Zodiako ženklai, labiausiai mylintys vaikus

Būna žmonių, kuriems vaikai yra visa gyvenimo prasmė. Būna tokių, kurie sako, kad vaikų nekenčia, bet tik kol susilaukia savų. Būna ir tokių, kurie tik ir laukia, kada galės „numesti“ vaikus seneliams, nes patys iš principo yra jiems abejingi. Pasak astrologų, meilė vaikams gali būti susijusi ir su Zodiako ženklu.

 Pasak astrologų, meilė vaikams gali būti susijusi ir su Zodiako ženklu.<br> 123rf nuotr.
 Pasak astrologų, meilė vaikams gali būti susijusi ir su Zodiako ženklu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 1:44 PM, atnaujinta Sep 21, 2018, 6:30 PM

Avinas

Į vaikus daugelis Avinų žiūri kaip į svarbų ilgalaikį projektą – atsakingai. Jie laiko šventa visų tėvų atsakomybe sukurti sąlygas, kuriose vaikas gautų viską, kas būtina, augtų ir vystytųsi pagal pedagogines normas. Tam Avinai greičiausiai vaikščios konsultuotis su specialistais, studijuos literatūrą ir lankys tėvams skirtus seminarus. Ar tai meilė? Iš dalies. Emocinę jos pusę Avinai ne visada sugeba duoti savo vaikams laiku. Suvokia tai, kai vaikai jau būna dideli.

Jautis

Vaikai – Jaučių viso gyvenimo meilė. Jie – jų pratęsimas, viltis ir egzistavimo prasmė. Ir kuo daugiau vaikų – tuo daugiau prasmės, malonumo ir laimės. Būtent vaikus Jaučiai laiko pačia naudingiausia investicija ir niekada negaili lėšų, laiko ir pastangų jų lavinimui. Be to, Jaučiai puikiai jaučia ribą tarp meilės ir visko leidimo. Jie moka palaikyti savo autoritetą vaikų akyse, yra reiklūs ir griežti, jeigu to reikalauja situacija. Mokėjimas puikiai derinti „botagą“ ir „saldainį“ daro juos išmintingais tėvais.

Dvyniai

Dvyniai vaikus myli, kol šie neatneša rūpesčių ir problemų. Šia prasme jiems patogiau mylėti svetimus vaikus – už jų auklėjimą nereikia būti atsakingiems. Jie labai mėgsta su savo vaikais žaisti, vaikščioti į pramoginius renginius, parduotuves, bet jokiu būdu ne į mokyklas, ligonines, ugdymo įstaigas. Šią misiją jie paveda antrajam iš tėvų arba močiutėms ir seneliams. Apeliuoti į jų sąžinę beviltiška. Su šituo teks susitaikyti, kaip ir su tuo, kad Dvyniai ir patys yra dideli vaikai, todėl tokiose šeimose visada bus vienu vaiku daugiau.

Vėžys

Vėžiams meilė, šeima ir vaikai – trys banginiai, ant kurių laikosi jų pasaulis. Vėžiui šeima neįmanoma be vaikų. Jeigu taip ir nutinka, tada visa begalinė meilė atitenka sūnėnams, dukterėčioms, krikštavaikiams ar iš viso svetimiems vaikams. O savus vaikus Vėžiai iš viso sugeba užmylėti iki moralinio uždusinimo. Ir tuo pasireiškia neigiama jų absoliučios meilės vaikams pusė. Bet jie retai tai suvokia. Vėžiai apsaugo vaikus nuo sunkumų, kurie ugdo, ir tada vaikai rizikuoja užaugti neprisitaikiusiais prie gyvenimo šiltnamio „augalais“.

Liūtas

Liūtai daugeliu atvejų vaikams visiškai abejingi. Jie juos priima tik kaip veiksnį, kuris atitraukia nuo pagrindinės jų misijos – savo gyvenimo gerinimo. Tačiau Liūtai labai gerai supranta, kad toks požiūris į vaikus neprideda jiems kilnumo. Todėl jie išmokę tarp žmonių demonstruoti savo meilę mažyliams, kad ir šia prasme jų reputacija išliktų nepriekaištinga. Savo vaikams jie linkę būti tėvais-švente. Dovanas, pramogas, keliones su vaikais Liūtai organizuoja praktiškai su malonumu. Vystyklus, ligas, tėvų susirinkimus jie laiko auklių ar kitų giminaičių reikalu.

