Dešimt priežasčių, kodėl moterys teka už gėjų

Homoseksualūs vyrai, puikiai žinodami savo orientaciją, kartais vis vien veda moteris.

Vienišos, vyresnio amžiaus moterys gali ryžtis tekėti už gėjaus vien tam, kad turėtų kompaniją.<br>123rf nuotr.
Vienišos, vyresnio amžiaus moterys gali ryžtis tekėti už gėjaus vien tam, kad turėtų kompaniją.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-22 11:36, atnaujinta 2018-01-30 03:58

Taip jie visuomenės akyse bando pasirodyti įprastinės orientacijos, pateisinti tėvų lūkesčius. Kartais santuoką su moterimi lemia savanaudiškas noras turėti palikuonių. Bet ko tikisi moterys, pasirinkdamos santuoką su tokiu vyru?

1. Nežino, kad jis yra toks. Dauguma moterų tekėdamos nežino, kad vyras yra gėjus. Žinojimas gali ateiti po 5, 20 ar net 40 santuokos metų. Paprastai išaiškėjus vyro orientacijai tokia santuokos žlunga.

2. Pati yra lesbietė. Gėjaus ir lesbietės santuoka gali būti ideali samplaika, kai jaučiamas poreikis visuomenės akyse vaidinti heteroseksualus.

3. Protestuoja prieš santuokos instituciją. Didžiosios Britanijos Vusterio universitete dailiuosius menus studijuojantys heteroseksuali mergina ir gėjus susituokė dėl meno projekto, teigdami, kad tai labiau meno, o ne meilės sąjunga.

4. Tiki, kad vyras pasikeis. Neretai tuo tiki ir patys vyrai, nesusitaikantys su savo netradicine lytine orientacija. Jie mano, kad santuoka su puikia moterimi juos išgydys. Užjausti ir padėti linkusios moterys noriai imasi gelbėtojų vaidmens, tačiau, pasak specialistų, anksčiau ar vėliau tenka nusivilti.

5. Bėga nuo vienatvės. Vienišos, vyresnio amžiaus moterys gali ryžtis tekėti už gėjaus vien tam, kad turėtų kompaniją. Suteikdamos jaunesniam gėjui priedangą visuomenės akyse, moterys įsigyja draugą.

6. Susivilioja turtais ir šlove. Moteris prie gėjų gali traukti ciniškas išskaičiavimas, ypač jeigu tai garsūs verslo ar meno pasaulio atstovai. Pinigai, karjeros perspektyvos joms atrodo svarbiau už meilę.

7. Renkasi iš to, „kas liko“. Silpnos savivertės moteris, jausdamasi nepatraukli, nesulaukdama vyrų dėmesio, manydama, kad nebeturi galimybių sukurti šeimą su mylimu ir mylinčiu žmogumi, ryžtasi santykiams su bet kuo.

8. Ieško geriausio draugo. „Moteriškas gėjus – visų moterų svajonė. Su juo galima eiti apsipirkti, kalbėtis apie muilo operas“, – kartais sako moterys. Kai kurioms jų gėjai atrodo ne tokie konfliktiški ir lankstesni už tradicinės lytinės orientacijos vyrus.

9. Vengia sekso. Kartais moterys pasąmoningai ieško partnerio, kuris nebūtų itin lytiškai aktyvus. Dėl patirtų traumų ar auklėjimo jos vengia lytinių santykių, bet ne bendravimo, ir taip nesąmoningai ar sąmoningai pasirenka gėjus.

10. Praktiški sumetimai. Santuokos su gėjumi priežastimi gali tapti bet kuri fiktyvios santuokos sudarymo priežastis. Dažniausiai tai – imigracija. Kad įgytų teisę gyventi norimoje šalyje, žmonės ryžtasi susituokti, nors visiškai neplanuoja bendros ateities.

Parengė Jurgita NOREIKIENĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.