Savanoriauti verta ne tik dėl kitų: įgytos žinios praverčia ir moksle, ir darbe

Šilutėje gyvenanti dvidešimt vienerių Kotryna Mauliūtė jau kuris laikas vietinius gyventojus bando užkrėsti noru savanoriauti. Pati išbandžiusi ne vieną kultūros srities savanorystę tikina, kad tai – geriausia investicija į ateities žinias ir patirtį.

Kotryna Mauliūtė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kotryna Mauliūtė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kotryna Mauliūtė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kotryna Mauliūtė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-05-29 09:00

„Savanoriauti pradėjau tikėdamasi išmokti kažko naujo, ir ši veikla tapo tarsi virusas: užsikrėčiau juo ir jau ne vienerius metus semiuosi patirties kultūros savanorystės veiklose. Savanoriauti motyvuoja supratimas, kad galiu dalytis žiniomis ir gebėjimais, o taip pat iš kitų irgi gaunu labai daug“, – tikina Kotryna Mauliūtė.

Gera dirbti kartu su bendraminčiais

Mergina pusmetį praleido savanoriaudama Šilutės kultūros centre pagal Jaunimo savanorystės tarnybos programą. Čia organizavo ir prižiūrėjo renginius. Kotryna sako, kad net paprasčiausi darbai suteikia naujos patirties. Savanoriaujant teko tvarkyti renginiams skirtas erdves, jas tinkamai paruošti, sunešti daiktus ir pan.

„Nepaisant to, ką tenka daryti, visur galima laiką praleisti prasmingai: aplink buriasi žmonės, su panašiomis vertybėmis ir požiūriu, tad net daiktų nešiojimas iš vienos vietos į kitą gali būti ypač linksmas ir prasmingas, kai dirbi su motyvuota bendraminčių komanda“, – šypsosi savanorė.

Ilgalaikė savanorystė tobulina įgūdžius

Vėliau mergina savanorystės veiklą tęsė krikščioniškame XFM radijuje – laiko šiam projektui ji atranda iki šiol. Radijuje Kotryna kuria laidų turinį, padeda administruoti socialinius tinklus, nuolat siūlo naujas idėjas, kaip klausytojams ir pačiai organizacijai sukurti pridėtinę vertę.

„Tikriausiai niekur kitur neturėčiau tiek galimybių išbandyti skirtingas veiklas, įgauti patirties tose srityse, kurios mane domina. Savanoriaudama susipažinau su daugybe žmonių, sukūriau stiprų bendraminčių ratą. Esu tikra, kad tai man leidžia augti ir tobulėti kasdien“, – tikina Kotryna Mauliūtė.

Kultūros savanorė sako, kad studijuodama Socialinių mokslų kolegijoje taip pat pritaiko savanorystėje gautas praktines žinias ir taip jaučiasi nuolat auganti.

Sekite Facebook puslapį Savanorystė kultūroje | Facebook ir atraskite įdomią sritį, pamatykite jos užkulisius, patirkite užburiančią magiją.

Publikacija finansuojama Europos socialinio fondo finansuojamo veiksmų programos 12 prioriteto „Techninė parama, skirta informuoti apie veiksmų programą ir jai vertinti“ ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.