Sėkmingi žmonės vengia rizikos

Dažniausiai muzikantai, pradedami savo karjerą, tikisi tapti tarptautinio garso žvaigždėmis. Tiesa, kai kuriems jų pavyksta to pasiekti, tačiau atsidūrę šlovės viršūnėje, jie ima ir sustoja. Jie nebededa pastangų išsiskirti iš kitų, nusispjauna į visas originalias, bet rizikingas idėjas. Trumpiau tariant, tampa nuobodūs. Kodėl taip nutinka? – klausia psychology.com.

Atsidūrę kalno viršūnėje žmonės ima ir sustoja. Jie nebededa pastangų išsiskirti iš kitų, nusispjauna į visas originalias, bet rizikingas idėjas.<br>123rf
Atsidūrę kalno viršūnėje žmonės ima ir sustoja. Jie nebededa pastangų išsiskirti iš kitų, nusispjauna į visas originalias, bet rizikingas idėjas.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2013, 9:56 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:50 PM

Anot psichologės Ruth Blatt, sėkmės skonį pajutęs žmogus beprotiškai bijo netekti to, ką užsidirbo. Originalios idėjos kelia grėsmę jo turtui ir reputacijai. Tiesą sakant, sėkmingi žmonės nori, kad ši sėkmė tęstųsi, trokšta, jog jų karjera pasiektų aukščiausią tašką.

Žinodami, kad gali būti paaukštinti, žmonės įdeda daug pastangų dėl šio tikslo ir į gyvenimą žvelgia optimistiškai. Didžiausias siaubas žmones apima tada, kai jie suvokia, kad savo srityje jie pasiekė geriausią rezultatą ir liko tik vienas kelias – žemyn. Tuomet, vietoj to, kad darytų tai, ką geba geriausiai, žmonės ima jaudintis, jog gali susimauti ir prarasti savo iškovotas pozicijas. Kuo daugiau jaudinasi, tuo mažiau rizikuoja. Tampa konservatyvūs ir nuobodūs. Sėkmei aplankius tokie žmonės nejaučia euforijos. Jie jaučia palengvėjimą, kad jiems pavyko nepadaryti klaidų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.