultūros, ji atrado savanorystę. Dabar savanoriauti Simoną labiausiai veda noras kuo daugiau sužinoti, pažinti, atrasti ir išmokti. Entuziazmu trykštanti mergina įsitikinusi – pradėti savanoriauti buvo geriausias sprendimas.

„Mano savanorystė prasidėjo Tauragės krašto muziejuje „Santaka“ pagal Jaunimo savanoriškos tarnybos programą. Vėliau, persikėlusi gyventi į Klaipėdą, savanorystę pratęsiau Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje. Abi patirtys buvo apsčios pažinčių ir projektų, kuriuos pavyko įgyvendinti“, – džiaugiasi savanorė.

Ne tik prisideda prie renginių, bet ir kuria savus

Savanoriaudama Simona ne tik įprastais darbais prisideda prie kultūros, bet ir įgyvendina savas idėjas. „Pokalbiai su Simona“ – tinklalaidė, kurią savanorė pradėjo kurti įkvėpta savanorystėje sutiktų žmonių. Ir dabar mergina entuziastingai ieško pašnekovų ir juos kalbina įvairiomis temomis – nuo kultūros iki feminizmo. Simona šypsodamasi pasakoja, kad savanorystėje turima laisvė skatina kurti ir realizuoti galvoje nešiojamas idėjas.

„Savanoriaudama muziejuje vedžiau ekskursijas lankytojams. Be galo šiltas jausmas apimdavo išgirdus, kad žmonėms patinka, kaip tai darau. Teko prisiliesti ir prie istorijos – skanavau senas nuotraukas. O savanorystei įsibėgėjus, suorganizavau renginį „Kiberkūrėjai = kūrėjai + internetas?“, kuriame diskutavome apie kūrybos ir interneto sąsajas. Bibliotekoje savanoriaudama dalinau lankstinukus, padėjau palaikyti tvarką ir švarą“, – pasakoja Simona.

Atrado savo kelią

Simona džiaugiasi, kad būtent savanorystė padėjo atrasti dominančias turizmo verslo studijas. Ten netrukus mergina ir įstojo. Nors savanorė teigia, kad gyvenimą sieja ir su kultūra, turizmas – taip pat jos „arkliukas“. Bet labiausiai Simoną džiugina savanoriaujant atrastos pažintys, išlavinti įgūdžiai.

„Tauragės muziejuje susipažinau su savanorystės koordinatore Renata Karvelis, kuri iki šiol yra mano įkvėpimas. Bibliotekoje savanoriaudama irgi susipažinau ne su vienu nuostabiu žmogumi, šias pažintis lydėjo gausybė turtingų ir gilių pokalbių. Smagiausia, kai pažintys virsta bendrais projektais. Tiesa, savanorystėje mokausi ir disciplinos, nes iki tol jaučiau, kad jos trūksta“, – atvirauja kultūros savanorė.

Simona Bendikaitė skatina ir Jus išbandyti kultūros savanorystę. „Tai – gražiausias būdas mokytis ir tobulėti, nuolat užmezgant kontaktus ir prasmingai praleidžiant laiką. Verta pabandyti ir niekad nebesustoti“, – šypteli kultūros savanorė.

Sekite Facebook puslapį Savanorystė kultūroje ir atraskite įdomią sritį, pamatykite jos užkulisius, patirkite užburiančią jų magiją.

Publikacija finansuojama Europos socialinio fondo finansuojamo veiksmų programos 12 prioriteto „Techninė parama, skirta informuoti apie veiksmų programą ir jai vertinti“ ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.