Moteris savo vestuvių naktį praleido viena: taškė dovanų gautus pinigus

37-erių britė Elissa Hubbard bandė azartiniais lošimais užpildyti tuštumą, atsivėrusią po to, kai ji atsisakė alkoholio. Tačiau moters gyvenimas pasisuko tragiška linkme, kai ji per lažybų programėles savo telefone iššvaistė tūkstantines sumas.

 Moteris negalėjo sulaukti, kada galės pasišalinti iš savo pačios vestuvių ir palošti.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Moteris negalėjo sulaukti, kada galės pasišalinti iš savo pačios vestuvių ir palošti.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-12 21:09

Diena, kai E.Hubbard susituokė su savo žmona, turėjo būti pati laimingiausia jos gyvenime. Deja, galiausiai ji tapo pačia blogiausia.

Tuo metu moteris kovojo su priklausomybe nuo azartinių lošimų, taigi ji negalėjo sulaukti, kuomet galės viena grįžti į savo viešbučio kambarį ir internetiniuose kazino žaidimuose išleisti visus gautus pinigus. Tai buvo jos būdas pabėgti. Pasirodo, šis laikotarpis buvo pats sudėtingiausias moters gyvenime.

Galiausiai Elissa buvo išspirta iš savo namų. Kadangi moteris neteko visko, ji kurį laiką turėjo glaustis pas savo pažįstamus. Tik pradėjusi mąstyti apie savižudybę moteris nusprendė susiimti ir pakeisti savo gyvenimą.

Elissos problemos su priklausomybėmis prasidėjo sulaukus devynerių, kai ji viename bare pirmą kartą išbandė lošimų automatą. Ji lošdavo ir sulaukusi paauglystės, tiesa, kai suėjo 16, jos dėmesys nukrypo į alkoholinius gėrimus.

Galiausiai moters priklausomybės privedė ją prie narkotikų ir jos gyvenimas tapo „nebevaldomas“. „Viskas, prie ko prisiliesdavau, viskas, kas man buvo žalinga, tapdavo mano priklausomybe. Taip aš bandžiau pakeisti savo savijautą“, – dalinosi Elissa.

Prieš septynerius metus ji pasižadėjo būti blaivi ir pradėjo lankyti anoniminių alkoholikų susirinkimus. Tačiau metusi gerti moteris vis daugiau laiko praleido viena namuose.

Nors anksčiau ji mėgo lošti, pradėjusi gerti ji mieliau leido laiką svaigindamasi su savo draugais. Tačiau dabar ji daug dažniau būdavo viena namuose, taigi, norėdama užpildyti atsivėrusią tuštumą, ji į savo mobilųjį telefoną atsisiuntė lažybų programėlių.

„Viskas prasidėjo nuo futbolo varžybų ir žirgų lenktynių. Vos per kelias savaites perėjau prie lošimų automatų. Nebegalėjau liautis, – prisiminė moteris. – Daug laiko paaukojau futbolui. Stačiau už Anglijos „Premier“ lygoje žaidusias komandas, vėliau už Australijos komandas. Ir nesvarbu, kurioje laiko zonoje jie žaidžia. Aš gavau galimybę statyti už bet ką. Lažybų punktuose net nesidomėčiau tokiais dalykais.“

Elissa, kuri prieš tai dirbo techninės priežiūros darbuotoja, o dabar pasirinko savanorystę, kasdien praleisdavo po aštuonias valandas statydama nedideles sumas. Deja, visa tai turėjo astronomines pasekmes. Ji išleisdavo po svarą kombinuotiems statymams ir 25 pensus ruletei. Kuo statymas buvo keistesnis, tuo didesnė tikimybė, kad Elissa jį išbandys.

„Nors tai buvo labai maži statymai, aš vis tiek sugebėjau iššvaistyti viską, ką turėjau, – sakė ji. – Artėjant darbo užmokesčio išmokėjimo dienai, aš vis galvodavau: „Šį kartą nelošiu.“ Tačiau vos pinigai atsirasdavo mano sąskaitoje, aš net nespėdavau pastebėti, kaip jie dingdavo.

Šios kompanijos žino, kada yra išmokami atlyginimai, taigi jie atsiunčia kokį nors specialų pasiūlymą. Vos tik prabusdavau, iš karto juo pasinaudodavau. Taip net nepastebėdavau, kaip iššvaistydavau savo algą. Tai tapo antru mano darbu: aš lažindavausi rytais, o kartais po darbo tiesiog kelias valandas sėdėdavau savo automobilyje ir lošdavau.“

Kai ji pirmą kartą išlošė didelę sumą, pasakė savo žmonai ir nupirko jai treniruoklį. Tačiau ji nuslėpė, kokią sumą iš tiesų gavo. Likusius pinigus ji išleido tolimesnėms lažyboms.

Jos didžiausias laimėjimas viršijo 4600 eurų sumą, tačiau, laikui bėgant, Elissa sugebėjo prasiskolinti virš 10000 eurų. Vietoj to, kad laimėjimais bandytų padengti susidariusias skolas, ji šiuos pinigus panaudodavo naujiems statymams. Taip ji atsidūrė užburtame rate. Kai jos žmona klausdavo, kodėl ji niekada neturi pinigų, ji teisindavosi, kad jai išmokėjo per mažą atlyginimą, todėl turi skolintis iš draugų.

