5 patarimai, kaip tapti pozityvia ir sėkminga asmenybe

Pozityviems žmonėms labiau sekasi gyvenime, jie yra laimingesni, sveikesni ir palaiko draugiškesnius santykius su aplinkiniais. Norėdamas tapti pozityviu žmogumi, pirmiausia turite pripažinti savo neigiamas emocijas. Jeigu nepripažįstate savo neigiamų emocijų ir apgaudinėjate save, anksčiau ar vėliau sprogsite.

Jeigu esate piktas, nesislėpkite to po pozityvumo kauke, o atvirai pasakykite, kad esate piktas.<br>123rf nuotr.
Jeigu esate piktas, nesislėpkite to po pozityvumo kauke, o atvirai pasakykite, kad esate piktas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2014, 9:38 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:01 PM

Pasistenkite blogas mintis išvaryti iš savęs. Jeigu esate piktas, nesislėpkite to po pozityvumo kauke, o atvirai pasakykite, kad esate piktas. Susikaupusį negatyvumą būtina išlieti, tik svarbu rasti geriausią būdą tai padaryti.

Egu.lt lektorė Irma Reinikienė siūlo kelis efektyvius būdus, padėsiančius atsikratyti neigiamų emocijų.

Išsikalbėkite

Vienas iš būdų išlieti negatyvą – išsikalbėti. Raskite kolegą, draugą, artimą žmogų ir viską jam išsipasakokite, nes tokiu būdu mes išsivalom. Turėkite galvoje, kad reikia kalbėtis, o ne piktai išsilieti ant kolegų, klientų ar šeimos narių.

Išsiverkite

Kitas būdas – išsiverkti. Nereikia bijoti verkti, tai nėra jūsų silpnumo požymis, priešingai – verkia tie, kurie pavargo būti stiprūs. Dažnai su negalėjimu išsiverkti susiduria vyrai, kuriems vaikystėje tėvai įteigė, kad vyrai neverkia. Tai netiesa, visiems reikia kartais išsiverkti. Jeigu vis tik nenorite verkti, galite „išsidaužyti“. Pavyzdžiui, daužyti galima pagalvę, bokso kriaušę. Galima nuvažiuoti į mišką ir išsirėkti. Pagalvokite, kur galite išlieti visą šią energiją, svarbiausia, daryti tai socialiai priimtinu būdu.

Rašykite

Parašykite piktą laišką be jokios cenzūros ir pasidėkite jį į stalčių. Galbūt kitą dieną turėsite dar ką papildyti. Kai surašysite visas neigiamas mintis, sunaikinkite tą laišką. Atlikite tai kaip ritualą ir plėšydami ar degindami tą popierių įsivaizduokite, kad palaipsniui iš jūsų vidaus dingsta neigiamos emocijos.

Prisiverskite daryti tai, ko nemėgstate

Darykite tai, kas nepatinka, bet yra labai reikalinga arba naudinga. Pavyzdžiui, ne visi mėgsta sportuoti, bet nauda yra didžiulė. Darydami nemėgstamą, bet reikalingą darbą jūs ne tik išsiliesite, bet ir gausite akivaizdžios naudos. Neigiamai nusiteikę ir darydami tai, ko nemėgstate, vėliau jausite didžiulį pasitenkinimą savimi.

Atleiskite sau ir kitiems

Sakydami ar galvodami neigiamus dalykus kenkiate ne tik kitam žmogui. Labiausiai jūs kenkiate sau. Tos neigiamos mintys graužia iš vidaus ir sukelia daugybę sunkių ligų. Sustabdykite savo neigiamas mintis. Tai padaryti yra daugybė būdų, pavyzdžiui, jums padės pozityvi daina. Jei galvoje jums suksis pozityvi melodija, tuo metu tikrai negalėsite mąstyti negatyviai.

Parengta pagal Egu.lt lektorės Irmos Reinikienės video mokymą „Pozityvaus mąstymo lavinimas“

Jeigu norite užduoti klausimą Egu.lt ekspertams psichologijos, vaikų auklėjimo, sveikatingumo skatinimo, tarpusavio santykių tema, rašykite gyvbudas@lrytas.lt nurodydami, kad tai klausimas ekspertui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.