5 patarimai norintiems nutraukti ryšį su draugu

Kartais taip jau nutinka – ilgai statyta draugystės pilis ima ir subyra, žmogus tampa nebe toks širdžiai mielas, susitikimai su juo nebedžiugina, o ir temų pokalbiams, rodos, tiesiog nebėra. O jeigu tas draugas dar ir tikra gyvatė, kuri jūsų gyvenimą nuodija amžinai bloga nuotaika, nevykusiais patarimais ir kandžiais juokeliais, kurių pagrindiniu herojumi esate jūs, laikas susimąstyti, galbūt toks žmogus jūsų gyvenime tiesiog nereikalingas? Kad nepadarytumėte skuboto sprendimo ir, galimai, klaidos, siūlome šiuos 5 patarimus:

5 patarimai norintiems nutraukti ryšį su draugu.<br>123rf nuotr.
5 patarimai norintiems nutraukti ryšį su draugu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2013, 3:35 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:42 AM

1. Visų pirma – apgalvokite. Įsitikinkite, kad priežastys, dėl kurių norite nutraukti draugystę, yra tikrai svarbios ir nėra pagrįstos sklandančiais gandais. Susirasti gerą draugą – išties nelengva užduotis, o štai jį prarasti – paprasta, kaip dukart du. Tad prieš žengdami šį žingsnį, pasverkite visus draugystės pliusus ir minusus, prisiminkite gerus ir blogus laikus. Papasakokite apie savo draugystę nešališkam asmeniui, kuris galės pareikšti objektyvią nuomonę, galbūt padėsiančią jums galop apsispręsti.

2. Apribokite bendravimą. Jeigu draugystė buvo išties atvira ir jūs vienas nuo kito nieko neslėpėte, galbūt laikas šiek tiek atsitraukti? Suteikite sau ir draugui šiek tiek erdvės, kurį laiką rečiau matykitės, rečiau bendraukite. Tai apsaugos jus nuo skubotų sprendimų ir suteiks laiko apmąstymams, reikalinga jums ši draugystė ar nebe.

3. Pakalbėkite akis į akį. Šiais laikais socialiniai tinklai įtraukia taip stipriai, kad bendravimas realybėje nebetenka savo pranašumo. O ir išsiskirti, parašius žinutę, kur kas lengviau, nei tai padaryti žvelgiant draugui į akis. Ir jokios atsakomybės, pamanytumėte. Tačiau jeigu tikrai gerbiate savo draugą, sukaupkite drąsą ir savo nuomonę apie jūsų santykius pareikškite per susitikimą. Paaiškinkite, dėl kokios priežasties norite nutraukti judviejų draugystę. Juk draugas to nusipelno, ar ne?

4. Išklausykite draugą. Net jeigu turite tvirtą ir nenuginčijamą nuomonę, leiskite draugui pasiaiškinti. Šitaip suteiksite draugui progą išreikšti savo poziciją, pasipasakoti, kas jam judviejų draugystėje nepatinka, kas ir kodėl pasisuko netinkama linkme. Kas žino, galbūt kartu sugalvosite išeitį iš šios nemalonios situacijos ir net galėsite toliau tęsti bendravimą.

5. Nekelkite scenų. Stenkitės išsiskirti taikiai, ramioje aplinkoje, kurioje nebūtų pašalinių žmonių, tik judu. Jeigu vis dėlto esate tarp savo bendrų draugų, elkitės ramiai ir prisiminkite, kad kadaise buvote geri draugai, tad būtų mažų mažiausiai neteisinga ir vaikiška vienas kitą koneveikti kitų žmonių akivaizdoje. Tvardydami savo emocijas išvengsite nereikalingo streso ir, tikėtina, kitą kartą išvydus draugą, jums neteks pereiti į kitą gatvės pusę, kad tik išvengtumėte susidūrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.