10 žingsnių, kurie padės pasijusti laimingesniais

Visi mes norime jaustis laimingais, tiesa? Tik būdai, kaip mes tą laimę pasiekiame, dažniausiai, skiriasi. Siūlome 10 paprastų žingsnių, kurie gali pagelbėti, jeigu staiga praradote gyvenimo džiaugsmą arba pasidarė sunku mėgautis net ir paprasčiausiais dalykais.

Mėgaukitės paprasčiausiais dalykais. Šiltomis dienomis, žvaigždėtomis naktimis, kvailais juokeliais, artimaisiais šalia, geriausiais draugais, netikėtomis dovanomis, jaukiais pasisėdėjimais su vyno taure.<br>123rf
Mėgaukitės paprasčiausiais dalykais. Šiltomis dienomis, žvaigždėtomis naktimis, kvailais juokeliais, artimaisiais šalia, geriausiais draugais, netikėtomis dovanomis, jaukiais pasisėdėjimais su vyno taure.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2013, 6:57 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:53 PM

1. Būkite su tais, kurie priverčia jus šypsotis. Tyrimai atskleidė, kad esame laimingiausi, kai mus supa tokie pat laimingi žmonės. Laikykitės šalia tų, kurie suteikia jums džiaugsmo ir venkite žmonių-energetinių vampyrų, kurie išsunks visą gėrį iš jūsų.

2. Nepamirškite savo vertybių. Tai, kuo jūs tikite, ką manote esą teisingu ir tikru - tai ir yra jūsų vertybės. Kuo labiau puoselėsite jas, tuo geriau jausitės.

3. Priimkite visą, kas gera. Kai nutinka net, iš pažiūros, menkiausi geri dalykai, priimkite juos. Neatsisakykite kažko tik todėl, kad jūsų akimis tai nėra tobula. Nebūkite pernelyg dideliais perfekcionistais, nes realu, kad pasiklysite tarp to, kas iš tiesų yra gera ir gražu, ir to, kas taip tik atrodo.

4. Tikėkitės geriausio. Nebijokite galvoti apie tai, ko norite ir svajoti apie tai, kaip tuos norus išpildote. Daugelis žmonių bijo galvoti apie savo tikslų pasiekimą, nes mano, kad įvykiams susiklosčius kita linkme, jie patirs didelį nusivylimą. Tiesa ta, kad dažnas galvojimas apie tai, kad pasieksite savo tikslą, iš tiesų padės jums tai padaryti.

5. Darykite tai, ką mėgstate daryti. Galbūt negalite skristi parasparniu ar atostogauti po keletą kartų per mėnesį, tačiau pasitaikius progai - neatidėliokite, veikite. Darydami tai, ką mėgstate, jausitės geriau, atsiras daugiau energijos, o ir darbų gausa neatrodys tokia baisi.

6. Suraskite tikslą. Tie, kurie tiki, kad bent minimaliai prisideda prie pasaulinės gerovės - iš tiesų labiau vertina save ir savo gyvenimą. Daugelis žmonių nori būti dalimi kažko svarbaus, kažko, kas gali palikti pėdsaką istorijoje todėl, kad pats procesas, o ne tik galutinis rezultatas, teikia malonumą.

7. Klausykitės savo širdies. Jūs - vienintelis asmuo, kuris žino, kas priverčia jus pasijusti pilnaverčiu. Jūsų tėvai ir draugai gali patarti jums eiti vienokiu ar kitokiu keliu, daryti vienus ar kitus sprendimus, tačiau tik jūs žinote, kas jums geriausia. Svarbiausia, klausydami širdies, nepamirškite atsižvelgti ir į protą.

8. Spauskite save, ne kitus. Lengva tikėti, kad kiti žmonės yra atsakingi už jūsų gerovę. Tačiau tai - tik jūsų atsakomybė. Neužkraukite jos kitiems žmonėms, jiems taip pat reikia rūpintis savimi.

9. Nebijokite keistis. Net jeigu tų pokyčių ir nenorite, tačiau jaučiate, kad jų reikia - nedvejokite. Vienaip ar kitaip, pokyčiai visuomet suteikia kažką naujo, iki šiol neatrasto.

10. Mėgaukitės paprasčiausiais dalykais. Šiltomis dienomis, žvaigždėtomis naktimis, kvailais juokeliais, artimaisiais šalia, geriausiais draugais, netikėtomis dovanomis, jaukiais pasisėdėjimais su vyno taure.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.