16 požymių, kad jūsų namuose gyvena dvasios

Ar jūsų namuose gyvena nekviestų svečių iš anapus? Jei ir taip, nesitikėkite, kad juos pamatysite – tikri vaiduokliai yra retas reiškinys. Tačiau kaip žinoti, ar keisti dalykai, kuriuos pastebite vykstant savo namuose, susiję su vaiduokliais? Nustatyti gali būti nelengva, bet įmanoma.

Gali būti, kad kai kurie jūsų stebimi reiškiniai yra viso labo jūsų vaizduotės vaisius.<br>123rf nuotr.
Gali būti, kad kai kurie jūsų stebimi reiškiniai yra viso labo jūsų vaizduotės vaisius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2016, 3:09 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 9:40 PM

Bendriausi dvasių buvimo požymiai

Tai patys dažniausi reiškiniai, rodantys, kad jūsų namuose galimai yra gyventojų iš ano pasaulio:

1. Nepaaiškinami garsai – žingsniai; smūgiai, beldimas, bilsnojimas; draskymas; kritimo garsai. Kartais šie garsai gali būti vos girdimi ir nedažni, o kartais – gana garsūs.

2. Durų, spintų ir spintelių atsidarymas ir užsidarymas – paprastai šių reiškinių pamatyti nespėjame. Bet kas gali išgirsi durų atsidarymo ir užsidarymo garsus (šeimininkai tokius savo namų garsus puikiai atpažįsta), bet dvasių pasireiškimo įrodymas bus neabejotinas tik tuo atveju, jeigu jūs tiksliai atsimenate, jog duris palikote uždarytas, o dabar jos atidarytos. Kartais baldai, pavyzdžiui, taburetės virtuvėje, gali būti perkelti iš vienos vietos į kitą. Labai retai tokie reiškiniai vyksta liudininkų akivaizdoje.

3. Šviesos įsijungimas ir išsijungimas – į tokius reiškinius mes taip pat labai retai atkreipiame dėmesį, bet jeigu šviesa įjungta, nors jūs tiksliai pamenate, kad palikote ją išjungtą, tai gali būti nekviestų svečių apsilankymo požymis. Tas pats gali nutikti ir su televizoriais, radijo aparatais ir kitais buitiniais prietaisais.

4. Daiktų dingimas ir netrukus – vėl jų atsiradimas. Tai daugeliui pažįstama situacija, kai niekaip negalite rasti daikto, kuriuo dažnai naudojatės, pavyzdžiui, automobilio raktelių. Jūs galvojate, kad padėjote juos, kur ir įprastai. Bet jie dingo, ir jūs nesėkmingai švaistote laiką jų paieškoms. O po to rakteliai atsiranda – būtent toje vietoje, kur juos paprastai dedate. Tarsi kas nors juos būtų trumpam paėmęs, o po to vėl padėjęs į vietą. Kartais daiktai dingsta keletui dienų ar net savaičių, bet po to atsiranda būtent toje vietoje, kurios neįmanoma praleisti, užsiimant paieškomis.

5. Nepaaiškinami šešėliai – atsitiktiniai šešėliai, paprastai pastebimi regėjimo lauko šonuose. Dažnai matomi šešėliai su akivaizdžiai žmogiškomis formomis, kartais gerai, kartais prasčiau įžiūrimi.

6. Keistas gyvūnų elgesys – šunys, katės ir kiti naminiai gyvūnai elgiasi keistai. Šunys gali loti ant kažko, kas nematoma žmogaus akiai, gūžtis be matomų priežasčių arba atsisakyti eiti į kambarį dėl nepaaiškinamų priežasčių. Katės gali „stebėti“, kaip kažkas pereina kambarį. Gyvūnų pojūčiai geriau išvystyti, nei žmonių.

7. Jausmas, kad jus stebi – šį nepaaiškinamą jausmą gali sukelti bet kas, bet jeigu jausmas kyla tik tam tikroje namo dalyje ir tam tikru laiku, jo priežastis gali būti antgamtinė.

Svaresni įrodymai

Šie reiškiniai pasirodo retai, bet būtent jie laikomi rimtais vaiduoklių apsireiškimo įrodymais:

8. Psichokinetiniai reiškiniai – pavyzdys gali būti tas pats atsidarančių durų garsas, bet šįkart tai vyksta jūsų akivaizdoje. Jūs galite matyti besijunginėjančią (ar tik vieną kartą įsijungiančią) šviesą, patį įsijungiantį televizorių ar radiją. Būdami vaikų kambaryje galite matyti, kaip pats įsijungia vaiko prisukamas ar elektroninis žaislas. Kartais žmonės pasakoja, kad gulėdami lovoje jaučia ar (ir) girdi, kaip kažkas atsisėdo ant lovos.