Mergelė

Mergelių meilė vaikams reiškia griežto pedagogo poziciją. Jos įsitikinusios, kad vaikus reikia mylėti taip, jog jie to nematytų, kitaip jos juos išlepins ir sugriaus karinę discipliną. Mergelės-tėvai retai domisi paties vaiko nuomone ir norais, ir tokią autoritarišką poziciją jos gali išsaugoti iki pačių vaikų senatvės. Bėda ta, kad tokių tėvelių ir mamyčių vaikai išauga visiškai infantilūs ir priklausomi nuo autoritetų.

Svarstyklės

Augdamos Svarstyklės nedega noru apsikrauti vaikais ir labai dažnai gimdo ne sau vaikus, o močiutėms ir seneliams anūkus. Atitinkamai, ir atsakomybę bei rūpestį jos taip pat bando permesti savo tėvams. Bet pasitaiko tarp Svarstyklių ir kito tipo tėvų. Jos lyg perekšlės šokinėja apie savo vaikus, nenorėdamos dalintis šiuo maloniu rūpesčiu net su artimais giminaičiais. Tokios Svarstyklės gali pulti į kraštutinumus, visiškai atsisakydamos savo gyvenimo ir užsiimdamos vien tik vaikais.

Skorpionas

Skorpionai nemėgsta vaikų... bet tik kol jų neturi. Jie atideda palikuonių gimdymą kaip galima ilgiau, ir gali pasirodyti, kad Skorpionai tiesiog nesutverti būti tėvais. Bet tai netiesa. Jie jaučia didelės atsakomybės ir neįgyvendinamos tėvų misijos baimę. Kai mažyliai visgi atsiranda Skorpionų šeimoje, jie pasikeičia neatpažįstamai – tampa švelnūs, jautrūs ir be galo rūpestingi. Pagal juos galima rašyti pedeagogikos knygas ir pateikti kaip pavyzdį visiems tėvams.

Šaulys

Šauliai vaikams jaučia labai švelnią meilę. Ir absoliučiai visiems. Šauliai mėgsta juos stebėti, tyrinėti, kad suprastų paslaptingą vaikų psichologiją. Dėl to mažyliai jaučiasi su Šauliais lygūs ir lengvai užmezga kontaktą. Su paaugusiais vaikais nusistovi draugiški santykiai, pripildyti meilės. Šaulių auklėjimo metodai gana liberalūs. Kartais, aišku, vaikai gali juos vynioti aplink pirštą. Bet daugeliu atvejų santykiai susiklosto labai harmoningai.

Ožiaragis

Ožiaragiai abejingi svetimiems vaikams, o savus laiko naudingų investicijų objektu. Meilė, plačiąja jos prasme, jeigu ir yra, tai tik kaip išimtis iš griežtų Ožiaragių taisyklių. Šio ženklo žmonės linkę per vaikus realizuoti savo ambicijas, ir tai dažnai jiems trukdo vaikuose įžvelgti jų pačių talentus, kurie juos galėtų padaryti iš tiesų sėkmingais. Norimą vaikų elgesį Ožiaragiai pasiekia bausmių ir draudimų būdu. Bet situacija kardinaliai keičiasi, jeigu vaikai gimsta brandaus amžiaus Ožiaragiams.

Vandenis

Vandeniams retai vaikai tampa vienintele gyvenimo prasme. Save jie vadina „indu“, per kurį vaikas ateina į pasaulį. Savo pareiga Vandenis laiko duoti jiems pastogę, duoną ir išsilavinimą. Visa kita – auklėtojų, mokytojų, valstybės ar visuomenės rūpestis. Retai sutiksi Vandenį, kuris labai kentės, išleisdamas atžalas pas senelius, į stovyklas, mokytis į užsienį ir pan. Savo šaltumą jie aiškina tuo, kad per didelis rūpinimasis vaikus daro nesavarankiškus.

Žuvys

Meilė vaikams Žuvų atveju gimsta kartu su vaikais ir vystosi taip pat kartu su jais. Žuvims reikia laiko ir glaudaus kontakto su vaiku, kad atsakytų pačios sau, už ką myli vaikus. Joms vaikas, visų pirma, yra asmenybė. Žuvys niekada nepasakys: „Aš myliu visus vaikus!“ Greičiausiai jos pasakys: „Aš gerbiu vaiką, jeigu jis gerai išauklėtas ir išmokytas“. Todėl savo vaikus Žuvys stengiasi auklėti ir užplidyti giliu turiniu, kad būtų už ką jus gerbti. Tai jos ir vadina meile.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.