Pakeistas įvaizdis gali pakeisti likimą

Žmogus gali pasikeisti dviem būdais: pamažu vykstant permainoms, susijusioms su žmogaus vidiniais pokyčiais (natūraliais ar dirbtinais) bei pakeitus gyvenimo būdą. Kitas būdas – staiga pakeitus išvaizdą – pradedant nuo šukuosenos, baigiant rengimosi stiliumi, rašo superstyle.ru. Nors išvaizdos pokyčius žmonės naudoja įvairiems tikslams, ne vienas iš jų galvoja, kad kardinaliai pakeitus išvaizdą, pasikeis ir asmeninis gyvenimas. Prisimenate pasaką apie pelenę ir jos krištolinę kurpaitę?

Pelenės gyvenimas pakito tą akimirką, kai ji pakeitė išvaizdą.<br>123rf
Pelenės gyvenimas pakito tą akimirką, kai ji pakeitė išvaizdą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 26, 2012, 4:19 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:37 PM

Specialistų tvirtinimu, labiausiai išvaizdos pokyčiams įtakos turi įvairios vandens procedūros ir kirpimo salonų meistrų paslaugos. Jeigu moteris užsidės liemens korsetą ir apsivilks ilgą paltą, tai ji vizualiai atrodys ne tik gerokai lieknesnė, bet kartu pasikeis ir jos laikysena. Štai aukštakulniai taip pat keičia moters eiseną. Įdomiausia tai, kad moteris, pasikeitusi išoriškai, nesąmoningai keičiasi ir savo viduje. Nuo žmogaus išvaizdos priklauso ir jos pasitikėjimas savimi bei savo patrauklumu. 

Ne viena moteris pasinaudoja ir vadinamuoju Pelenės persikūnijimo akimirksniu efektu. Anot psichologų, tokiu būdu pakeitusi savo išvaizdą, tuo pačiu ji keičia ir savo tikrąjį „aš“. Tada moteris nesąmoningai pradeda kitaip judėti, kitaip kalbėti, keičiasi ir jo elgesys.

Išvaizdos pakeitimo akimirksniu efektas žinomas labai seniai. Jis buvo naudojamas dar nuo teatrų atsiradimo laikų. Kai vienas aktorius, apsirengęs elgetos drabužiais, labai greitai ir lengvai persikūnydavo į varguolio personažą, o pasipuošus princo kostiumu, iš karto pasikeisdavo jo laikysena, elgesys ir kalbos maniera. 

Palyginti neseniai šį efektą pradėjo naudoti ir psichoterapeutai, sukūrę savotišką psichoterapinį teatrą, su daug kostiumų ir veidrodžiu. Klientui, spontaniškai persirenginėjant kostiumus, jo pranga pasufleruodavo jo tolimesnį elgesį. Anot psichoterapeutų, pasitelkus šias žinias, iš žmogaus pavyksta ištraukti tai, kas jame labai giliai paslėpta. Tiksliau, pakeitus išorę, prasideda ir gilūs pozityvūs vidiniai asmenybės pokyčiai. Kitaip tariant, keičiasi ne tik vidinis pasaulis, bet ir gyvenimas, net likimas.

Grįžkime prie Pelenės ir prisiminkime, kokiomis savybėmis ji pasižymėjo, kai pasikeitė jos išvaizda ir pateko į rūmų aplinką. Tada visi atkreipė į ją dėmesį, ėmė jai šypsotis, lankstytis jai, pasakė daug gražių žodžių.

Vis dėlto nereikėtų galvoti, kad pakeitus įvaizdį visas pasaulis bus po jūsų kojomis. Užtenka prisiminti tą pačią Pelenę, kuri nepaprastai troško patekti į rūmų balių, pakeisti savo gyvenimą, tačiau ji labai daug dirbo. Išvaizdos pasikeitimas akimirksniu buvo tik šansas, kuriuo ji pasinaudojo.

Žinomos kosmetikos kompanijos savininkė Mary Kay sakė: „Jei tu kol kas ne karalienė – apsimesk tokia“. Tai reiškia, atrodyk kaip karalienė, vaikščiok kaip karalienė, kalbėk kaip karalienė, elkis kaip karalienė ir tu būtinai ja tapsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.