9. Jausmas, kad prie jūsų prisilietė. Viena yra jausti, kad jus stebi, ir visai kas kita – pajusti, kad jus kažkas palietė. Kai kurie žmonės jaučia, kad kažkas prabėgo pro juos, kažkas prisilietė prie jų plaukų, jaučia „ranką“ ant savo peties. Kartais kažkas gali jus atsargiai pastūmėti link kažko ar stumti.

10. Riksmai ir šnibždesiai – tai prislopinti balsai, šnibždesys ir riksmas, kuriuos galima išgirsti. Pasitaiko, kad girdisi nežinia iš kur sklindanti muzika. Žmonės girdi, kaip kažkas taria jų vardą. Šie reiškiniai kaip įrodymai turi daugiau svorio, kai keletas žmonių vienu metu girdi ar mato tą patį.

11. Šalti ar karšti daiktai. Nepaaiškinamas šaltis – klasikinis vaiduoklio požymis; apskritai bet kuris ženklaus temperatūros padidėjimas ar sumažėjimas be priežasties gali būti laikomas dvasių pasireiškimo požymiu.

12. Nepaaiškinami kvapai – kvepalų aromatas, kokio niekada neturėjote. Tai įvyksta be aiškios priežasties ir gali būti lydima kitų reiškinių, tokių, kaip šešėliai, balsai ar psichokinetiniai reiškiniai. Taip pat gali atsirasti įvairūs atstumiantys kvapai.

Nepaneigiami įrodymai

Egzistuoja dar retesnių ir neįprastesnių reiškinių, kai kas juos vadina poltergeistu. Jie gali būti laikomi patikimu vaiduoklio buvimo namuose įrodymu:

13. Objektų persikėlimas ar pakilimas (rimti psichokinetiniai reiškiniai) – lėkštės, slystančios stalu, paveikslai, nulekiantys nuo sienos; durų trinksėjimas; grindimis persistumiantys baldai.

14. Fizinis užpuolimas – draskymas, smūgiai ir stiprūs pastūmimai. Šie asmeninio užpuolimo požymiai pasitaiko ypač retai.

15. Nepaaiškinami užrašai ant popieriaus ar sienų; rankų ir kojų atspaudai.

16. Apsireiškimai – fiziniai dvasios ar objekto pasirodymai. Šie reiškiniai taip pat labai reti ir gali turėti įvairią formą: žmogaus ar neapibrėžtos formos rūkas, skaidrios žmogaus figūros, kurios beveik iškart išnyksta. Pats rečiausias reiškinys – žmogiškos figūros, kurios atrodo tokios pat realios, kaip gyvi žmonės, bet praeina per kambarį skersai sienas, būdamos pastebėtos.

Patikrinkite racionalius paaiškinimus

Žmogus, pastebėjęs keletą tokių reiškinių, turi pagrindo manyti, kad jo namai apsėsti dvasių. Bet galima ir suklysti. Žmogaus protą ir pojūčius labai nesunku apgauti. Žmonės lengvai gali supainioti paaiškinamus dalykus, vykstančius jų namuose, su paranormaliais.

Prieš nuspręsdami, kad jūsų namuose gyvena vaiduoklis, ir puldami į paniką, pirmiausiai pasistenkite rasti racionalius paaiškinimus viskam, ką patyrėte. Praktiškai visiems aukščiau išvardintiems reiškiniams gali būti visiškai natūralios priežastys:

– garsus gali sukelti jūsų kaimynai arba gyvūnai, pavyzdžiui, pelės ar voverės;

– durų atsidarinėjimas gali būti susijęs su spynų defektais ar neteisingu jų įstatymu;

– elementarus negrabumas ir užmaršumas;

– šešėliai gali atsirasti dėl pro šalį pravažiuojančio automobilio žibintų;

– gali būti, kad kai kurie jūsų stebimi reiškiniai yra viso labo jūsų vaizduotės vaisius.

Žinoma, kuo labiau nepaaiškinami reiškiniai, tuo sunkiau paneigti antgamtinių jėgų įsikišimą. Be to, rimčiau reikia žiūrėti į tuos reiškinius, kuriuos stebi daugiau liudininkų.

Pasitelkite pagalbą, ieškodami racionalių paaiškinimų. Bildesių priežastį galėtų padėti atskleisti santechnikas. Stalius gali sutvarkyti, kad durys nebeužsidarytų pačios. Draugas ar kaimynas gali pažiūrėti į jūsų specifinę patirtį iš šalies ir pateikti protingą paaiškinimą tam, ką jūs pastebėjote. Kitaip tariant, padarykite viską, kad suprastumėte, jog jūsų namuose nėra vaiduoklių.

Veskite dienoraštį

Jeigu peržiūrėjote visus reiškinių, vykstančių jūsų namuose, paaiškinimus, bet jie vis tiek dažniau ar rečiau vyksta, užrašinėkite juos. Veskite dienoraštį, kuriame aprašinėsite reiškinius.

Dienoraštis padės ekspertams tiriant šiuos reiškinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.