Moterims teikdami gėles vyrai tikisi sekso

Kovo 8-ąją teikdami gėles ir dovanas moterims vyrai tikisi didesnio jų palankumo, meilės ir sekso.

Psichologas - psichoterapeutas A. Kaluginas pataria poroms šventes švęsti kartu.<br>J. Stacevičius
Psichologas - psichoterapeutas A. Kaluginas pataria poroms šventes švęsti kartu.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 9, 2013, 2:32 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:22 AM

„Tarptautinė moters diena gali pagerinti poros seksualinį gyvenimą. Tačiau tai bus epizodinis pagerinimas, kaip ir Vasario 14-oji”, - švenčių naudą seksualinei sveikatai nurodė psichologas – psichoterapeutas Andrius Kaluginas.

Seksas pats savaime gali būti dovana, jeigu tarp partnerių ilgą laiką nebuvo meilės žaidimų. Todėl Kovo 8-oji gali būti proga pasimylėti.

„Šiandien, kaip ir Valentino dieną, sekso kreivė turėtų pakilti. Bet tai bus epizodiška, nieko įdomaus“, - patikino psichologas – psichoterapeutas.

Nors pastaruoju metu skeptiškai vertinama Tarptautinė moters diena ir vis prikaišiojama, kad ši šventė buvo garbinama tik sovietmečiu, A. Kaluginas vienareikšmiškai pritaria, kad Kovo 8-ąją reikia būtinai švęsti.

„Visos feministės turėtų atšvęsti Kovo 8-ąją. Juk šios šventės ištakos – ne buvusioje Sovietų Sąjungoje. Ji atsirado XX amžiaus pradžioje Vokietijoje Rozos Luksemburg ir Klaros Cetkin iniciatyva. Jos – vienos garsiausių feminisčių.

Ši šventė – ne sovietinė, o tarptautinė. Sovietų Sąjungoje ji buvo plačiai švenčiama, kadangi nebuvo kitų švenčių – Valentino, Motinos, Tėvo dienos“, - neblėstantį Kovo 8-osios populiarumą paaiškino A. Kaluginas.

Psichologo-psichoterapeuto teigimu, kaip ir per bet kokias šventes ( Tarptautinė moters diena nėra išimtis) teikiamos dovanos tėra duoklė tradicijai. Gilaus nuoširdumo negalima tikėtis.

'Dovanos, kurios grįstos pagarba, meile ir nuoširdumu, moteriai turi būti teikiamos kasdien, turiu omenyje, ne materialias gėrybes, bet dėmesį“, - tai, kad moteris reikia gerbti ir rodyti joms dėmesį ne tik per šventes, bet kasdien, pabrėžė psichologas-psichoterapeutas.

A. Kaluginas neabejoja, kad Kovo 8-oji gali būti puiki proga susitaikyti poroms ir netgi išgelbėti santykius nuo skyrybų.

„Jeigu poros yra atsidūrusios ant skyrybų ar konfliktų ribos, patariu joms suplanuoti kartu praleisti šventes. Ar Valentino dieną, ar Kovo 8-ąją reikia būti dėmesingiems vienas kitam. Ir nuo to mažo santykių atšilimo gali nusidriekti kelias į šeimos išsaugojimą.

Tad Kovo 8-ąją būtina švęsti, nes tai – puiki proga nesipykti, susitaikyti. Pavyzdžiui, sutuoktiniai mėnesį nesikalbėjo, nes vyras buvo labai supykęs ant savo žmonos, bet išaušus Kovo 8-ajai jis nepaiso savo nuoskaudų, perka jai gėlę ir įteikdamas sako: „brangioji, nesipykime“, - taikytis per šventes poroms siūlo psichologas-psichoterapeutas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.