Kovos su stresu būdai neišėjus iš namų

Greitas gyvenimo tempas, įtampa darbe ar asmeniniuose santykiuose dažnam

Šeštadienį sostinės mokytojų namų kiemelyje vykusiame renginyje ,,Kelionė per emocijų pasaulį’’ buvo galima sužinoti ir kitų veiksmingų streso ir įtampos mažinimo būdų.<br>"Vilnius LifeStyle" nuotr.
Šeštadienį sostinės mokytojų namų kiemelyje vykusiame renginyje ,,Kelionė per emocijų pasaulį’’ buvo galima sužinoti ir kitų veiksmingų streso ir įtampos mažinimo būdų.<br>"Vilnius LifeStyle" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2014, 3:38 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:52 PM

Norėdami atsipalaiduoti, dažnai ramybės ir harmonijos ieškome už artimiausios aplinkos ribų, tačiau reikėtų žinoti, kad ir namie galime rasti veiksmingų būdų nuraminti atsiradusias neigiamas emocijas, stresą.

Muzikos klausymasis. Muzika, viena iš meno rūšių, ypatinga tuo, jog stipriausiai veikia klausytoją. Muzikos melodija atpalaiduoja, skatina teigiamas emocijas, neretai klausytoją priverčia ne tik pritariamai dainuoti ar niūniuoti, bet ir šokti ar linguoti į taktą.

Įvairūs rankdarbiai. Užsiimant jais ne tik lavinama motorika, turiningai praleidžiamas laikas, bet ir kuriama išliekamoji vertė: mezgant, siuvinėjant, tapant, piešiant gali būti sukurtos malonios smulkenos ar dovanos artimiesiems.

Seksas. Lytiniai santykiai su mylimu žmogumi mažina stresą: endorfinai, išskirti sueities metu ir orgazmas žinomi kaip natūralūs nuotaikos gerintojai ir streso slopintojai.

Reguliarus seksas ne tik didina pasitikėjimą savimi, bet ir padeda labiau suartėti su partneriu.

Šeštadienį sostinės mokytojų namų kiemelyje vykusiame renginyje ,,Kelionė per emocijų pasaulį’’ buvo galima sužinoti ir kitų veiksmingų streso ir įtampos mažinimo būdų.

Renginio metu buvo pristatomi nauji atraktyvūs meno terapijos būdai, tokie kaip gongų garsų klausymasis ir fraktalo piešimas.

Psichoterapeutas klausytojams pasakojo apie emocinės sveikatos ir pozityvaus mąstymo svarbą kasdieniame gyvenime, atskleisti būdai kaip tinkamai slopinti neigiamas emocijas. Savo instrumentinės muzikos garsais ir pakilia nuotaika dalijosi grupės ,,Vera Primavera’’ merginos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.