Pasimatymo etiketas: ar mylėtis per pirmą susitikimą?

Pasimatymo pabaigoje vyras turėtų palydėti moterį iki namų, jog būtų tikras, jog ji saugiai grįžo į namus ir įėjo pro duris. Jei moteris pakviečia vyrą užeiti – dažnai tai interpretuojama, jog tai seksualinis kvietimas. Jei neturite tokių ketinimų, tai labai tiksliai turėtumėte pasakyti.

Sueities metu ar po jos – nederėtų kritikuoti ar komentuoti partnerio veiksmų.<br>123rf
Sueities metu ar po jos – nederėtų kritikuoti ar komentuoti partnerio veiksmų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Alvyda Jasilionytė

Aug 12, 2013, 11:05 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:51 PM

Turėtumėte prisiminti: yra nelegalu spausti ką nors su jumis suartėti. Antra, abu partneriai, jei sutaria suartėti, turėtų rasti sutarimą dėl apsaugos ir kontracepcijos priemonių tinkančių abiems. Būtina apsaugoti save nuo įvairių ligų ir nepageidaujamo nėštumo. Jei pažintis nauja ir santykiai gana nauji, o ne seniai besitęsiantys – geriau naudotis prezervatyvu.

Šiandien priimtina, jog ir moterys ar merginos nešiojasi prezervatyvus. Tačiau kiekvienas vyras turėtų būti tuo pasirūpinęs taip pat – tai rodo jo dėmesingumą ir rūpestingumą, o ne atsakomybės permetimą jums.

Sueities metu ar po jos – nederėtų kritikuoti ar komentuoti partnerio veiksmų. Net jei vienas ar kitas paklausia apie tai. Tai nesaugumo, nepasitikėjimo ženklas. Jei po to jums reikia labai greitai išvykti - tai padarykite nešiurkščiai ir labai aiškiai apibrėžkite, ar norite dar kartą susitikti.

Idealu, kai poros susitaria iš anksto: ar tai bus ilgalaikiai santykiai, ar tik vienkartinis susitikimas. Jei neturite ketinimų su kuo nors turėti ilgalaikių santykių po vienos nakties nuotykio, tai jūsų ketinimas suartėti dar kartą gali labai įskaudinti kitą partnerį. Tačiau jei jūs tikrai jaučiatės, jog gimė meilės jausmas tam asmeniui, tai jam ar jai galite nusiųsti smulkią dovanėlę. Tai būtų palankumo ir simpatijos, pagarbos ženklas. Santykių pabaiga sudėtinga būna abiems pusėms. Asmuo, kuris nori nutraukti santykius, turi tai padaryti greitai ir švelniai. Jei jūs mėginsite pataisyti santykius, ieškoti skirtumų, priežasčių ir panašiai, ir neturėsite drąsos nutraukti aiškiai, savo partneriui suteiksite tik papildomo skausmo. Kiek tai įmanoma, santykių pabaigą turėtumėte aptarti asmeniškai: laiškas atrodys labai šaltas ir beširdiškas, negailestingas, taip pat telefono skambutis rodo jūsų tingumą ir atsainumą, nerūpestingumą.

Jei jūsų partneris pasako, jog palieka jus, nesistenkite ginčytis ar maldauti mylimo asmens. Tai tik pažeis jūsų savigarbą ir jausite dar didesnį kartėlį dėl nutrūkusių santykių.

Visuomet leiskite kitam suprasti, jog jūs pastebėjote ją (jį).

Pasakykite, ką jaučiate vienas kitam, prieš tai, kol kuris nors vienas būsite įskaudintas. Pasikalbėkite apie kontracepciją, prieš suartėdami. Nesistenkite atakuoti ką nors kvietimais, jei asmuo neatsako. Nepalikite, nemeskite savo senų draugų vien todėl, kad turite naują mylimą. Intymiai nesibučiuokite viešose vietose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.