Žingsnis pirmyn po neištikimybės – kaip tą padaryti?

Tie, kurie savo kailiu patyrė, ką reiškia mylimojo išdavystė, puikiai žino, kad po šio skaudaus įvykio laukia ilgas ir skausmingas gijimo procesas. Jeigu neabejojate, kad jūsų pasitikėjimo mylimasis jau nesusigrąžins, o jūs tenorite atitolti nuo vis skausmą keliančio žmogaus – pasinaudokite keliais patarimais, padėsiančiais nutiesti kelią emocinio „išgijimo“ link.

Tie, kurie savo kailiu patyrė, ką reiškia mylimojo išdavystė, puikiai žino, kad po šio skaudaus įvykio laukia ilgas ir skausmingas gijimo procesas.<br>123rf nuotr.
Tie, kurie savo kailiu patyrė, ką reiškia mylimojo išdavystė, puikiai žino, kad po šio skaudaus įvykio laukia ilgas ir skausmingas gijimo procesas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2013, 11:11 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:31 AM

1. Susitaikykite su mintimi, kad santuokai atėjo galas. Nustokite analizuoti praeitį, nes kuo ilgiau laikysitės jos įsikabinę, tuo sunkiau bus paleisti. Nusimaukite vestuvinį žiedą ir nuoširdžiai savęs paklauskite: „Ar aš vilkinu skyrybų procesą? Jei taip, kodėl aš taip darau?“

2. Leiskite sau jausti. Jeigu norite verkti – verkite. Norite šaukti – šaukite. Sielos žaizdų neišgydysite, jei bandysite save apgauti, kad jų tiesiog nėra. Pripažinkite skausmą, kurį jaučiate, ir nebijokite jo. Emocinis skausmas praeis tik tuomet, kai išmoksite jį priimti ir su juo kovoti.

3. Suvokite, kad baimė – visiškai normalus jausmas. Tik pažvelgę savo baimei į akis sugebėsite ją nugalėti. Ar pastebėjote, kad pasąmonėje mes bijome to, kas nė neturi pagrindo? Tad jeigu jūs jaudinatės, kad ir kitas partneris jus apgaudinės, atėjus laikui, paklauskite savęs, ar įtarinėjimams iš tiesų yra svari priežastis, o gal jūs tiesiog gyvenate praeities nuoskaudomis?

4. Užsiimkite tuo, kas jums teikia džiaugsmo. Juk žinote, kad tai, kaip jaučiatės, dažniausiai priklauso nuo jūsų pačių. Tad užsiimkite mėgiama veikla, susitikite su mylimais žmonėmis. Nesislėpkite nuo jus persekiojančių blogų minčių, geriau įveikite jas galvodami apie kažką geresnio, malonesnio.

5. Atleiskite. Suvokite tai, kad atleisdami padedame ne tiek kitam žmogui, tačiau sau pačiam. Pykdami tiesiog nuodijate save ir savo sielą tikėdami, kad taip ir kitą žmogų priversite kentėti. Tačiau ar ne geriau būtų išsilaisvinti iš šio pykčio?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.