Būrėja Vaiva Budraitytė įminė porų nevaisingumo mįslę

Kai pas Vaivą Budraitytę (55 m.) ateina vaikų susilaukti negalinčios poros, žinoma astrologė nepradeda burti. „Mano žinios nėra ezoterinės, kitaip tariant, mistinės, ir tik pažiūrėjusi į žmogų jo kiaurai nematau. Mano patirtis – iš Tibeto medicinos, pagal jos raštus išmokau žvelgti į žmogų. Aš nieko savo neišradau. Mudu su vyru Gaudentu Naujoku (51 m.) tiesiog surinkome informaciją į vieną krūvą“, – teigė moteris, neretai vadinama būrėja.

Susilaukti vaikų negali maždaug kas šešta pora.<br>„123rf.com“ nuotr.
Susilaukti vaikų negali maždaug kas šešta pora.<br>„123rf.com“ nuotr.
Astrologė V.Budraitytė tikino, kad dėl nevaisingumo į ją kreipiasi bent viena pora per savaitę.<br>T.Bauro nuotr.
Astrologė V.Budraitytė tikino, kad dėl nevaisingumo į ją kreipiasi bent viena pora per savaitę.<br>T.Bauro nuotr.
Tibeto medicina V.Budraitytė susidomėjo perskaičiusi rusų gydytojo P.Badmajevo knygas.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Tibeto medicina V.Budraitytė susidomėjo perskaičiusi rusų gydytojo P.Badmajevo knygas.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

Jan 24, 2016, 10:21 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 8:48 AM

Norite, bet negalite susilaukti vaikų? Pirmiausia atsisakykite alkoholio.

Taip tvirtino Vilniuje gyvenanti V.Budraitytė. Ji įsitikinusi, kad dažniausiai būtent alkoholis užkerta kelią motinystės džiaugsmams.

Į astrologę kreipiasi vis daugiau porų, negalinčių susilaukti vaikų netgi po pagalbinio apvaisinimo procedūrų.

„Anksčiau dėl nevaisingumo į mane kreipdavosi viena ar dvi poros per metus, o dabar – mažiausiai viena pora per savaitę“, – tikino V.Budraitytė.

Pastaruoju metu astrologė sulaukia žmonių, jau išbandžiusių medicininius būdus, bet nusivylusių. Jie klausia: gal aš prakeiktas?

Daugiau negu 80 procentų tokių žmonių, kaip tikino astrologė, vėliau praneša arba tiesiog gatvėje apkabina ir pasako, kad jiems pavyko natūraliai susilaukti vaikų.

– Sakote, kad besaikis alkoholio vartojimas yra viena pagrindinių nevaisingumo priežasčių?

– Tiksliau, ne alkoholis, o pakitusios kepenys. Nuo jų prasideda kiaušidžių sutrikimai, gimdos, prostatos, skydliaukės problemos. Dauguma keturiasdešimtmečių jau skundžiasi skydliaukės sutrikimais, vėliau išsivysto gimdos navikai.

– Kokio amžiaus žmonės dažniausiai skundžiasi negalintys susilaukti vaikų?

– Problemų daugiausia turi tie, kuriems per 30 metų. Nekaltinu gydytojų, kurie pas juos atėjusių jaunų ir gražių žmonių nepaklausia, kiek jie išgeria alkoholio per savaitę.

Be to, nereikia pamiršti, kad visi pacientai pagražina: jei pasakė, jog išgeria taurę, vadinasi, kur kas daugiau, gal net 10 kartų.

Jei žmonės kaskart pradėtų žymėtis, kiek išgeria, patys išsigąstų.

Anksčiau negimdžiusios moterys net nedrįsdavo žiūrėti į tą pusę, o prieš šimtą metų jos net negalėdavo įeiti į patalpą, kur puotaudavo vyrai.

– Kai kurie medikai tvirtina, kad dėl nevaisingumo labiau kaltas įtemptas gyvenimo būdas, chemija, stresas, užterštas oras.

– Žinoma, viskas kenkia. Bet dar prisideda ir alkoholis. Esu pastebėjusi, kad žmonės, norintys išsivalyti organizmą, pirmiausia meta gerti, tada savaime nebesinori valgyti mėsos, vėliau pieno produktų.

Atsisakęs šių dalykų tampi energingesnis, pagražėji, tau savaime pradeda darytis gaila nuodyti savo protą.

– Ko reikėtų imtis, jei pora nori susilaukti vaikų, bet negali?

– Pirmiausia reikėtų visiškai atsisakyti alkoholio ir po pusės metų mėginti pradėti kūdikį. O jei ponia ar ponas iškart negali atsisakyti svaigalų, vadinasi, yra ligoniai, ir ta liga vadinama alkoholizmu.

Tada jiems reikėtų pradėti gydytis nuo alkoholizmo. Jei išgirstu pasiteisinimą: „O kas čia tokio? Juk visas pasaulis geria!“, atsakau: „Lietuva yra tarp labiausiai prasigėrusių pasaulyje.“

– Bet kaip paaiškintumėte, kad alkoholikės gimdo nesustodamos, augina ir po 8 vaikus.

– Tos alkoholikės pradeda poruotis nuo 12 metų, gimdyti – sulaukusios vos 14–15 metų, o perkopusios per dvidešimt jau yra daugiavaikės. 32 metų tampa močiutėmis.

Taigi kai gimdo mergaitės, jų organizmas dar nebūna paveiktas alkoholio.

