Ragana pasakė, kokie 3 paprasti daiktai apsaugos vaikus mokykloje

Kelios šermukšnio uogelės, kaštonas ir gilės. Tokią magišką kombinaciją pasiūlė vyriausiąja šalies ragana tituluojama Vilija Lobačiuvienė tėvams, auginantiems mokyklinio amžiaus vaikus. Pasak jos, šios gamtoje randamos gėrybės gali padėti vaikams jaustis saugiai visiškai naujoje bendruomenėje. 

 123rf nuotr. ir T.Bauro nuotr.
 123rf nuotr. ir T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2017, 5:19 PM

Netrukus prasidėsiantys naujieji mokslo metai į šeimas, auginančias mokyklinio amžiaus vaikus, atneš ne tik malonių emocijų, bet ir jaudulį dėl vaiko sėkmės. Visi tėvai nori, kad jų vaikams mokykloje gerai sektųsi, o santykiai su bendramoksliais būtų draugiški, be didesnės įtampos.
 
Vyriausiąja šalies ragana tituluojama V.Lobačiuvienė teigė, kad tėvai, norėdami apsaugoti vaikus nuo intrigų, patyčių ar nemalonių situacijų, turėtų suskubti pasirūpinti jų saugumu jau dabar. 

„Negalima stebuklu tikėti labiau nei pačiu savimi. Stebuklo laukimas yra kraštutinė forma. Stebuklo limitą turime visi, tačiau jeigu jį išnaudosime paprastoje situacijoje, ką darysime tada, kai jo tikrai reikės? 

Į viską reikia žiūrėti racionaliai. Jei vaikas bėgs per gatvę, degant raudonam šviesoforo signalui, nepadės niekas, tačiau tam tikri daiktai gali padėti apsaugoti vaiką ar bent jau suteikti daugiau pasitikėjimo savimi“, – aiškino V.Lobačiuvienė. 

Gėrybės iš gamtos gali išgelbėti

Tėvai, išleisdami vaiką į mokyklą, išleidžia jį į naują energetinę terpę, visiškai naują erdvę, todėl tėvų nerimas, pasak pašnekovės, tikrai pagrįstas.

„Išlydint vaiką reikėtų atlikti kažkokį veiksmą arba apeigą. Tai gali būti šermukšnio uogelės, įdėtos į kuprinę. 

Šermukšnio uogelės kuprinėje arba kišenėlėje gali padėti vaikams išvengti patyčių ir pašaipų, apsaugoti nuo drastiškų vibracijų ir pykčių. 

Jos nuslopins neigiamą energiją naujoje bendruomenėje. 

Nugalėti baimę padės kaštonai. Tai – vaiko sąjungininkas. Kaštonas yra labai malonus liesti, jame susikaupusi teigiama medžio energija.

Neprošal vaikams su savimi turėti ir gilę. Tai – jėga, stiprybė ir sveikata. Gilės padeda lyderiauti, sušvelnina kompleksus, suteikia daugiau pasitikėjimo savimi. Jos gali padėti kritiniais momentais, kai reikia mobilizuotis, sutelkti jėgas“, – aiškino V.Lobačiuvienė. 

Knyga po pagalve – placebas

Nuo senų laikų žinomas ritualas prieš egzaminus ar artėjančius kontrolinius darbus – po pagalve dėti knygą ar bent jau užrašų sąsiuvinį. Ar šis būdas tikrai veiksmingas? 

Ragana įsitikinusi, kad tai – placebas. „Visi dalykai, kuriuos žmogus padarė vedinas tam tikrų tikslų, yra gerai. Jei po pagalve padėjo sąsiuvinį, tai jau reiškia, kad įvyko tam tikras ritualas. 

Erdvėje įvyksta vyksmas, todėl tikimybė, kad pasiseks, didėja. O kodėl turėtų nepasisekti? 

Jei žmogus nueis į gamtą, parsineš kokį nors mano minėtą amuletą, jau bus atlikęs vienokį ar kitokį ritualą.  Žmogaus atliktas veiksmas jau yra žingsnis link pergalės“, – paaiškino ragana. 

Amuletus reikia saugoti 

Keliaudami svetur žmonės mėgsta į namus parsivežti vienokių ar kitokių daiktų. 

Vieni iš skirtingų kraštų veža kriaukleles, kiti – akmenis. Ragana sukritikavo tokį poelgį teigdama, kad daiktui, paimtam iš savos ir pažįstamos terpės, gali būti nesmagu naujoje vietoje. 

„Amuletu gali tapti bet koks mineralas. Negali būti plastmasė, nes joje nėra gyvybės. Tinka amuletai iš odos, akmenėliai, gintaras. Mineralas gali būti nešlifuotas, neapdorotas. 

Teigiamai paveikti gali tik pirkti mineralai. Vežtis iš kitų šalių ar svetimų vietų galima tik tuo atveju, jeigu parsivežtą daiktą, pavyzdžiui, akmenėlį, visada turėsite šalia savęs.

Atskirtas nuo savo aplinkos jis negalės padėti kitiems ir nesuteiks nei jėgų, nei stiprybės“, – paaiškino V.Lobačiuvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.