„Kasdien jaučiau didelį nerimą. Visą laiką jaučiau jį savo krūtinėje, – pasakojo Elissa. – Mano galvoje nuolat sukosi mintis: „Iš kur man gauti dar pinigų?“ Net kai laimėdavau pakankamai pinigų skoloms grąžinti, pasirinkdavau lošti toliau.“

Moteris teigė: „Aš galėjau grąžinti visas skolas, bet tam skyriau tik mažą laimėjimų dalį – likusius pinigus pralošdavau.“

Jos vestuvių dieną, 2021 m. rugsėjo 22 d., šventines nuotaikas nustelbė naujo didelio laimėjimo troškimas. „Aš nesijaučiau laiminga net savo vestuvių dieną, – pripažino Elissa. – Galvojau tik apie tai, kad šventės metu žmonės gers, taigi aš gausiu progą tyliai pasišalinti. Aš negalėjau sulaukti tos akimirkos.“

„Mano šeima man pervedė pinigų, taigi aš nuėjau į savo viešbučio kambarį ir visus juos pralošiau. Mano žmona man siūlė daugybę būdų, kaip mes galėtume išleisti tuos pinigus, tačiau aš vis delsiau. Galiausiai ji manęs paklausė tiesiai šviesiai ir privertė mane eiti į anoniminių lošėjų susirinkimus. Nepaisant to, aš toliau lošiau“, – sakė moteris.

Tik tada, kai Elissa pavogė iš savo draugo ir buvo sučiupta, ji pasijautė priversta prisipažinti savo žmonai. Jos sutuoktinė išvarė moterį iš namų. Miegodama ant savo brolio sofos, ji staiga suprato, kad pagaliau išsipildė tai, ko ji labiausiai bijojo.

„Aš netekau visko: savo žmonos, namų, jos vaikų, augintinių. Tuo metu jaučiausi labai blogai ir pradėjau galvoti apie savižudybę. Aš supratau, kad turiu gelbėtis, bet paprasčiausiai negalėjau sustoti. Žinojau, kad vieną dieną tai sugebėsiu. Aš žinojau, kad turiu problemą. Tikra beprotybė“, – pasakojo Elissa.

Tačiau priklausomybės nuo azartinių lošimų stigma ir Elissos savigarba neleido jai prašyti pagalbos. Jai buvo gėda lankytis anoniminių lošėjų susirinkimuose, ji nežinojo, kur galėtų kreiptis. „Maniau, kad jau geriau netekti visko nei prašyti pagalbos. Tik tada, kai nebenorėjau gyventi, pasijaučiau pasiruošusi priimti pagalbą“, – pripažino moteris.

Vienas draugas jai papasakojo apie reabilitacijos centrą, kuriame ji praleido penkias savaites. Per tą laiką ji suprato vieną svarbų dalyką – ji savęs nebepažinojo.

Iš Ročdeilio kilusi Elissa dabar gyvena šiaurės Velse, Bangoro mieste. Čia ji persikėlė supratusi, kaip jai patinka jūra: „Aš nebežinojau, kas esu, kas man patinka, niekada neskirdavau savo laiko kitoms veikloms. Aš vėl pradėjau save pažinti, – sakė moteris. – Mano pirmasis reabilitacijos centras buvo šiaurės Velse. Dabar čia ir gyvenu. Atvykusi įsimylėjau šias apylinkes.“

Ji vis dar lankosi anoniminiuose susirinkimuose, tiesa, moteris tikino, kad dabartinis jos gyvenimas kardinaliai skiriasi nuo ankstesniojo. „Dabar jau moku būti su savimi. Tiesiog ramiai būti. Užsiimu man patinkančia veikla, kopiu į kalnus. Mėgaujuosi gamta“, – tikino Elissa.

Elissa teigė, kad moterims gali būti sunkiau atpažinti, jog jos turi problemą, ir apie tai kalbėti, nes priklausomybė nuo lošimų dažniau išsivysto vyrams. Ji pasakojo, kad atlikdama priežiūros darbus ji lažybų punktuose niekuomet nesusidurdavo su moterimis, tačiau dabar jai kelia nerimą didėjantis į moteris nutaikytų televizijos reklamų ir lošimų skaičius.

„Jei jaučiate, kad turite problemų, nedelskite, – perspėjo ji. – Ar tai būtų pokalbis su, pavyzdžiui, draugu, ar apsilankymas anoniminių lošėjų puslapyje, kur galima rasti specialų įsivertinimo testą. Bet koks lošėjas gali rasti pagalbos. Pasistenkite kovoti su šia problema, kol nepraradote visko.“

Elissa neslepia, kad kalėdinis laikotarpis jai kelia nemažai nerimo – būtent šiuo laiku banko sąskaitos ištuštėja greičiau nei įprastai. „Mane trikdo tai, kad kalėdiniu laiku mano sąskaitoje yra mažiau pinigų, – sakė ji. – Pradedu mąstyti, kad lošdama galėčiau padidinti šią sumą, bet tai niekada neįvyksta ir niekada neįvykdavo.“

„Kai turiu mažiau pinigų, nes noriu nustebinti man brangius žmones, jaučiuosi sutrikusi. Bet dabar turiu su kuo apie tai pasikalbėti. Vis dar vaikštau į susirinkimus, ryšys man labai svarbus“, – tikino Elissa.

Parengta pagal mirror.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.