Už neišsipildžiusią pranašystę apie mirtį būrėjos laukė griežtas atsakas

Prancūzė į teismą padavė būrėją, teigusią, jog ši per 6 mėnesius mirs.

 Mediumai niekada neturėtų sakyti, kada vienas ar kitas žmogus mirs.<br> 123rf nuotr.
 Mediumai niekada neturėtų sakyti, kada vienas ar kitas žmogus mirs.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2017, 12:19 PM

35-erių metų moteris sakė patyrusi didelę psichologinę traumą, kai šių metų liepos mėnesį telefonu paskambinusi būrėjai išgirdo apie jos laukiantį likimą.

Pranašystės klausiusi prancūzė už specialų pokalbį su būrėja sumokėjo 25 svarus sterlingų (28 eurus). Pokalbio metu ateitį spėjanti moteris teigė, jog gydytojai, kai pašnekovė dėl krūtinės ir pilvo srityje jaučiamų skausmų kreipėsi į gydymo įstaigą, pateikė neteisingą diagnozę.

Magalie vardu prisistatanti prancūzė sakė: „Ji sakė, kad turiu problemų su širdimi, ir jei nesikreipsiu į gydytoją, mirsiu per 6 mėnesius. Nusprendžiau apsilankyti pas medikus, kurie tik patvirtino, kad su manimi viskas gerai.

Vėl paskambinau būrėjai ir viską papasakojau, tačiau ji laikėsi savo įsitikinimų ir sakė, jog mane apžiūrėję gydytojai nėra kompetentingi. Jaučiausi sutraumuota. Lankiausi pas terapeutą, kuris patarė paduoti būrėją į teismą. Štai kodėl prašau atlyginti jos man padarytą psichologinę žalą.“

„Mediumai niekada neturėtų sakyti, kada vienas ar kitas žmogus mirs. Tai prieštarauja mūsų darbo kodeksui. Taip besielgiantys ir savo klientus gąsdinantys būrėjai yra tikrų tikriausi apgavikai. Kiekvieną mėnesį sulaukiame dešimčių tokių nusiskundimų“, – sakė Prancūzijos nacionalinio paranormalių menų instituto prezidentas.

Ši byla teisme nagrinėti bus pradėta dar šį mėnesį.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.