Astrologai – apie juodąją liepą. Kodėl aplink šitiek nelaimių?

Pastarosios kelios savaitės buvo itin juodos. BMW perėjoje užmušė merginą, jauną moterį mirtinai prispaudė nuvirtusi siena, vaikutį – užgriuvusi spinta. Izraelio ir Palestinos konfliktas yra kruviniausiame taške per pastarąjį penkmetį, o numušto orlaivio tragedija Ukrainoje sukrėtė visą pasaulį.

Pastarosios kelios savaitės Lietuvoje ir pasaulyje buvo itin juodos.<br>Montažas.
Pastarosios kelios savaitės Lietuvoje ir pasaulyje buvo itin juodos.<br>Montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

2014-07-23 00:34, atnaujinta 2018-02-11 19:24

Kodėl Lietuva ir pasaulis liepą užgniaužti nelaimių? Portalas lrytas.lt nusprendė pasiteirauti astrologų, ar žvaigždės Žemės gyventojus jau buvo įspėjusios apie nelaimes anksčiau.

Į ugnį žibalo papylė Marsas

Astrologas Naglis Šulija ir anksčiau teigė, kad ši liepa gali būti tokia konfliktinė. Čia esą nėra nieko nuostabaus. Mat iki liepos vidurio itin galingas buvo piktasis Marsas – taip jį vadina astrologai, tačiau dabar įtampa pamažu slūgsta.

„Marsas yra prievarta, konfliktai, technogeninės avarijos, nelaimingi atsitikimai. Marsas, kaip sako astrologai, valdo tokias situacijas. Matome tai, kad kur konfliktai galėjo kilti, kur jiems buvo priežastis, jie ir kilo. Ten, kur kilo, buvo ganėtinai smarkūs“, – kalbėjo astrologas.

Čia N.Šulija paminėjo Izraelio ir Palestinos konfliktą, Ukrainos tragediją. Astrologas pabrėžė – kur tik potencialiai galėjo įsiplieksti gaisras, jis ir įsiplieskė, kur jis jau ruseno – įsiplieskė dar smarkiau.

„Šiuo metu piktojo Marso galia po truputėlį silpsta, bet netrukus jis vėl labai sustiprės“, – įspėjo pašnekovas.

Sustiprina Mėnulis

Tai, kad Marsas yra agresyvesnis ir piktesnis, negu įprasta, lemia astrologiniai veiksniai – Marso ir kylančio Mėnulio mazgo kombinacija.  Kylantis Mėnulio mazgas europinėje tradicijoje vadinamas Drakono galva, indų astrologijoje – Rahu.

„Kylantis Mėnulio mazgas tampa katalizatoriumi ir sustiprina tas Zodiako vietas arba tas planetas, kurioms daro įtaką. Šiuo atveju jis sustiprino Marsą“, – pasakojo astrologas.

Indų mitologijoje Rahu – piktavalis ir kerštingas. Tad Marsą, kuris, pasak N.Šulijos, ir taip toli gražu nėra „geras berniukas“, pastiprino dar vienas neigiamas veiksnys. „Atsiranda rezonansas – turime labai neramius regionus“, – atkreipė jis dėmesį.

Agresoriai nusimes kaukes

Šiuo metu Marsas tolsta nuo Rahu ir kurį laiką silps – turėsime nedidelę pauzę. „Bet po savaitės ar dviejų Marsas pereis į Skorpiono ženklą. Jame jis jaučiasi labai gerai, kaip padėties šeimininkas. Planeta bus savo būste, ji bus šeimininkė – darys ir elgsis, kaip nori“, – įspėjo N.Šulija.

Todėl rusenančios ar liepsnojančios konfliktinės situacijos tikrai nenurims. Tiesiog pasikeis jų stilistika.

„Pasikeis sąvokos. Išorinė karinė agresija dabar vadinama operacijomis: ana pusė kalba apie tai, kad jie tarsi nieko nedaro, jie tik kažką remia...

