Užklupo nelaimė? Prisiminkite pozityvaus mąstymo paslaptis

Jei likimas ištiesia tau pagalbos ranką ir padeda atrasti atsakymus į rūpimus klausimus, tai būtinai turite atsilyginti tuo pačiu. Kitaip tariant, padėti kitiems žmonėms atsidūrusiems panašiose situacijose, rašo socialpsychology.org. Visiems tenka atsidurti tiek teigiamose, tiek neigiamose situacijose. Būna akimirkų, kai atrodo, kad visi yra nusiteikę prieš jus ir su kiekviena minute situacija tampa vis blogesnė. Tačiau jums vertėtų įsidėmėti, kad nėra padėties be išeities.

Tik pozityviai mąstydami mes galime pastebėti gerus dalykus, vykstančius aplink.<br>123rf
Tik pozityviai mąstydami mes galime pastebėti gerus dalykus, vykstančius aplink.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2012, 10:01 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:33 AM

Užklupus juodajam gyvenimo periodui reikėtų ieškoti išeities. Psichologijoje tai vadinama pozityviu mąstymu. Daug kas nesupranta, kaip kardinaliai toks mąstymas gali pakeisti gyvenimą.

Kai užklumpa nelaimė, prisiminkite pozityvų mąstymą. Jį išbandžiusieji tikino, kad nesėkmės juos liovėsi persekiojusios. Taip pat šie žmonės atrado išeitis iš labai sudėtingų situacijų. Pozityvaus mąstymo esmė tokia: reikia pasistengti atsikratyti bet kokių negatyvių minčių ir nuolat galvoti tik tai, kas gera ir teigiama. Tai labai nelengva padaryti, bet pasistengti vertėtų. Įvairių šalių mokslininkai ir psichologai seniai įrodė, kad mūsų mintys ir elgesys pritraukia tam tikrus įvykius ir žmones. Vadinasi, į bet kurią sunkią gyvenimo situaciją reikia žiūrėti tik optimistiškai ir su šypsena veide.

Psichologai mėgsta sakyti: „Mūsų dabartis – tai mūsų praeities minčių rezultatas“. Būtent dėl šios priežasties derėtų nuolat kontroliuoti savo mintis. Kad ir kokios bėdos jus užgriūtų, reikia vaikščioti aukštai iškėlus galvą ir šypsotis. Būtinai tai išmėginkite ir netrukus pagerės jūsų vidinė būsena, nuotaika.

Po to pastebėsite, kad jus supa geri žmonės, kad turite daug neišnaudotų galimybių. Tai, savo ruožtu, prives prie geros nuotaikos, pakylėjimo ir entuziazmo atsiradimo. Jei žmonės negatyvų požiūrį pakeistų į pozityvų, jie taptų geresni, atsirastų naujų ir netikėtų idėjų.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.