Ar žinote, kodėl vyrai bijo santuokos?

Ką vyrams reiškia vedybos, santuoka? Moterims santuoka reiškia naują gyvenimo etapą, meilės antspaudą ir šeimą. Tuo tarpu vyrams neretai tai tėra dokumentas. Tai visai nereiškia, jog vyrai nesvajoja apie bendrą gyvenimą su mylimąja, tačiau jie bijo, jog santuoka išderins tvarką, kuri jiems buvo įprasta.

Kodėl vyrai bijo vesti?<br>123rf.com nuotr.
Kodėl vyrai bijo vesti?<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-16 18:16, atnaujinta 2018-01-13 01:28

 Vyrai dažnai kartoja, jog santuoka, tai tėra formalumas ir santykiuose tai nieko nepakeis. Tačiau jeigu nepakeis, tai kodėl jiems tai atrodo taip baisu?

Kodėl vyrai bijo vesti?

1. Bijo permainų

Visu pirma todėl, jog santuoka neša su savimi daugybę permainų. Be to, vyras turi pasiryžti ne tik prisiekti, bet ir įgyvendinti tai, ką pažadėjo, tai reiškia, jog pasižada būti su viena moterimi visą gyvenimą.

2. Bijo rutinos

Deja, bet moterys nepadeda vyrui pereiti į šį, rimtesnį, etapą santykiuose. Dažnai būna, jog moterys, kurios su savo antrąja puse yra jau ilga laiką, pradeda elgtis kitaip. Būnant kartu atlieka kojų skutimo procedūras, vis dažniau skundžiasi galvos skausmais bei yra mieguistos. Tokiu būdu parodome, jog vyras mums yra tikras draugas ir būdamas kartu su juo, jaučiamės laisvos. Tačiau ar visada tai yra geras ženklas? Keletas tokių poelgių ir štai vyras įsivaizduoja ateitį: nulis spontaniškumo, rutina, pilka kasdienybė. Todėl tokie žodžiai kaip „santuoka“, „pasipiršimas“, „sužadėtuvių žiedas“ vyrams kelia siaubą. Jie vos tai išgirdę, norėtų pabėgti kuo toliau.

3. Bijo atsakomybės

Kai kurie vyrai bijo santuokos dėl to, jog nesijaučia pasiruošę tokiai atsakomybei. Jam kyla įvairių klausimų, į kurių atsakymų jis neturi. Juk santuoka tai ne tik bendras gyvenimas, tai vyro pareiga aprūpinti savo šeimą, vaikus.

4. Bijo, jog tai pakenks santykiams

Nemažai vyrų bijo, jog susituokę, su mylimąja pradės pyktis kur kas dažniau. Jie yra tikri, jog santuoka ne visada gali pagerinti arba bent jau išlaikyti tokius santykius, kokie buvo. Neretai, jų nuomone, ji gali viską sugriauti. Jie baiminasi, jog moters seksualumas išnyks. Kokia bus kasdienybė? Seksas visada toks pats, moteris kasdien be makiažo, su ištampytu sportiniu megztiniu bei kelnėmis, o kur dar nuolatiniai barniai... Vien nuo minties pasidaro bloga. O ką jau kalbėti apie laisvę, kurios vyrai taip trokšta. Jiems santuoka asocijuojasi su visišku laisvės praradimu.

Ar įmanoma įtikinti vyrą, jog jau laikas tuoktis?

Teoriškai kiekvieną vyrą, kuris turi mylimą moterį, galima įtikinti vesti, tačiau klausimas – ar verta? Jeigu partneris yra tikras, jog nenori jūsų vesti, reiškia, jog turi tam tikrų priežasčių. Ar privalo jas sakyti jums? Ne.

DĖMESIO

Jokiu būdu nešantažuokite savo mylimojo, sakydami, jog jeigu jūsų neves, tada susirinksite savo daiktus ir išeisite. O žinote, ką jis gali atsakyti? Tiesiog jus paleisti. Nes vyrai į tokį spaudimą dažnai reaguoja visiškai atvirkščiai nei mes laukiame.

Sabina Adamovič 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.