Kaip įgyti daugiau pasitikėjimo savimi

Pasitikėjimas savimi – didžiausia paslaptis:kuo labiau savimi pasitikime, jis mus atsakingu momentu palieka: pirmo pasimatymo, svarbaus pristatymo ar svarbaus pokalbio metu.

Sportas padeda labiau savimi pasitikėti, tad pasitikėjimą auginkite kartu su raumenimis.<br>123rf nuotr.
Sportas padeda labiau savimi pasitikėti, tad pasitikėjimą auginkite kartu su raumenimis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 13, 2015, 4:45 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 10:20 PM

Nuo mūsų pasitikėjimo priklauso ir finansinė sėkmė, ir karjera, ir laimingas asmeninis gyvenimas. Žinoma, pasitikėjimą galima auginti, tik reikia įsidėmėti kelias taisykles, kurios taptų įpročiu. Paaiškinsime, kaip tapti pasitikinčiu žmogumi ir įveikti savo drovumą.

Stebėkite savo laikyseną

Paprašykite savo artimųjų, kad kurį laiką jus pastebėtų, o geriausia būtų, kad nufilmuotų jūsų kasdienybę – po to galėtumėte analizuoti savo laikyseną. Jūsų laikysena priklauso nuo pasitikėjimo, kurio esmė yra ne tai, kad žmogus vaikšto pakėlęs galvą ir išsitempęs lyg styga, rašo portalas „elle.ru“.

Mokslininkai išsiaiškino, kad taisyklinga laikysena organizmą verčia gaminti daugiau hormonų, atsakingų už pasitikėjimą savimi. Todėl, jeigu esate susirūpinęs pasitikėjimu, sėdėkite tiesiai!

Prisiminkite savo sėkmės minutę

Sunkiausia prisiminti savo didžiausius laimėjimus, o būtent jie yra susiję su ryškiausiomis emocijomis: pasididžiavimo jausmu, patirtu pasiekus puikų rezultatą, pasitenkinimo jausmu atlikus sudėtingą užduotį, pergalės džiaugsmu.

Raskite tokių situacijų, kuriose atsidūrę išgyvenote tokius jausmus. Prisiminkite, kaip jūs pagaliau nubėgote maratoną, kuriam taip ilgai ruošėtės, arba kaip sugebėjote susikaupti ir laiku baigti projektą.

Pabandykite dar kartą pajusti tas emocijas, tarsi tie įvykiai būtų įvykę dabar – tai jums padės sustiprinti pasitikėjimą.

Sportuokite ir išsimiegokite

Banalu, tačiau tai yra tiesa: tie, kurie nors pusvalandį per dieną skiria fiziniam aktyvumui, žymiai rečiau užduoda sau klausimą, kaip pasitikėti savimi, – kaip ir tie, kurie laikosi dienos režimo, ir tie, kurie sugeba gerai išsimiegoti nepaisydami didelio užimtumo ir streso.

Logika paprasta: norėdami „įkrauti“ sau pasitikėjimo, pirmiausia turite suteikti energijos savo kūnui. Ir jis neliks skolingas, suteikdamas reikalingą endorfinų porciją. Kitaip pasakius, sveikame kūne – sveika siela.

Kalbėkite lėčiau

Nerimastinga ir nenuosekli kalba – vienas iš nepasitikėjimo požymių. Atkreipkite dėmesį į Oskarų teikimo ceremonijos kalbą Holivudo žvaigždėms – ji išraiškinga, lėta, didinga, jausminga ir glausta.

Nieko stebėtina, mat tie, kurie nori atrodyti pasitikintys, psichologai rekomenduoja įprasti lėčiau kalbėti: jums bus lengviau kontroliuoti savo kalbą, taip pat ir įspūdį didesnį padarysite.

Venkite ilgų sudėtingų sakinių – bus paprasčiau išlaikyti tinkamą kalbos tempą.

Parengė Ligita VALONYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.