Psichologės patarimai: ar laukti neištikimo draugo?

Man atsitiko taip, kad nebežinau, ką daryti.

Ar verta laukti neištikimo mylimojo ir tikėtis, kad jis - pasikeis?<br>123rf
Ar verta laukti neištikimo mylimojo ir tikėtis, kad jis - pasikeis?<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 13, 2013, 4:13 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:02 PM

Prieš metus sužinojau, kad mano draugas man neištikimas su savo bendradarbe. Ji už jį jaunesnė 12 metų. Jam – 33, o man 26 metai.

Tuo metu, kai buvau išvykusi kelioms dienoms aplankyti mamos, jis net pasikvietė ją į namus. Kai tai sužinojau, ištiko šokas.

Toliau sekė metai išdavysčių, melo, viešbučių. Jis netgi pasakė, kad nenori būti su manimi ir daro tai tyčia, kad nutraukčiau mūsų santykius. Sakė, kad manęs nebemyli.

Ilgai galvojusi, nusprendžiau padaryti eksperimentą ir sužinoti, ar jis tikrai nenori būti su manimi. Pasiūliau jam porą savaičių pabūti atskirai, išsiaiškinti, ko norime vienas iš kito, ar dar liko jausmų. Sutiko. Tiksliau, pasakė, kad jeigu aš taip noriu, galime pabandyti.

Nusprendžiau tai padaryti netikėtai. Grįžusi iš darbo anksčiau pasiėmiau būtiniausius daiktus ir išėjau pas draugę. Jis to nežinojo.

Netgi galvodamas, kad esu namuose, teikėsi negrįžti dvi paras. Grįžęs manęs neberado.

Gavau jo žinutę, kad nori susitikti. Tą dieną praleidome kartu. Tačiau kitą tvirtai nusprendžiau, kad reikia pertraukos. Susipykome. Jis buvo prieš. Vos nepradėjo manęs gąsdinti, kad man tai blogai pasibaigsis.

Vakare pasiūliau susitikti ir atvirai pasikalbėti. Pirmą kartą šitaip atvirai kalbėjomės. Išsiaiškinome priežastį, kodėl taip atsitiko. Pasakėme, ko toliau norime vienas iš kito. Prisipažinome, ką darėme ne taip – viską nuo A iki Ž.

Nusprendėme likti kartu. Jis pasiūlė pradėti naują gyvenimą nuo balto lapo. Džiaugiausi tai girdėdama iš mylimo žmogaus.

Mėnesį viskas buvo idealu – jokių pykčių, visada po darbo grįždavo į namus. Netgi jo meilužė nutraukė su juo santykius ir susirado kitą.

Tačiau šią naktį jis namo nebegrįžo. Išdrįsau ateiti iki viešbučio, kuriame jis dažnai lankydavosi.

Vos įžengusi į aikštelę pamačiau jo automobilį. Net kojas pakirto.

Dabar sėdžiu vestibiulyje ir laukiu. Noriu pamatyti, su kuo jis. Labai skauda. Šįkart tvirtai nusprendžiau, kad taip gyventi nebenoriu.

***

Atsako psichologė, Geštalto terapijos praktikė Ramunė Truncė:

Mieloji, siūlau pažiūrėti į jūsų situaciją kūrybiškai. Nes visa, ką mes patiriame savo gyvenime, susikuriame patys.

Manau, sutiksite, kad esame savo meilės istorijų kūrėjai. Tačiau, kai gyvename poroje, kuriame kartu. Tas, kuris poroje turi daugiau kūrybinės galios, tampa režisieriumi. Kitas – aktoriumi. Vaidmenų pasiskirstymas įvyksta savaime.

Labai smagu, jei poroje vyksta bendra kūryba. Ir visi patenkinti savo vaidmenimis.

Žvilgtelėkime į tai, ką papasakojote, kūrybiniu kampu. Taigi, jei jūsų meilės istorija – filmas, kaip ją pavadintumėte? Pagalvokite, suraskite jai pavadinimą...

Kaip pavadinčiau aš, perskaičiusi jūsų pasidalijimą?

Jei žiūrėčiau iš jūsų draugo pozicijos, filmą pavadinčiau „Tarp A ir Ž daugybė neišnaudotų malonumų...“, jei žiūrėčiau iš jūsų pozicijos – „Gyvenimas vestibiulyje“. Remiuosi tik tuo, ką papasakojote.

Žinoma, pažįstate daugybę vienas kito spalvų ir atspalvių. Ir, be abejonės, jūsų draugas turi daug gerų savybių, už kurias jį ir mylite.

Tačiau panagrinėkime toliau. Jūsų filmai, kuriuos išgyvenate, labai skirtingi. Suteikime jiems žanrus.

Draugo filmas, be abejonės, erotinis serialas (nesigilinsime į detales). Jame daug malonumo, paslapties, baimės jaudulio būti aptiktam, išdavystės.

Jūsų filmas – drama, kupina išgyvenimų, nerimo, skausmo, nusivylimų, baimės būti paliktai.

Kaip matote dabar šią situaciją? Aš matau, kad jūs abu gyvenate skirtingų scenarijų gyvenimus.

Žvilgtelėjus dar giliau, draugo filme jūs vaidinate, atleiskite už tiesą, antraplanį vaidmenį. O jūsų filme draugas tampa žvaigžde.

Manau, jau atsakėte ir pati sau fraze „taip gyventi nebenoriu“. Geras suvokimas. Sveikinu!

Mano patarimas Jums – negalvokite, ko nenorite. Galvokite, ko nori jūsų širdis. Ir kurkite naują filmą, be kančios ir skausmo.

Velniop tą „vestibiulį“. Gyvenimas gali būti kupinas džiaugsmingo jaudulio. O svarbiausia – nepamirškite savo filme pasirinkti pagrindinio vaidmens. Kitam – pagrindiniam vyro vaidmeniui paskelbkite konkursą ir šį kartą rinkitės kruopščiau.

Mes visuomet turime galimybę rinktis!

Turite klausimų psichologui? Rašykite mums psichologas@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.