O dėl vaisingumo dažniausiai problemų turi nuo 25 metų ir vėliau vaikų mėginantys susilaukti žmonės, priklausantys trečiajai alkoholikų kartai. Kalbu apie inteligentus, kurie sako, kad tiesiog gurkšnoja. Kodėl musulmonai susilaukia daug vaikų? Dėl to, kad jie negeria.

– Didesnę įtaką nevaisingumui turi tai, kad alkoholį vartoja moteris ar vyras?

– Lygiai tokią pat. Iš vyro lytinių ląstelių svaigalai juk pasišalina lygiai per tokį patį laiką kaip iš moters kiaušidžių ir kiaušintakių.

Be to, kiek žinau, vyrų nevaisingumas net dažnesnis nei moterų. Kai ateina vyrai pasikonsultuoti, patariu jiems atsisakyti ir pieno baltymų, o iš gyvūninės kilmės baltymų palieku tik nušauto gyvūno mėsą ir sugautą žuvį. Man nereikia, kad jie būtų vegetarai, noriu, kad jie susilauktų vaikų.

Uždraudžiu jiems gerti gazuotus gėrimus ir alkoholį. Patariu reguliariai pasninkauti geriant vien šiltą vandenį ir pasportuoti.

– O kuo yra kenksmingi pieno baltymai?

– Neseniai pažiūrėjusi dokumentinį filmą sužinojau, kad vartoti pieną nesveikiau nei mėsą. Didelė dalis žmonių skundžiasi vidurių užkietėjimu. Gydytojas jam sako: tuštintis kas antrą dieną yra normalu. Arba išrašo vaistų, bet nesigilina, kaip žmogus maitinasi.

Kas per nesąmonė?! Juk jo medžiagų apykaita sutrikusi. Aš sakau, kad užtenka atsisakyti pieno baltymų, ir viduriai susitvarkys.

Apie pieno produktų žalą organizmui kalba amerikiečių ir vokiečių mokslininkai. Dėl pieno baltymų vartojimo netgi išretėja kaulai.

– Kokias ligas sukelia alkoholio vartojimas?

– Dar viena svaigalus vartojančių žmonių problema yra depresija.

Aš patyriau šoką, kai sužinojau, kad yra vaistų nuo depresijos, kuriuos galima vartoti ir su alkoholiu. Taip rašoma informaciniame lapelyje. Galite nueiti į vaistinę ir pasiteirauti.

Pavyzdžiui, pirmas šizofrenijos priepuolis dažnai būna paragavus alkoholio 18–19 metų. Neslėpsiu, pas mane atvyksta konsultuotis ir gydytojai.

– Kas vyksta organizme atsisakius alkoholio?

– Taurės vyno pėdsakai iš kiaušidžių visiškai pasišalina per tris mėnesius, o iš smegenų – per mėnesį ir tris paras. Tad jei per Naujuosius išgėrei alkoholio, visiškai blaivus būsi tik vasario mėnesį.

Tai ne mano išmanymas, o mokslininkų įrodytas dalykas. Kai nustoji vartoti svaigalus, tik po trijų mėnesių tampi visiškai blaivus. Tada pasižiūri į savo odą ir negali patikėti, kad tas jaunas žmogus veidrodyje ir esi tu.

– Kada pradėjote labiau domėtis alkoholio žala?

– Dar jaunystėje, kai perskaičiau Tibeto medicinos propaguotojo gydytojo Piotro Badmajevo (1851–1919) knygas. Jis gydė rusų carą ir kitus valdžios atstovus iki tol, kol jie patys jo nenukankino. Bent jau tokios yra legendos.

Perskaičiusi jo knygas buvau priblokšta. Pavyzdžiui, jis aprašė, ką žmogus sapnuoja prieš mirtį, prieš gimimą, kaip atrodo plaukų struktūra, kokios yra menstruacijos, sperma, iš ko galima nuspręsti, kad žmogus sveikas ar serga.

Įdomiausia buvo skaityti apie akis. Atmintinai iškaliau, kaip suprasti iš akių, koks tai žmogus. Nuo tada ėmiau domėtis Tibeto medicina. Paaiškėjo daug dalykų.

Žinote, kodėl žmonės serga inkstų ligomis? Dėl to, kad vaikystėje juos mušė, davė daug mėsos arba žmogus gyveno baimėje, o ne dėl to, kad sušalo kojas. Silpnus inkstus turintiems žmonėms negalima valgyti mėsos todėl, kad būtent baimės hormonas šalinamas per inkstus.

– Tibeto medicinos principus taikote ir sau?

– Domėdamasi ja aš pati ėmiau reguliariai badauti. Supratau, kad geriausias vaistas nuo visų ligų yra pasninkas. Norėdama išsivalyti kūną ir sielą jo laikausi kelis kartus per metus.

Vienas jų – po žiemos švenčių. Pastarąjį kartą badavau savaitę. Po badavimo atsigaunu, tampu energinga. Kol nepradėjau taip gyventi, buvau labai silpnos sveikatos.

Mokiausi, kodėl atsiranda ligos. Kartais net nesvarbu, kaip jas gydyti. Kai pašalini priežastį – ligos kaip nebūta.

Man patiko rusų gydytojos Marvos Oganian pasakojimas. Pas ją atvežami gydyti vaikai iš visos Rusijos, bet ji sako jų negydanti. Tik pažiūrinti į juos: rankos, kojos yra – viskas gerai.

Tada ima gydyti tėvus. Kai juos išgydo, vaikas pats pasveiksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.