Moterų instinktus dažniausiai nugali protas

Moterys nori būti priklausomos nuo vyrų ir susilaukti vaikų – tai buvo skelbiama prieš 150 metų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2014, 2:01 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:22 PM

Moters geismas, noras mylėtis buvo laikomas nesveiku. Dar ir šiais laikais milijonų mergaičių genitalijos sužalojamos, o santuokinę ištikimybę sulaužiusios moterys užmėtomos akmenimis.

Ilgai buvo manoma, kad vyrą ir moterį pulti į vienas kito glėbį verčia skirtingi siekiai. Vyras yra amžinai kamuojamas geidulių, todėl ieško partnerės jiems patenkinti.

Amerikietis Danielis Bergneris savo knygoje „Ko nori moterys?“ pateikė netikėtus tyrimų rezultatus.

1. Ne tik vyrai susijaudina žiūrėdami pornografinius ar erotinius filmus.

Tai patvirtina 2013-aisiais atlikta amerikiečių apklausa. Aštuoni procentai (keturis kartus daugiau nei prieš trejus metus) moterų prisipažino, jog mėgavosi erotikos vaizdais internete.

2. Moterys nuslepia savo erotinius pojūčius.

Atrodo, kad dailiosios lyties atstovių geismas yra beribis, bet jos jį slopina. Moterų protas kūnui turi didesnę valdžią nei vyrų.

3. Monogamija „užmigdo“ sekso siekį – todėl santuokoje gyvenančių partnerių geismas silpnėja.

D.Bergeris pateikia stulbinamą išvadą: santuoka ar ilgametis ryšys – moters geismo žudikas.

4. Moteriškojo geismo varomoji jėga – ji turi jaustis trokštama.

Moterims partnerio kūnas nebūtinai yra geismo šaltinis, kaip mano vyrai. Dailiosios lyties atstovei daug svarbiau, kad vyras trokštų jos kūno.

D.Bergneris remiasi Nevados (JAV) universiteto psichologės Martos Meanos tyrimais. Ji bendravo su moterimis, kurios prisipažino, jog nuoširdžiai, karštai myli savo draugą ar sutuoktinį, bet joms net nekyla geismas, jos nenori su jais mėgautis seksu.

5. Jei moterį traukia vyrai arba moterys, dar nereiškia, kad taip bus visą gyvenimą.

Įrodymo, kad seksualinė žmogaus orientacija nulemta genetiškai, specialistai iki šiol nepateikė. Vis dėlto daugelis mokslininkų įsitikinę, jog žmogaus polinkis į homoseksualumą ar heteroseksualumą yra įgimtas.

Jutos (JAV) universiteto psichologijos profesorė Lisa Diamond nepaneigia šios teorijos. Bet ji teigia, kad moterų potraukis gali keistis.

Mokslininkė nustatė, jog moteriškajam potraukiui labai stiprų poveikį daro emociniai veiksniai – dėl to netgi gali pasikeisti jų lytinė orientacija.

6. Geismas ir susijaudinimas labiau susijęs su biochemija, juos mažiau lemia laisvas sprendimas.

Moters geismas atsiranda, kai iš kiaušidžių ir antinksčių lytiniai hormonai estrogenas ir testosteronas su krauju patenka į galvos smegenis. Jie užplūsta tam tikras galvos smegenų vietas netoli galvos smegenų kamieno ir sužadina transmiterių gamybą. Pastarieji yra geismo „esencija“.

Dėl didelio hormonų kiekio galvos smegenyse moterį apima susijaudinimas, vos tik ji pajunta savo mylimojo kvapą.

7. Moterys vis dar tramdo geismą. Moterų geismas – nepakankamai įvertinta ir sutramdyta jėga net mūsų laikais, kai vyrauja superseksualumas ir nevaržomi santykiai.

Moksliniai tyrimai patvirtino, jog moters galvos smegenyse papročių tradicija yra įsitvirtinusi kur kas stipriau nei vyro. Studenčių atsakymas į klausimą, ar jos dažnai masturbuojasi, priklauso nuo to, ar kas kas nors stebi pildant anketas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.