Minčių galia į gyvenimą gali atnešti laimę

Pagalvokite apie geriausius dalykus savo gyvenime. Koks jūsų gyvenimas būtų be mylinčios ir palaikančios antrosios pusės, geros sveikatos, jūsų namų ar net įgytos specialybės?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2013, 12:45 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:43 PM

Norint savo gyvenimą paversti laimingesnį, ekspertai jį kuo nors papildyti: nusipirkti šunį, susirasti naują draugą, sudaryti sąrašą žmonių, kuriems esate dėkingas, ir daugelį kitų. Tačiau kas nutiktų, jei pasinaudotume visai kita technika – kažką atimtume? Ar kažko netekimas galėtų padaryti mus laimingesnius?

Mokslininkai tvirtina, kad laimę galime atrasti iš gyvenimo pašalinę bent vieną pozityvų dalyką – per tyrimą paaiškėjo, kad žmonės, kurie įsivaizdavo, koks jų gyvenimas būtų atėmus bent vieną iš šių dalykų: saugią kaimynystę, artimųjų palaikymą, visus pasiekimus, gerą sveikatą ir daugelį kitų aspektų, buvo labiau patenkinti savo gyvenimu nei tie, kurie panašių minčių nepuoselėjo arba tiesiog galvojo apie esamą gėrį, kuriuo gali mėgautis.

Per tyrimą paaiškėjo ir tai, kad žmonės, įsivaizduojantys, koks jų gyvenimas būtų, jei šie niekad nebūtų sutikę savo partnerio, gali pasigirti tvirtesniais santykiais.

Ar ir jūs norite laimės pliūpsnio? Tiesiog vadovaukitės šiais žingsniais:

1. Pagalvokite bent apie vieną gerą dalyką savo gyvenime. Rinktis galite iš šių kategorijų: išsilavinimas, sveikata, saugumas, turtas, atostogos, pasiekimai, artimieji.

2. Įsivaizduokite savo gyvenimą be pasirinkto svarbaus dalyko. Kokius jausmus jums tai kelia?

3. Išliedami jausmus ant popieriaus lapo aprašykite, koks jūsų gyvenimas būtų be pasirinkto dalyko.

4. Susitelkite į dabartį ir iš naujo įvertinkite pasirinktą dalyką. Ar dabar jis turi didesnę vertę, nei prieš atliekant šį testą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: STT tiria bandymą papirkti žalos ekspertą