Tada, kai Marsas įeis į Skorpiono ženklą, visos konfliktuojančios pusės savo tikslus ir priežastis įvardys jau atvirai. Dabar tikslai yra labiau užmaskuoti. Mandagūs žali žmogeliukai ateina ir sako: „Galbūt jūs norėtumėte mums užleisti savo namus? Iki vakaro daiktus susikraukite ir mes ateisime.“ Greitai keisis tokių konfliktų stilistika. Nukris kaukės“, – pasakojo N.Šulija.

Visi metai  sunkūs

Kita žymi astrologė Palmira Kelertienė jau metų pradžioje perspėjo, kad laukia labai sudėtingi metai, nes bus valdomi Saturno, kuris astrologų vadinamas Didžiąja nelaime: „Saturno metai visada laikomi pačiais sunkiausiais metais. Jo valdomais metais įvyko Černobylio katastrofa, nuskendo Rusijos povandeninis laivas „Kursk“.

P.Kelertienė pabrėžė, kad Naujųjų metų sutikimas nieko gero nežadėjo, nes vyko Šėtono dieną bei esant dar ir nepalankiai planetų padėčiai. Rekomenduojama buvo švęsti kuo saikingiau ar visai nešvęsti, kad neužtvirtintume blogos pradžios.

„Tačiau visi džiaugėmės, visi atšventėme. O ką atšventėme? Atšventėme labai blogų metų pradžią“, – kalbėjo P.Kelertienė. Astrologė taip pat priminė, kad didelė įtaka šių metų nesėkmėms padarė ir balandžio mėnesio užtemimai, kurie žadėjo tarptautinio lygio konfliktus, žūtis.

O labiausia pažeidžiami šiemet Jaučio ženklo regionai – tai Ukraina, Maskva, taip pat Liūto regionai – tai Prancūzija, Ispanija, be to sostinės apskritai.

Pavojus – aukštyje

Kadangi šių metų valdovas Saturnas, tai pavojai pirmiausia susiję su aukščiu, su kritimu iš aukščio, su svorio užkritimu. Saturnas žada pavojus alpinistams ar asmenims, dirbantiems aukštyje.

Jei paanalizuosime nelaimę, įvykusią liepos 17 dieną prie Baltojo tilto, kuomet tragiškai žuvo jauna moteris, išryškėja ir kiti šios šiurpios nelaimės „kaltininkai“ – tai nepalankus kampas tarp Marso ir Saulės, Juodasis Mėnulis Liūte.

Šie faktoriai lėmė nelaimę per vaikų sporto šventę sostinės centre. Mergina vaidino pomidorą, o pomidoras yra siejamas su Liūto ženklu, su Saule ir Marsu. Pats vaidybos veiksmas irgi atitinka Liūto ženklą. „Būtent tai ir vadinama atsidūrimu netinkamu laiku, netikusioje vietoje“, – kalbėjo astrologė.

Baudžia lengvabūdžius

P.Kelertienė taip pat teigė, kad liepos pirmos dvi dekados yra pavojingos ne tik dėl nepalankaus kampo, kurį sudarė Saulės su Marsu, Plutonu, kuris globoja požemius, Uranu, globojančiu modernią techniką, skrydžius.

Jos buvo nekokios ir todėl, kad keitėsi Jupiterio, kuris globoja tolimas keliones, skrydžius, padėtis – liepos 16 dieną jis perėjo į Liūto ženklą. Visą tai sustiprino nelaimių, susijusių su metalais, ginklais, kariškiais, tolimomis kelionėmis tikimybę.

Šių metų globėjas Saturnas mėgsta asketus, vienišius, darboholikus. Savęs nevaržantiems, daug švenčiantiems ši planeta nėra maloninga.

Astrologė perspėjo, kad bet koks neprofesionalumas šios planetos įtakoje tampa pavojingas. „Tiems, kurie dirba neatsakingai, neprofesionaliai, jis yra žiaurus. Viena neteisinga detalė kainuoja gyvybę“, – teigė Palmira.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.