Gongų garsų klausymasis – būdas įveikti stresą

Šiuolaikinis žmogus daug dažniau susiduria su įvairiomis gyvenimiškomis

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-10 12:09, atnaujinta 2018-02-09 16:51

Jau nuo senų laikų gongų, dainuojančių dubenų garsai, skleisdami darnius virpesius, buvo naudojami kaip viena veiksmingiausių gydymo priemonių, „priverčiančių“ žmogaus smegenis veikti tam tikru dažniu.

„Visose kultūrose šie instrumentai turi gilią prasmę, nes dėka jų žmogus įeina į darnos būseną su savimi ir pasauliu. Jau seniai įrodyta praktiškai, kad garsų poveikis žmogui ir jo emocinei savijautai tikrai yra.“ - teigia Vyrenijus Andrijauskas, vedantis gongų garsų klausymosi užsiėmimus Lietuvoje.

Teigiama, kad gongų garsas sukuria virpesius, kurie, veikdami įvairiu dažnumu, veikia ir žmogų. Stipri vibracija pasklinda po visą jo kūną, kurio 80 procentų sudaro vanduo - puikus vibracijos laidininkas. Vibracijos rezultatas, pasak gongo entuziastų - subtilus vidinis visų kūno ląstelių masažas.

Anot fizikos mokslo, sklindanti vibracija priverčia atitinkamai rezonuoti šalia esantį objektą. Tuo remdamiesi gongo garsų entuziastai teigia, kad šitaip vibruojamas žmogaus kūnas pereina į atitinkamą ritmą, kuris, veikdamas emocijas, jausmus, ne tik ramina protą, sukuria teigiamą psichologinį efektą, bet ir stipriai atpalaiduoja, tarsi „perkrauna“ psichinę būseną, veda į pilną dvasinį nusiraminimą.

V.Andrijauskas teigia, kad po ilgesnio gongų garsų klausymosi laiko tiek emociniame, tiek fiziniame lygyje jaučiama harmonija, kuri ir yra atsipalaidavimo, ramybės ir savigydos rezultatas.

„Organizuoju gongų garsų sesijas ir renginius, kuriuose žmonės puikiai pailsi, atsipalaiduoja, įgauna daugiau teigiamos energijos, atranda darnos ir ramybės jausmą. Darau tai, nes jaučiu, tai žmonėms šiuo metu tai ne tik naudinga, bet ir labai reikalinga.“ – dalijasi patirtimi gongų garsų ekspertas Vyrenijus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.