5 blogi įpročiai, kurių privalu atsikratyti

Blogų įpročių turi kiekvienas iš mūsų. Vienų iš jų pavyksta atsikratyti greitai ir neskausmingai, o štai su kitais kovoti yra kur kas sunkiau. Kartais net ir ryžtas, kasdieniai pažadai sau bei kaltės jausmas nepadeda mums atsikratyti tų mažų, gyvenimą gadinančių smulkmenų, kurios ilgainiui gali iššaukti išties dideles bėdas.

Blogų įpročių turi kiekvienas iš mūsų. Vienų iš jų pavyksta atsikratyti greitai ir neskausmingai, o štai su kitais kovoti yra kur kas sunkiau.<br>123rf nuotr.
Blogų įpročių turi kiekvienas iš mūsų. Vienų iš jų pavyksta atsikratyti greitai ir neskausmingai, o štai su kitais kovoti yra kur kas sunkiau.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2014, 11:57 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:56 PM

Štai 5 blogi įpročiai, kurių žūtbūt turėtumėte atsikratyti:

1. Kūprinatės

„Kai tik pastebėsite, kad pradedate kūprintis, pasistenkite atsisėsti kuo tiesiau ir prispausti nugarą prie kėdės. Pasirūpinkite tuo, kad kas valandą turėtumėte galimybę atsistoti ir atsipūsti nuo darbų. Elementarus sprendimo būdas: vietoje to, kad skambintumėte ar rašytumėte kolegai, esančiam gretimame kabinete, nepatingėkite ir patys prieikit prie jo darbo vietos bei užduokite norimą klausimą. Svarbu paminėti ir tai, kad dauguma žmonių didžiąją dalį laiko praleidžia sėdėdami ant dešinio klubo, tad pasistenkite perkelti svorį ir į kairįjį“, – teigia kinezeterapeutas Billas Hartmanas.

2. Per dažnai svaiginatės vynu

Esate linkęs išgerti taurę raudono vyno su kolegomis po sunkios darbo dienos ar pagaliau paguldžius vaikus į lovas? Jums tai atrodo nekenksmingas atsipalaidavimo būdas? Užuot skrandį maloninę alkoholiu, rinkitės skanius nealkoholinius kokteilius, kurie atgaivins, pamalonins gomurį bei nesutrikdys jūsų ramaus miego.

3. Užkandžiaujate visą dieną

Rytinė spurga, puodelis kavos, javainių batonėlis, sūrelis ir bet kokie kiti užkandžiai, kuriais mėgaujatės užuot valgę pusryčius ar pietus... Skamba visiškai nekenksmingai, juolab, kai jūs esate užsiėmę ir planuoti pietų nėra laiko, tačiau tokia strategija gali duoti prastų rezultatų bandantiems numesti svorio. Užuot, užkandžiavę visą dieną, geriau paruoškite sau pusryčius ar pietus, kuriuos galėsite pasiimti su savim. Tai gali būti du virti kiaušiniai, uogos ir nesmulkintų grūdų skrudinta duona. Pietums galite pasigaminti baltymais praturtinta keptą vištieną ar tuno salotų. Maitindamiesi tokiu būdu, praturtinsit savo organizmą maistingomis medžiagomis bei ilgam išliksite sotūs.

4. Rūkote

Net ir dvi cigaretės per savaitę nepataisomai žlugdo jūsų sveikatą. Tyrimai parodė, kad net ir retas rūkymas gali sukelti širdies ir kraujagyslių ligas.

Išmeskite visas rankinuke esančias cigaretes ir būtinai perspėkite draugus, kad bandote atsikratyti įpročio rūkyti. Tyrimai rodo, kad kuo daugiau žmonių žino apie jūsų ryžtą atsikratyti priklausomybės nuo cigarečių ir kuo daugiau būdų jūs sugalvojate tam, kad įveikti šį įprotį, tuo didesnė tikimybė, kad pasieksite užsibrėžtą tikslą. Taigi būkite kūrybingi ir sugalvokite gerą strategiją šiam žaidimui.

5. Prieš naktį glėbesčiuojatės su savo išmaniaisiais prietaisais

Nesvarbu ar jums liko tik viena mėgstamiausio serialo serija, ar būtina pasitikrinti paštą palindę po antklode, šie įpročiai gali rimtai sutrikdyti jūsų miegą. Prietaisų ekranai skleidžia spindulius, kurie sumažina miegą skatinančių hormonų kieki mūsų smegenyse.

Jeigu prieš miegą norite paskaityti ar pasiklausyti muzikos, kliaukitės senais-gerais būdais, pasiėmę knygą ar įsijungę radiją. Žmonės klaidingai mano, kad miegas yra jungiklis, kuri bet kada galime įjungti ar išjungti, bet iš tikrųjų tai yra labai sudėtingas procesas.

Parengė Luiza Vasiljeva

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.