Aukštaūgio glėbyje moterys jaučiasi saugiau

Aukštaūgiai vyrai neretai įsimyli mažas tarsi coliukės moteris, o šios į jausmą atsako tuo pačiu.

Šalia gerokai aukštesnių vyrų jų sutuoktinės gali jaustis kaip mažos mergaitės. Nuotraukoje S. Jasaitis ir O. Pikul-Jasaitienė.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Šalia gerokai aukštesnių vyrų jų sutuoktinės gali jaustis kaip mažos mergaitės. Nuotraukoje S. Jasaitis ir O. Pikul-Jasaitienė.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Balčiūtė

Jul 29, 2013, 10:44 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:48 PM

Daugiau kaip 2 metrų ūgio krepšininkas Simas Jasaitis neseniai vedė nedidelio – vos 1,64 m – ūgio dainininkę Oksaną Pikul. Šalia savo vyrų tarsi miniatiūrinės atrodo ir kitų krepšininkų sutuoktinės. Dažna savo aukštaūgiams vyrams nesiekia net pečių.

Psichiatras, psichoterapeutas Olegas Lapinas mano, kad ūgis meilei – ne kliūtis. Nemažas ūgių skirtumas gali būti net savotiškas privalumas, ir tokioms poroms puikiai sekasi sutarti.

„Žmones neretai žavi tai, ko trūksta jiems patiems“, – kalbėjo psichoterapeutas.

Aukštaūgiai vyrai gerokai žemesnėms moterims yra tarsi saugumo suteikiantys tėčiai.

„Atsiradusios šalia žymiai už jas aukštesnio vyro moterys gali pasijusti kaip mažos mergaitės šalia suaugusio žmogaus ir leisti sau elgtis žaismingiau, nerūpestingiau, vaikiškiau, atsipalaiduoti. Jeigu aukštesnis vyras priima tą savotišką tėvo vaidmenį, jis moteriai be didelių pastangų padeda geriau jaustis“, – aiškino O. Lapinas.

Pašnekovo teigimu, panašiai pasijaučiama ir atsisėdus ant grindų prie ant kėdės sėdinčio žmogaus kojų. Tada sėdintis žemiau irgi jaučiasi tarsi vaikas šalia suaugusio žmogaus.

„Tas pats būna ir porose, kurias sudaro labai aukšta moteris ir žemas vyras. Žemas vyras šalia aukštos moters gali jaustis kaip berniukas, labiau atsipalaiduoti. Tokia nelygybė turi savų pliusų“, – sakė psichoterapeutas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.