Fenotipologas skelbia akciją: iš nuotraukos nuspės jūsų charakterį

Apie fenotipologiją teko girdėti ne vienam. Tai charakterio analizės technologija pagal veido bruožus. Vieni šį mokslą vertina palankiai, kiti gi ieško priekabių ir žvelgia skeptiškai, tačiau ko nors neišbandžius savo kailiu, susidaryti įspūdį mažų mažiausiai rizikinga.

 Giedrius Švetkauskas.<br>V. Dranginio nuotr.
 Giedrius Švetkauskas.<br>V. Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2017, 4:14 PM

Knygynų tinklas „Vaga“, bendradarbiaudamas su fenotipologijos specialistu Giedriumi Švetkausku, fenotipologijos autoriaus Marko Lučino seminarų organizatoriumi, lojaliems klientams suteikia unikalią galimybę geriau pažinti save. 

Giedrius Švetkauskas – profesionalus fenotipologas, „Viva persona“ seminarų organizatorius bei pranešėjas saviugdos temomis, pateikiantis asmeniniu ir profesiniu tobulėjimu suinteresuotiems žmonėms unikalias savęs ugdymo žinias. G. Švetkauskas jau beveik 12 metų tobulina savo, kaip fenotipologijos specialisto, įgūdžius. Taip jau sutapo gyvenimo aplinkybės, kad jis prieš tiek metų tapo Marko Lučino, fenotipologijos autoriaus ir patento šiai technologijai turėtojo, seminarų organizatoriumi.

Vien per pastaruosius metus Giedrius Švetkauskas beveik 7000 žmonių, besikreipusių per socialinius tinklus „Facebook“ ir „LinkedIn“, remdamasis nuotraukomis atskleidė, iš veidų išskaitė po kelis jų charakterio bruožus. Fenotipologija, tai charakterio identifikavimo technologija, kuri pagal išorinius genetinius (veido) bruožus leidžia 95–98 % tikslumu nustatyti, koks yra žmogus. Ji taikoma personalo atrankoje, klientų aptarnavimo, poros suderinamumo, talentų identifikavimo ir kitose srityse.

Ne visi žmonės pasitiki fenotipologija, dvejoja jos patikimumu ir nauda. „Be abejo, skeptikų labai daug, – apie savo patirtį supažindinant žmones su M.Lučino fenotipologija pasakoja Giedrius Švetkauskas. – Tačiau skeptikus aš mėgstu, nes juos lengva paversti draugais!”. 

G. Švetkauskas dalijosi mintimis, esą žmogui pradėjus pasakoti apie jo charakterį, o jame, pavyzdžiui, esant fenotipiškai išreikštiems tokiems bruožams kaip nestandartinis kūrybiškai–kriminalinis mąstymas, silpni arba išreikšti „komerciniai instinktai”, pasąmoninga priklausomybė nuo adrenalino, lytinio potraukio poliariškumas, nervų sistemos stiprumas, taip vadinami „plėšrūniški bruožai”, polinkis kūniškiems, šiose gretose ir seksualiniams malonumams, jausmingumas, dviveidiškumas ir daug kitų įdomių dalykų, žmogus supranta, kad fenotipologas dažnai žino daug daugiau apie jį, nei jo artimieji ar geri pažįstami, o kartais net nei jis pats. Tokiose situacijose skeptikai tampa draugais!

Kiek gi trunka fenotipologinė analizė? „Man – 2 sekundes”, – atsakydamas šypsosi fenotipologijos specialistas. Anot jo,  1 sekundė reikalinga pažvelgti į žmogaus veidą iš priekio, kita – iš šono, ir tampa aišku, koks gamtos „suprogramuotas” žmogaus charakteris, t.y. charakterio tendencijos, esant nesąmoningoje arba stresinėse būsenose, kai pasireiškia instinktai. 

„O toliau taip – reikia tikrinti, kaip aplinka formavo žmogų. Pavyzdžiui, žmogus su išreikštu nestandartiniu kūrybiškai–kriminaliniu mąstymu, jei auklėjimas buvo prastas, gali būti tiesiog nusikaltėliu, o jei auklėjimas buvo geras – puikiu teisėsaugos pareigūnu, teisininku ir panašiai. Koks panašumas tarp nusikaltėlio ir teisėsaugos pareigūno turint šį bruožą? Abu puikiai supranta „kriminalą” ir kaip „apeiti” įstatymus“,  –  atviravo G.Švetkauskas.

Iš veido netgi galima daryti prielaidas apie tai, kokio žanro knygas žmogus mėgsta skaityti arba kaip jis reaguoja skaitydamas į knygoje pateikiamą informaciją. Knygynų tinklas „Vaga“ tik gegužės mėnesį lojaliems klientams suteikia galimybę geriau pažinti save ir atskleisti savo prigimtinį charakterį. Akcijos metu tereikia nusiųsti savo nuotrauką bei pirkimo kvitą G.Švetkauskui, ir didysis darbas atliktas!

Pasak G.Švetkausko, žmonės su „kriminaliniu” mąstymu jaučia instinktyvią trauką detektyvams. „Yra žmonės, kurių fenotipe išreikštas įtarumas, įžvalgumas, nepasitikėjimas kitais (įskaitant ir informaciją knygose), kartais tai gali pasireikšti netgi kaip paranoja. Kaip žmogus su šiuo bruožu skaitys? Labai filtruos informaciją ir bus labiau skeptikas, nei viskuo patikintis“, – kalbėjo G.Švetkauskas. 

Paklaustas apie akcijos VAGOS knygynuose svarbą, G.Švetkauskas nedaugžodžiavo. Pasak jo: „Nors tai nebus pilna fenotipologinė analizė, tai padės labiau pažinti save. Kritinėse situacijose žinojimas koks aš esu ir koks aš nesu žmogus, tikrai padės. Kai žmogus supranta, koks jis yra iš tikrųjų, jis atsisako stereotipų ir pradeda naudotis savo stipriosiomis savybėmis, gyventi toks, koks yra“. 

Daugiau informacijos apie akciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.