P.Dimša: kankinys ar melagis? Tarologo ir veidotyrininkės mintys

Žinomą Lietuvos aktorių Petrą Dimšą už sukeltą avariją ir mirtinai partrenktą jauną dviratininką Vilniaus apygardos teismas nuteisė šešerių metų laisvės atėmimo bausme. Vis dėlto, kaip klostysis garsaus aktoriaus gyvenimas? Ar jis sės į kalėjimą ir ar išbus visą skirtą laikotarpį? Žinomas tarologas Leopoldas Malinauskas nukėlė Taro kortas ir pateikė išsamius atsakymus.

Petras Dimša ir Leopoldas Malinauskas.
Petras Dimša ir Leopoldas Malinauskas.
Aktorius Petras Dimša.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aktorius Petras Dimša.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tarologas Leopoldas Malinauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tarologas Leopoldas Malinauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Veidotyrininkė Viktorija Česonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Veidotyrininkė Viktorija Česonytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Gerda Morozovienė

Oct 16, 2015, 2:27 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 3:42 PM

Tai piktas ir netolerantiškas žmogus

Tarologas tikino, kad jei aktorius nebūtų pagailėjęs pinigų advokatui, rezultatas galėjo būti visiškai kitoks. „Šiuo metu jam tikrai šmėsteli mintis, kad galėjo rinktis kitą advokatą, dėl to net graužiasi. Tačiau kaip bebūtų, už padarytą nusikaltimą bausmė yra neišvengiama“, – sakė jis.

Paklaustas, kiek metų P.Dimša sėdės kalėjime, tarologas teigė, kad viso bausmės laiko už grotų jis neišbus. „Mano įsitikinimu, jis kalėjime sėdės penkerius metus, o už gerą elgesį jį paleis ir anksčiau. Dabar aktorius tikrai suvokia, kad situacija jau nebepasikeis, todėl jam belieka apsišarvuoti kantrybe“, – sakė L.Malinauskas.

Aktorius ne kartą yra sakęs, kad avariją sukėlė kitas automobilis, tačiau tarologas tikino atvirkščiai. „Jokių kitų automobilių, kurie galėjo nutrenkti dviratininką, tikrai nebuvo. Tai labai piktas ir netolerantiškas žmogus, kuris skuba kaltinti kitus, išskyrus save“, – teigė jis.

Išeis kaip kankinys

Dažnai būna atvejų, kai įkalinti žmonės nesugeba susidoroti su psichologiniu spaudimu ar įtampa, todėl pakelia prieš save ranką. „Tokie žmonės kaip jis, nesižudo. Ilgi metai kalėjime išmokins jį tolerancijos, tvarkytis su emocijomis ir pykčiu. Juk ten tikrai ne sanatorijos sąlygos“, – sakė pašnekovas.

Gal išėjęs iš kalėjimo aktorius dar sužibės televizijos serialuose? Tarologas atsakė neigiamai: „Iš kalėjimo jis išeis kaip kankinys, jis tikins, kad visi turėtų pasigailėti, kad taip neteisingai į jį žiūrėjo. Per kalinimo periodą jis nepasikeis ir nenuspręs atgailauti prieš žuvusiojo artimuosius.“

L.Malinauskas aiškino, kad toje vietoje, kurioje įvyko skaudi avarija, matomumas labai geras, nėra jokių staigių posūkių ar vaizdą užstojančių barikadų. „Ten nėra anomalinė vieta, nesu girdėjęs, kad ten būtų fiksuoti panašūs įvykiai. Paprasčiausiai tam tikri asmeniniai P.Dimšos niuansai nulėmė skaudžią dviratininko žūtį, – sakė jis. – Neturėtume būti nusiteikę piktdžiugiškai, nes niekada negali žinoti, kas mūsų laukia ateityje, ir kokios bausmės iš aukščiau bus atsiųstos mums.“

Realu, kad nematė dviratininko

Neurolingvistinio programavimo trenerė ir veidotyros specialistė Viktorija Česonytė, pažvelgusi į aktoriaus nuotrauką, teigė, kad tai ypač piktas ir intravertiškas žmogus. „Jo amžiuje ir tinktūra gali paveikti. Ir bendrai, tokio amžiaus žmogaus mintys gali kažkur skrajoti. Visiškai realu, kad jis tiesiog nematė to dviratininko“, – sakė ji.

Paprašyta įvardyti pagrindinius aktoriaus būdo bruožus, veidų ekspertė teigė, kad jam būdingas aplinkos analitiškumas ir vertinimas, ar aplinka nekelia jam grėsmės. „Jame ganėtinai stipriai išreikštas uždarumas, o piktumas išsivystęs iš baimės. Nuolat nustebusi veido išraiška fiksuoja ne tik jo pyktį, bet ir baimę“, – aiškino moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.