Grafikė J. Rekevičiūtė surado raktą į vyro širdį

„Aš esu už grožį. Siūlau moterims vengti paprastumo, kuris man dažnai asocijuojasi su prastumu“, – kalbėjo 45 metų grafikė Jūratė Rekevičiūtė (nuotr.), šiemet pristačiusi kūrybos parodą „Graži suknelė“. Ekstravagantiškai menininkei drabužiai yra daugiau nei priemonė kūnui apsaugoti. Moteriškumo puoselėtoja yra įsitikinusi, jog graži suknelė bet kurią moterį gali paversti princese.

Moteriškumo puoselėtoja grafikė J. Rekevičiūtė yra įsitikinusi, jog graži suknelė bet kurią moterį gali paversti princese.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Moteriškumo puoselėtoja grafikė J. Rekevičiūtė yra įsitikinusi, jog graži suknelė bet kurią moterį gali paversti princese.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

Jul 28, 2014, 11:34 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:48 PM

Jūratės beveik niekada nepamatysi mūvinčios kelnes. Nebent tada, kai ji nori paslėpti kokius nors laikinus kojų trūkumus ar atlikti juodus buities darbus.

„Gyvenimo būdo“ paklausta, ką mano apie tai, jog kai kurios moterys propaguoja neskustas pažastis ar kojas, J.Rekevičiūtė atsakė:

– Šiurpu. Neseniai grįžau iš Kopenhagos ir vienas mane nustebinusių reginių buvo tai, kad sutikau daug moterų plaukuotomis kojomis bei pažastimis. Tokių „grožybių“ neslėpė apnuoginti pečiai bei trumpi sijonai, šortai. Man tai buvo netikėta.

Kai apsilankiau vienoje prabangioje meno galerijoje, jos vadovė vilkėjo elegantišką suknelę be rankovių. Buvo karšta. Iš tos moters neskustų pažastų ant suknelės lašėjo prakaitas. Gal tai nauji vėjai estetikos srityje? Juk kažkada Napoleonas savo mylimosios žmonos Žozefinos prašydavo, kad toji nesipraustų, kol grįš iš mūšio.

Tačiau, mano manymu, plaukuotos kojos ar pažastys nedera nei su elegancija, nei su grožiu. Nenorėčiau, kad į Lietuvą ateitų tokia mada.

– Kas pasikeičia, kai vilkite suknelę ir kai mūvite kelnes?

– Suknelė įpareigoja pasirinkti gražius batelius, papuošalus, elegantiškai vaikščioti.

O su kelnėmis jaučiuosi kaip tankas, būnu darbo moteris, kurios paskirtis – iškrauti, pakrauti, tampyti nešulius.

– Suknelė yra pagelbėjusi?

– Neseniai kelyje nuleido automobilio ratą. Buvau išsipuošusi. Pakviečiau į pagalbą pakelėje dirbančius vyrus. Jie be jokių diskusijų akimirksniu pakeitė ratą. Jei būčiau buvusi su kelnėmis, vyrai būtų manę, kad pati galiu pasikeisti ratą.

Šalia savęs matydami moterį su kelnėmis vyrai jaučiasi tarsi būtų su ja panašios svorio kategorijos ir jiems nekyla rankos palengvinti jai naštą.

Mūvėdama kelnes moteris rodo, kad yra lygiavertė vyrui. O jei ji lygiavertė, tai tegu ir keičia automobilio ratą, taiso vandens čiaupus, tempia produktus iš parduotuvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.