Mokytis iš savo klaidų - būtinybė

Visi mes galime tapti pernelyg savikritiški, kai suvokiame, kad mūsų elgesys ar sprendimai vienokiose ar kitokiose situacijose galėjo būti geresni. Laimei, mokytis iš savo (o ir svetimų) klaidų niekuomet ne vėlu – tereikia žinoti, kaip taisyklingai tą daryti.

Mokytis iš savo klaidų - būtinybė.<br>123rf nuotr.
Mokytis iš savo klaidų - būtinybė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2013, 1:47 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:58 AM

1. Negyvenkite praeities nuoskaudomis – laiko atgal nesugrąžinsite. Tai, ką padarėte ar pasakėte – jau praeityje, tad įvykių pakeisti nepavyks, kad ir kaip to norėtumėte. Vienintelis dalykas, ką galite padaryti – nuo dabar stengtis situaciją pasukti tinkama linkme.

2. Puoselėkite pasitikėjimą brangiais žmonėmis. Žinojimas, kad artimieji palaikys ir priims jus tokį, koks esate, pakelia ūpą ir leidžia pajusti dvasios stiprybę. Vertinkite tai, kad jus toleruoja nepaisant kartais apsireiškiančių vidinių demonų. Juk nenorėtumėte padaryti nieko blogo, kas galėtų kainuoti jums šį palaikymą iš artimų žmonių, ar ne?

3. Atsiprašinėkite nuoširdžiai. Kad ir ką būtumėte įskaudinęs, kad sulaukti atleidimo, visų pirma, žmogus turi jausti, kad atgailaujate, jog išties gailitės savo veiksmų ir suvokiate, kokį skausmą jam sukėlėte. Nuoširdžiai atsiprašydami lyg parodote žmogui, kad judviejų santykiai jums yra brangūs. Tikėtina, kad iš širdies gelmių sklindantis atsiprašymas suminkštins nukentėjusiojo širdį ir padės jums abiems pamiršti visus nesusipratimus.

4. Būkite malonus kitiems. Tik būdamas malonus kitiems pajausite gyvenimo pilnatvę. Taip, pasaulyje apstu žmonių, kurie jaučia pasitenkinimą keldami skausmą kitiems, tačiau juk jūs – ne vienas iš jų. Negražiai elgiantis su kitais žmonėmis nuodijate savo sielą, sėjate blogas emocijas ir užkertate kelią bet kokiam gėriui savo gyvenime.

5. Pyktis žlugdo motyvaciją. Taip, jis išties atima bet kokį norą stengtis įvykius pakreipti tinkama linkme. Pripažinkite, juk ne kartą esate kūrę planus, kaip pakenkti kitam žmogui. Prisiminkite, kokius jausmus tai jums kėlė, kokios buvo to pasekmės. Nenuodykite savo sielos ir emocijų mintimis apie kerštą tam, kuris jus įskaudino, verčiau dėmesį skirkite tiems žmonėms, kurie to išties nusipelnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.