5 Zodiako ženklai, nesugebantys taupyti pinigų

Atrodo, kad kai kurie žmonės iš prigimties moka elgtis su pinigais, o kitiems niekaip nepavyksta tvarkytis su finansais, net ir turint aukštąjį šios srities išsilavinimą. Astrologai teigia, kad gebėjimas taupyti pinigus tiesiogiai priklauso nuo Zodiako ženklo.

 Astrologai teigia, kad gebėjimas taupyti pinigus tiesiogiai priklauso nuo Zodiako ženklo.<br> 123rf nuotr.
 Astrologai teigia, kad gebėjimas taupyti pinigus tiesiogiai priklauso nuo Zodiako ženklo.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2018, 10:26 AM

Štai ženklai, kurie nesugeba nieko sutaupyti.

Avinas

Aktyviam Avinui pinigai nėra tikslas, o tikslo siekimo priemonė. Avinas dažnai žiūri į pinigus gana lengvabūdiškai: jis sugeba išleisti viską, ką turi tuo metu, todėl sukaupti tam tikrą sumą jam – praktiškai neįveikiama užduotis.

Visgi Avino nepavadinsi visišku neišmanėliu finansų sferoje. Jis pragmatikas, gebantis greit uždirbti įspūdingą sumą, bet tvarkytis su pinigais kartais tiesiog nespėja, atlikdamas neplanuotas, spontaniškas išlaidas. Avino planuose greičiausiai numatytos priemonės, skirtos kapitalo padidinimui, konkrečios sumos surinkimui, bet kaupti pinigus jis visiškai nemoka.

Bandymai „užšaldyti“ dalį lėšų „juodai dienai“ žlunga: Avino finansai sukasi taip dinamiškai, kaip ir jų šeimininkas. Užuot padėjęs pinigus į banką, Avinas linkęs investuoti juos į kokį nors projektą, atnešantį greitą pelną. Bet tokios operacijos Avinui gali baigtis finansine katastrofa. Tačiau nesėkmės Avinui tik suteikia jėgų naujoms pergalėms.

Vandenis

Vandenis į pinigus žiūri abejingai. Jis neturi noro jų kaupti. Vandeniui pakanka turėti tiek lėšų, kad būtų patenkinti dabartiniai poreikiai. Jo išlaidos dažnai viršija pajamas, tad atidėti kokią nors sumą nepavyks – priešingai, Vandenis neretai „įlenda“ į skolas.

Finansiniai Vandenio reikalai tokie painūs, kad bandymai juose susigaudyti pasmerkti nesėkmei. Šio ženklo atstovai negali (o gal ir nenori) įvesti tvarkos šioje srityje.

Be to, Vandenis pasmerktas finansinėms nesėkmėms: jeigu jam pasiseks sukaupti tam tikrą sumą ir padėti ją į banką, yra rizika prarasti santaupas. O namuose paliktos santaupos greitai tirpsta, iššvaistytos akimirkos norams. Į praradimus Vandenis žiūri filosofiškai, manydamas, kad nauja diena atneš naujus pinigus.

Liūtas

Liūtams būdinga meilė prabangai ir įprotis plačiai gyventi. Todėl viską, ką Liūtai uždirba, jie lygiai taip pat sėkmingai išleidžia, ir sutaupyti jiems itin sunku.

Gyvenime dažnai susiklosto paradoksali situacija: kuo daugiau Liūtai išleidžia, tuo greičiau auga jų pajamos. Liūtai moka uždirbti pinigus, bet problema yra ta, kad jiems paprasčiau uždirbti naujus pinigus, nei išsaugoti esamus. Galima sakyti, kad prabangus namas, prestižinis automobilis, brangūs daiktai – savotiška pinigų investicija, bet pavadinti to visavertėmis santaupomis negalima.

Liūto charakteris – nuolatinis vystymasis ir judėjimas pirmyn, – atsispindi ir finansų sferoje: jis linkęs ne laikyti pinigus, o leisti juos į apyvartą, investuoti į įvairius verslo projektus.

Dvyniai

Dvyniai nedaro iš pinigų kulto, bet moka gerai uždirbti ir taip pat gražiai išleisti, ką uždirbo. Jie dažnai turi keletą pajamų šaltinių. Bet didžiąją dalį lėšų jie iš karto išleidžia pomėgiams, kelionėms, linksmybėms, ir atidėti ką nors atsargai pavyksta itin retai.

Dvynių nemokėjimas susikoncentruoti į konkretų tikslą trukdo jiems ir taupant pinigus. Jie gali iššvaistyti santaupas stebėtinai lengvai. Dėl išlaidų Dvyniai nesigaili, jeigu išleisti pinigai suteikė jiems malonumą.

Tačiau daryti išvadas apie šio ženklo atstovų finansinę būklę labai sunku: Dvyniai meistriškai slepia savo pajamas ir santaupas ne tik nuo mokesčių inspekcijos, bet ir nuo giminaičių. Nors kai kurie Dvyniai moka protingai tvarkytis su pinigais, visgi ką nors sutaupę Dvyniai – didelė retenybė.

Svarstyklės

Svarstyklės dažnai svajoja apie gražų, aprūpintą gyvenimą, bet paprastai šios fantazijos retai virsta tikrove. Jų elgesys su pinigais tiesiogiai priklauso nuo nuotaikos ir svyruoja kaip svarstyklių lėkštės: nuo neprotingų išlaidų iki griežto taupymo.

Finansines problemas Svarstyklės siekia spręsti ne savo jėgomis, o per santuoką su pasiturinčiu partneriu. Šiuo atveju joms garantuotas gražus, aprūpintas gyvenimas, bet apie jokias santaupas negali būti nė kalbos.

Svarstyklės nesiekia turėti daugiau, nei būtina gyvenimui, todėl į pinigų taupymą žiūri abejingai. Kadangi Svarstyklės – harmonijos ženklas, jų gyvenime pastebimas pajamų ir išlaidų balansas: jos neturi didelių skolų, bet ir laisvų lėšų, kurias būtų galima atidėti, jos taip pat neturi. Tokia pusiausvyros situacija jas visiškai tenkina, ir svarstyklės gyvena šia diena, nekaupdamos didelių sumų ateičiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.