Veidotyros specialistė atskleidė, ką išskaito žmonių bruožuose

Žmogaus veido bruožus suformuoja tam tikros charakterio savybės. Dauguma bruožų savybių yra paveldimos iš giminės ir tik kai kuriomis bruožų formoms ir jų reikšmei galime daryti įtaką patys.

 Žmogaus veido išraiška atspindi ne tik jo dabartinę būseną, bet ir charakterį, fizines savybes, sveikatos būklę. <br> 123rf nuotr.
 Žmogaus veido išraiška atspindi ne tik jo dabartinę būseną, bet ir charakterį, fizines savybes, sveikatos būklę. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-24 12:36, atnaujinta 2018-01-24 13:01

Žmogaus veido išraiška atspindi ne tik jo dabartinę būseną, bet ir charakterį, fizines savybes, sveikatos būklę. Žinodami pagrindinius veidotyros principus ir matydami prieš save žmogų, galima nesudėtingai nustatyti koks prieš jus žmogus.

Veidotyra yra žinoma virš 2700 metų. Šiuo mokslu ir technika naudojasi verslininkai, draudimo agentai, kriminologai, personalo atrankų specialistai ir t.t. Lietuvoje šis mokslas yra dar pakankamai naujas.

Veido analizė

„Veido analizėje yra pateikiama žmogaus būdas, bendravimo pobūdis, konfliktiškumas, tolerancija, diplomatija, rizikingumas, streso valdymas, atsakomybės pojūtis, motyvacija, valdingumas, savarankiškumas, gebėjimas planuoti, atidumas, iniciatyvumas, kūrybiškumas, dėmesio valdymas, kruopštumas, adaptacija, moralines vertybės ir net polinkis į neigiamus įpročiu“, – aiškina veidotyros specialistė Lina Bulatova.

Dažnai žmonės išgirdę siūlomas veidotyros paslaugas „Išsami veido analizė“, „Trumpa veido analizė iš veido formos“, „Santykių suderinamumo analizė“, labai susidomi ir nori išbandyti, tik dėl naujos ir negirdėtos profesijos kyla nemažai klausimų ir baimių, į kuriuos atsakyti pabandė veidotyros specialistė L.Bulatova.

Dažniausiai užduodami klausimai

– Ar kiekvieną sutiktą žmogų vertinate pagal jo veidą?

– Tikrai ne, kiekvieną dieną mes sutinkame nemažai įvairių žmonių. Kiekvieną vertinti ir analizuoti tiesiog būtų neįmanoma fiziškai. Tačiau kaip ir kiekvienas specialistas per kelias sekundes gali įvertinti su jo darbu susijusias detales, taip ir Veidotyros specialistas gali. Pavyzdžiui: kirpėjas stovėdamas parduotuvėje prie kasos gali įvertinti laukiančiųjų eilėje plaukų būklę ir panašiai.

– Turbūt pavojinga su jumis susitikti, juk viską žinote apie žmones.

– Tikrai ne viską. Veidotyra kaip mokslas nevertina ar žmogus geras ar blogas. Veidotyros mokslas nemoko kaip pakenkti žmonėms. Šis mokslas padeda išgryninti tinkančią profesiją, veiklos kryptį, į ką žmogui orientuotis, sveikatos problemas, santykių suderinamuma, pateikia rekomendacijas asmenybės augimui. Todėl bijoti veidotyros specialisto nereikia. Sutikus tokį specialistą geriau pasinaudokite palankia situacija daugiau sužinoti apie save. Gal net atrasti save iš naujo.

– Gal analizuodami veidus skaitote ir mintis?

– Tikrai ne. Minčių neskaitome ir dar neteko girdėti apie minčių skaitymo technikas. Bet turbūt labai vertinga kiekvienam įsiklausyti į savo mintis.

– Ar pažiūrėjus į veidus galite pasakyti ar žmogus ištikimas savo antrai pusei ar ne?

– Polinkį į tai galima numatyti, bet tikrai nebūtinai žmogus taip elgsis. Neištikimybę nulemia labai daug faktorių tokių kaip auklėjimas, tėvų kurtas modelis šeimoje, patirtis ir t.t. Veidotyros mokslas nemoko sekti ar išsiaiškinti neištikimybes, žmogaus klaidas, nusikaltimus. Veidotyra gali padėti nustatyti žmogaus polinkį į tam tikrus dalykus. Charakterio bruožus pirmiausia žmogus atsineša iš savo šeimos, giminės.

– Ar veidotyra gali padėti įsidarbinti į pageidaujamą darbą?

– Taip, nes žinant kokio kandidato ieško įmonė galima pabrėžti ir paryškinti tuos veido bruožus kurie atitiktų ieškomo kandidato charakteristikoje. Tačiau, personalo atrankos specialistas turėtų vertindamas išmanyti veidotyros mokslą. Vadovautis vien tik veidotyros metodika nevertėtų, turite ir žiniomis bei gebėjimais atitikti nurodyto kandidato savybes.

– Kodėl tiek mažai neigiamų charakterio bruožų gautoje analizėje?

– Žmogus yra visumos dalis, o ne visatos centras. Taip ir analizėje reikia orientuotis į informacijos visumą, o ne į detales. 10 teigiamų bruožų gali nusverti jūsų vieną neigiamą bruožą. Taip pat tiek neigiami tiek teigiami bruožai suformavo asmenybę kokia tapote šiandien. Veidotyros specialistė pabrėžia, kad nėra nustatyta kiek analizėje bus teigiamų, kiek neigiamų bruožų. Analizuojami žmogaus išraiškingiausi charakterio ir būdo bruožai.

Anot Facebook puslapio “Veido Apžvalga” įkūrėjos L.Bulatovos, išgirdus apie teikiamas veidotyros paslaugas be šių pagrindinių klausimų taip pat kyla ir nepagrįstos baimės.

Didžiausia žmonių baimė yra tada, kai paprašoma atsiųsti kelias nuotraukas veido analizei. Dauguma bijo savo tikrojo veido, išvaizdos, natūralios būsenos. Moterys nenori pasirodyti be makiažo, bijo atrodyti negražiai. Dažnai būna sunku įtikinti, kad veido analizės yra tam tikra pagalbos priemonė ir tai nėra grožio konkursas.

Klientai/ės visada yra informuojami, kad nuotraukos yra konfidenciali informacija ir jos niekur kitur be analizės nebus viešinamos. Tenka sulaukti nuotraukų kurios yra iš fotosesijų ar vestuvių, tačiau tokios nuotraukos neparodo tikrojo žmogaus charakterio, kadangi išretušuotos, moterys su makiažais, suvaidintomis emocijomis. Tikriausiai kiekvienas iš mūsų esame girdėję apie makiažo galią, ir kaip makiažas gali pakeisti veido bruožus.

Dauguma žmonių vaikosi grožio standartų, tačiau standartinė „tobula“ nosis ar madingi antakiai neturėtų būti vertybės. Bijome būti savimi, lygiuojamės į primetamus grožio standartus.

Didelė nosis, vešlūs antakiai, išskirtiniai bruožai, kurie krenta pirmiausia į akis, gali pasakyti apie žmogaus išskirtines charakterio savybes. Gauta informacija padeda augti kaip asmenybei, suteikia žinių ko siekti, į ką orientuotis, atsako kodėl tapote tokiais kokie esate, kas vaikystėje turėjo tam įtakos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.