Kaip elgtis su žmonėmis, kurie jus erzina?

Mus erzina žmonės, kurie mus pravardžiuoja, kimba prie mūsų išvaizdos ir darbų. Gali erzinti net ir tie, kurie garsiai kramto valgį ar lakuojasi nagus darbe. Netgi vaikai gali išbandyti mūsų kantrybę. Panašu, kad lengviausia nuo tokių žmonių atsiriboti, tačiau tai ne visada pavyksta, rašo psychologytoday.com.

Derėtų suvokti, kad nepatogumų sukelia ne šalia esantis žmogus, o mūsų pačių reakcija į jį.<br>123rf
Derėtų suvokti, kad nepatogumų sukelia ne šalia esantis žmogus, o mūsų pačių reakcija į jį.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2013, 10:47 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:47 PM

Psichologė Beverly Faxington teigia, kad daugiausiai problemų pridaro žmogaus požiūris. Derėtų suvokti, kad nepatogumų sukelia ne šalia esantis žmogus, o mūsų pačių reakcija į jį. Pateikiame keletą patarimų, kaip elgtis, kai kas nors jus suerzina.

Būkite gailestingi

Taip, jūs perskaitėte teisingai. Jums reikia būti gailestingiems, nes nežinote, kodėl žmogus elgiasi vienaip ar kitaip. Galbūt itin greitai automobiliu važiuojantis žmogus skuba į svarbų susitikimą ar aplankyti sunkiai sergantį artimąjį.

Labai dažnai žmonės elgiasi netinkamai tik todėl, kad nemoka elgtis kitaip. Pasistenkite jiems pajausti užuojautą, o ne pyktį.

Išanalizuokite savo jausmus

Išsiaiškinkite, kuo jus erzina vienas ar kitas žmogus. Jums nepatinka kai jus ignoruoja? Galbūt negalite pakęsti pralaimėjimo? Stebėkite savo reakcijas. Juk svarbiausia ne konkretaus žmogaus elgesys, o jūsų reakciją į jį.

Atsiminkite, kad viskas praeina

Jeigu kažkas jus suerzino labai stipriai, prisiminkite, kad rytoj dėl to nesuksite galvos. Nieko nėra amžino, todėl neleiskite aplinkiniams sugadinti jūsų dienos.

Būkite optimistiški

Anot neurolingvistų, žmonės elgiasi netinkamai, tačiau dažniausiai jie tikisi padaryti kažką gero. Daug žmonių nežino, kaip gauti tai, ko jie trokšta. Tad prisiminkite, jei kas nors elgėsi blogai, vedamas gero tikslo, jis nėra blogas žmogus.

Padarykite pertrauką

Išeikite į kitą kambarį ar nueikite į kitą autobuso galą. Galvokite apie tai, kas jus pralinksmina, giliai kvėpuokite. Nederėtų nuo erzinančio žmogaus atsitraukti amžiams. Judėkite į priekį, juk jums tereikia trumpos pertraukos. Kai pasijusite geriau, vėl galėsite normaliai bendrauti su jus suerzinusiu asmeniu.

Ignoruokite

Žmonės gali būti tikrais šunsnukiais. Jie netinkamai gali elgtis tyčia ir be jokios priežasties. Na ir kas? Kokią įtaką tai daro jūsų gyvenimui? Pasigailėkite jų ir judėkite į priekį. Juk jūs neprivalote eikvoti savo energijos neigiamiems dalykams. Tiesiog ignoruokite juos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.