Indijoje gaujos išprievartauta per pasaulį motociklu keliavusi nuomonės formuotoja: „Manėme, kad mirsime“

Indijoje išprievartauta per pasaulį motociklu keliavusi ispanų influencerė atskleidė, kad išpuolio metu tiek ji, tiek jos vyras buvo pasiruošę mirti.

 Fernanda buvo išžaginta, o Vincente smarkiai sumuštas.<br> Instagram nuotr.
 Fernanda buvo išžaginta, o Vincente smarkiai sumuštas.<br> Instagram nuotr.
 Fernanda su vyru dalijasi savo kelionių motociklu po pasaulį įspūdžiais.<br> Instagram nuotr.
 Fernanda su vyru dalijasi savo kelionių motociklu po pasaulį įspūdžiais.<br> Instagram nuotr.
 Pora po patirto košmaro.<br> Instagram nuotr.
 Pora po patirto košmaro.<br> Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 7, 2024, 5:57 PM

Daugiau nei 300 tūkst. sekėjų turintys 28-erių Fernanda ir 63-ejų Vicente socialiniuose tinkluose dalinasi akimirkomis iš savo kelionių aplink pasaulį motociklais.

Pranešama, kad iš Indijos į Nepalą atskirais motociklais keliavusi pora sustojo pernakvoti Dumkos rajone Indijos Džarkhando valstijoje. Jie jau buvo įsirengę savo palapinę, kai prie jų priėjo septyni vyrai, kurie išžagino Fernandą ir smarkiai sumušė Vincente.

Vaizdo įraše, nufilmuotame vienoje Indijos ligoninėje, Vicente apibūdino jo patirtus sužalojimus. Pasak vyro, po to, kai užpuolikai sumušė jį motociklininko šalmu ir akmenimis, jo „burna buvo sumaitota.“

Ispanijos ir Brazilijos pilietybę turinti Fernanda savo „Instagram“ paskyroje pasidalino vaizdo įrašu, kuriame sakė: „Mano veidas dabar atrodo taip, bet ne tai mane labiausiai skaudina. Maniau, kad mirsime. Ačiū Dievui, esame gyvi.“

Fernanda, ant kurios veido matyti daugybė mėlynių, tęsė: „Jie sumušė ir apiplėšė mus, tačiau jų pagrindinis kėslas buvo mane išprievartauti.“

Vincente taip pat tikino, kad jis buvo „brutaliai sumuštas“. Vyras pasakojo: „Jie prie mano gerklės prikišo peilį ir sakė, kad mane nužudys.“

Moteris pasakojo, kad su vyru kreipėsi į policiją, bet vėliau turėjo ištrinti savo paskyroje patalpintą vaizdo įrašą, neva siekiant nepakenkti policijos tyrimui.

„Policija man liepė pašalinti vaizdo įrašą, kad jis netrukdytų tyrimui. Vėliau vėl juo pasidalinsiu“, – „Instagram“ istorijose rašė moteris.

Vienam Ispanijos transliuotojui Fernanda sakė, kad išpuolis truko apie dvi valandas, o vyrai ją prievartavo vienas po kito.

„Jie mane vienas po kito prievartavo, kol kiti žiūrėjo, ir jie tai darė apie dvi valandas“, – sekmadienį liudijo moteris.

Nepaisant patirtų siaubingų sužalojimų, Fernanda tikino, kad ji nesustos, kol jos užpuolikai nebus nubausti.

Jos asmeninėje „Instagram“ paskyroje moteris rašė: „Aš visiems parodysiu, kaip reikia siekti teisingumo. Niekas nežino, ką aš patyriau, todėl aš žinau, ką turiu daryti.“

„Ir ne, MAN NEGĖDA, nes tai nebuvo mano kaltė. Todėl aš ir darau tai, ką darau, nes esu stipri ir toliau tokia išliksiu, nepaisant to, ką sako kiti. Ir aš gavau antrą šansą – esu gyva – todėl juo pasinaudosiu ir likęs mano gyvenimas bus LAIMINGAS. Taip, tai mane paveikė, bet aš neleisiu, kad tai mane sužlugdytų“, – tikino nuomonės formuotoja.

Trys moters užpuolikai jau pasirodė teisme, kol Indijos policija toliau ieško likusių įtariamųjų. Manoma, kad su žiauriu nusikaltimu susijusiems vyrams yra maždaug 20–30 metų.

Kaip pranešė „The Telegraph“, pora dalyvavo teismo posėdyje, kurio metu Indijos valdžios institucijos jiems skyrė maždaug 11 tūkst. eurų kompensaciją už jų patirtus nemalonumus.

Anjaneyulu Dodde, Dunku komisaro pavaduotojas, sakė: „Mes jiems skyrėme milijono rupijų kompensaciją. Šiuo metu vykdome išsamų tyrimą ir pabandysime užtikrinti, kad teismo procesas būtų spartus, o bausmės skirtos kuo greičiau.“

„Instagram“ paskyrą @vueltaalmundoenmoto valdanti pora po pasaulį keliauja jau apie penkerius metus. Jų paskyros aprašyme teigiama, kad iki šiol pora yra įveikusi virš 170 tūkst. kilometrų ir aplankiusi 66 valstybes.

Dabar jie žada grįžti į Ispaniją, kur jiedu gyvena, o po kurio laiko tęsti savo keliones.

Brazilijos ambasada išplatino pranešimą, kuriame teigiama: „Brazilijos ambasada Naujajame Delyje patvirtina, kad Brazilijos pilietė – turinti dvigubą Ispanijos pilietybę – ir jos ispanas vyras, kurie motociklais keliavo po Aziją, šį savaitgalį tapo rimto nusikalstamo išpuolio, įvykdyto Dumkos rajone Džarkhando valstijoje, Indijos šiaurės rytuose, aukomis.“

„Atsižvelgiant į informaciją apie dvigubą pilietybę, Brazilijos ambasada derino savo veiksmus su Ispanijos ambasada, su kuria vietos valdžia jau susiekė, kadangi pora į Indija atvyko su Ispanijos pasais“, – tęsiama pranešime.

„Ispanijos ambasada pasiūlė visą jų teikiamą paramą, įskaitant ir psichologinę pagalbą, tačiau aukos pagalbos atsisakė, kadangi jomis jau rūpinosi Indijos tarnybos“, – teigė Brazilijos ambasados atstovai.

„Brazilijos ambasada Naujajame Delyje, pasmerkdama prieš porą įvykdytą barbarišką nusikaltimą, pakartoja, kad ji ir toliau teiks visą reikiamą pagalbą, seks bylos nagrinėjimo procesą bei glaudžiai bendradarbiaus su Ispanijos ir Indijos valdžios institucijomis“, – rašoma pranešime.

Parengta pagal dailymail.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.