Nostradamas išpranašavo pražūtingą pabėgėlių antplūdį į Europą?

Garsusis 16 a. pranašas Nostradamas nuspėjo daug reikšmingų ateities įvykių – bent jau taip tiki tie, kas nori tuo tikėti. Eiliuotose anagramose surašytuose mįslinguose tekstuose nesunku įžvelgti tai, ką norisi įžvelgti.

Internete gausu entuziastų, tvirtinančių, kad Nostradamo eilutėse užkoduotas įspėjimas, jog kartu su pabėgėliais į Europą gali priplūsti ISIS kovotojų.<br>Reuters/Scanpix ir Wikipedia nuotr.
Internete gausu entuziastų, tvirtinančių, kad Nostradamo eilutėse užkoduotas įspėjimas, jog kartu su pabėgėliais į Europą gali priplūsti ISIS kovotojų.<br>Reuters/Scanpix ir Wikipedia nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 8, 2015, 4:47 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:07 PM

Vis dėlto kai kurios Nostradamo parašytos eilutės verčia nejučiomis krūptelėti. Ar šis pranašas numatė pabėgėlių antplūdį į senąjį žemyną – Europą? Ar tai gali būti pasaulio pabaigos pradžia?

„Kai atsidarys senosios žemės durys,

Suplūs ten visi varguoliai.

Didieji norėdami gėrio ir taikos,

Nežinodami atplukdys pabaigą į savo namus. Prisidengę nuskriaustaisiais,

Siaubūnai atneš chaoso ir kraujo bangas.

Tik sutrypti ir išnaikinti

Supras, kad atėjo senosios žemės kracho epocha“, – rašė pranašas.

Suprantama, kad eilutes galima interpretuoti, kaip kam patinka – tačiau internete gausu entuziastų, tvirtinančių, kad būtent čia užkoduotas įspėjimas, jog kartu su pabėgėliais į Europą gali priplūsti ISIS kovotojų.

Esą, dėl to dar šiemet kilsiąs trečiasis pasaulinis karas – o pasaulio pabaiga, kurią paženklinsiąs Antikristo gimimas, ateisianti po 27 metų, 2042-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.