Kaimo kunigo pamokslus parapijiečiai girdės ir internetu

Miroslavo parapija atsisveikino su kunigu Vytautu Antanu Matusevičiumi, kuris paskirtas į kitą parapiją. Jį pakeitė teologijos daktaras kunigas Miroslavas Dovda, kuris žada ne tik įvesti bažnyčioje šildymą, bet ir pradėti mišias transliuoti internetu.

Miroslavo parapijos naujasis klebonas M. Dovda numatęs nemažai naujovių. Anot jo, vienas iš svarbių darbų – įvesti bažnyčioje šildymą, jau sukurta parapijos interneto svetainė.<br>Alytusplius.lt nuotr.
Miroslavo parapijos naujasis klebonas M. Dovda numatęs nemažai naujovių. Anot jo, vienas iš svarbių darbų – įvesti bažnyčioje šildymą, jau sukurta parapijos interneto svetainė.<br>Alytusplius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Alytusplius.lt“

May 9, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 9:55 AM

Kunigas M. Dovda buvo Alytaus šv. Kazimiero parapijos rezidentu.

Kunigas V. A. Matusevičius Miroslavo parapijos Alytaus rajone klebonu buvo 17 metų, taip pat ėjo ir Alytaus pataisos namų kapeliono pareigas. Jo iniciatyva buvo atnaujinti Švč. Trejybės bažnyčios vargonai, atnaujintas bažnyčios eksterjeras, parapijoje vykdyta aktyvi labdaringa veikla. 2014 m. V. A. Matusevičius išrinktas Alytaus rajono savivaldybės konkurso geriausiu metų dvasininku.

Alytaus rajono savivaldybės tarybos sekretorius Simas Salickas padėkojo rajono mero Algirdo Vrubliausko vardu kunigui V. A. Matusevičiui, įteikė padėkos raštą, gėlių ir atminimo dovaną bei pasveikino kunigą M. Dovdą pradėjus tarnystę Miroslavo parapijoje. „Tikimės, kad kaip ir kunigą Antaną, žmonės jus pamils“,– linkėjo S. Salickas naujam klebonui.

Kunigų pasikeitimo ceremonijoje dalyvavo Alytaus dekanato dekanas Arūnas Užupis, parapijos tikintieji, seniūnijos seniūnas Vytautas Sinkevičius.

Miroslavo parapijos naujasis klebonas M. Dovda numatęs nemažai naujovių. Anot jo, vienas iš svarbių darbų – įvesti bažnyčioje šildymą, jau sukurta parapijos interneto svetainė. Kunigas planuoja sudaryti sąlygas žmonėms užsakyti Mišias elektroniniu paštu ir stebėti mišias internetu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.