Priežastys, dėl kurių vyrai nenori turėti vaikų

Nusivylėte sužinojusi, jog jūsų partneris nenori turėti vaikų? O galbūt susitarėte, jog dar ilgam turėsite atidėti planus apie vaikelį, bet jūsų tai netenkina? Nors kiekvienas vyras yra individualus ir tik jis jums gali atsakyti į klausimą – kodėl, tačiau yra tam tikros dažniausiai pasitaikančios priežastys.

Nešantažuokite savo vyro.<br>123rf.com nuotr.
Nešantažuokite savo vyro.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2015, 3:18 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 11:00 AM

Portalas edarling.pl dalinasi savo patarimais.

Kaip suprasti partnerį?

Kad suprastumėte tokį vyro pasirinkimą, turite kartu pasikalbėti apie tai, ko jūsų partneris bijo arba kas jam kelia abejonių. Galbūt jūsų mylimasis dar nepasiruošęs šeimos pagausėjimui. Perskaitykite, dėl kokių priežasčių vyrai vengia galvoti apie šeimos pagausėjimą.

1. Finansinis nestabilumas

Dauguma vyrų jaučia pareigą pilnai aprūpinti šeimą, todėl prieš kalbėdami apie šeimos pagausėjimą, jie iš pradžių pagalvoja apie tai, ar sugebės aprūpinti jus ir jūsų mažylį.

2. Vaikystės problemos

Gali būti, jog dėl ne itin artimų santykių su savo tėvais, jūsų partneris nejaučia tėvystės instinkto. Jo negatyvūs prisiminimai bei požiūris į šeimą kelią nerimą bei abejonės dėl to, ar pats sugebės būti geru tėvu.

3. Kova dėl meilės

Baimė, jog jūs atšalsite ir savo partneriui skirsite mažiau laiko. Ši baimė ne iš piršto laužta – nemažai nėščių moterų labai džiaugiasi tuo, jog jau greitai taps mamytėmis. O vos pagimdžiusios skiria laiką tik savo vaikeliui. Tai labai gerai, jog mama taip myli savo naujagimį, tačiau negalima pamiršti, jog partneris taip pat nori meilės bei švelnumo.

4. Prioritetų pasikeitimas

Didelė tikimybė, jog partneris bijo, kad vaikelio gimimas pakeis jūsų laisvalaikį, atsiras daugiau įsipareigojimų ir kur kas mažiau laisvo laiko. Jeigu iki šiol galėdavote džiaugtis ekstremaliomis pramogomis – tai teks pakeisti. Juk visą laiką, kurį anksčiau skirdavote tik sau, turėsite skirti vaikui. Vėliau, kai vaikelis paaugs, galėsite jį palikti pas tėvus, tačiau iki to laiko turėsite

5. Abejonės dėl jausmų

Šios priežasties taip pat negalima atmesti. Gali būti, jog partneris nenori vaiko todėl, jog nėra tikras, ar būtent su jumis norėtų nugyventi visą likusį gyvenimą. Jeigu nuolat pykstatės ir nesugebate atvirai pasikalbėti – apie kokį vaikelį galima galvoti? Privalote išmokti atvirai bendrauti su mylimu žmogumi.

Ką daryti?

1. Labai dažnai poros tiesiog vengia kalbėti apie tai. Jų nuomone, kam kalbėti apie tokius dalykus, jeigu viskas ir taip akivaizdu? Jeigu vyras mane vedė, vadinasi, nori ir vaikų. Vedybos tikrai nėra įrodymas. Statistikos duomenimis, kuo toliau, tuo daugiau porų sąmoningai pasirenka niekada neturėti vaikų. Todėl padiskutuokite šia tema dar prieš vedybas.

2. Jeigu jūsų partneris santykių pradžioje kalbėjo apie norą turėti vaikų, o dabar tiesiog vengia šios temos – laikas pasikalbėti. Paaiškinkite jam, jog vėliau gali būti per vėlu gimdyti, juk laikas eina į priekį. Jeigu tikrai abudu norite vaiko, tai ar verta kažko dar laukti? 3. Niekada nešantažuokite ir nespauskite vyro. Juo labiau nebandykite pastoti „netyčia“, taip, yra tikimybė, jog jo širdis suminkštės ir jis jus mylės dar labiau. Tačiau neretai nutinka ir taip, jog supratęs, kad ši užduotis (vaiko auginimas) jam nepakeliama, jis gali tiesiog išeiti. Ar jums reikia tokios pabaigos?

4. Pagrindinis dalykas – atviri pokalbiai. Tik jie gali išspręsti nesusipratimus, išsklaidyti abejones bei pykčius. Pasitikėkite partnerių, pasikalbėkite su juo ir nepamirškite, jog moterys turi dar vieną labai gerą dovaną – intuiciją.

Parengė Sabina Adamovič 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.